De Boeren

From WikiCarpedia
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page The Farmers and the translation is 58% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Español • ‎Français • ‎Italiano • ‎Nederlands • ‎română • ‎русский


Algemene informatie en commentaar

Oorspronkelijk uitgegeven door Hans im Glück, in 2014.

Boeren worden beschouwd als onderdeel van het basisspel voor de meeste Carcassonne spelers. Ze worden ook gebruikt in elk officieel toernooi, omdat ze niet als een uitbreiding worden beschouwd. In de nieuwe editie van Carcassonne werden boeren gescheiden als aanvulling om de toegang tot het spel voor nieuwe spelers te vergemakkelijken. WikiCarpedia volgt deze gestroomlijnde aanpak. Ter wille van andere uitbreidingen en de rest van de WikiCarpedia, worden boeren beschouwd als een onderdeel van het basisspel.

Wat zou het leven zijn zonder landbouw? We proberen een deel van deze vraag te beantwoorden door de hardwerkende boeren te introduceren, die lange uren op de velden van Carcassonne doorbrengen. Zoals we ook gedaan hebben voor de wegen, steden en kloosters, zo zijn de boeren ook deel van het spel.

Inhoud

  • Geen. Alleen het materiaal uit het basisspel is nodig.

Regels

Het plaatsen van een tegel

Je trekt de tegel die afgebeeld is, deze plaats je op een manier dat een zijde van de tegel overeenkomt met een die al op tafel ligt. Met de weilanden worden de groene gebieden in het landschap van Carcassonne genoemd. [1]

Op bovenstaande tegel zijn drie weilanden te zien.

Het plaatsen van een meeple als boer

Een boer is een meeple die je op zijn zij" plaatst op een weiland. Niet zoals een struikrover, ridder of monnik, want die worden rechtop geplaatst, ligt een boer op zijn kant dit is omdat hij pas aan het einde van het spel gescoord wordt. Dus, komen ze ook niet terug naar je voorraad na het scoren[2]. Het neerleggen van boeren zorgt ervoor dat u onthoud dat deze tot aan het einde van het spel op het bord liggen. Zoals altijd, is het alleen mogelijk om een boer neer te leggen wanneer er geen andere boeren in een weiland liggen. De velden van Carcassonne zijn gescheiden bij wegen en steden. Hieronder is een afbeelding te zien met drie gescheiden weilanden.

In het weiland van de zojuist gelegde tegel leg je jouw boer, het weiland strekt zich uit vanaf jouw tegel tot de stad waarin jouw ridder staat. De GELE boer heeft geen impact op jouw, dit is omdat hij zich op een ander weiland bevindt.

 Icon Open Book.png Question: On monastery tiles, are we allowed to deploy a follower on the surrounding field segment?

Answer:
Farmers C2 Clarification 01.png
Yes! The same rules are valid for a field surrounding a monastery as for any other field. You can also deploy a farmer next to a monastery. In this case the monastery is left unoccupied.

}}

Het scoren van een weiland

Zoals eerder vermeld, worden boeren niet tijdens het spel gescoord, dus kunnen deze ook niet terug komen in uw voorraad. Hierdoor is het verstandig om ze wijs te plaatsen. Maar nu, laten we er van uitgaan dat het spel voorbij is en dat we de eind score gaan uitvoeren. In tegenstelling tot andere projecten zijn het niet de weiland tegels die geteld worden, maar het aantal voltooide steden dat aan een weiland grenst. Elke afgebouwde stad dat het weiland aan raakt voegt 3 punten toe aan de waarde van een weiland. Alle weilanden die een stad aanraken zien hun waarde stijgen met 3 punten [3][4].

Drie afgeronde steden raken het grote weiland aan dat bezet wordt door RODE en een BLAUWE boer. Beide spelers zullen een totaal van 9 punten scoren voor de drie afgeronde steden: A, B, en C. Geen van hen scoren punten voor de stad D, dit komt omdat hij niet is afgebouwd.
GEEL and ZWART hebben allebei boeren in hetzelfde weiland, maar Geel heeft hier de meerderheid, hierdoor is GEEL ook de enige speler die 12 punten krijgt voor het weiland, dit is voor de afgebouwde steden 1 - 4.
De ZWARTE speler in het kleine weiland scoort 3 punten per afgeronde stad ( A en B ), voor een totaal van 6 punten.

 Icon Open Book.png Question: It is unclear whether incomplete farms earn points during the final scoring.

Answer:
Farmers C2 Clarification 02.png
It is almost impossible to close off or complete most of the farms. The most important thing when scoring the farms are the cities, which do indeed have to be complete. So: completed cities count on incomplete farms as well.

 Icon Open Book.png Question: At the end of the game, do we score farms which are completely closed off by roads, but which don't have any adjacent cities? If so, how?

Answer:
Farmers C2 Clarification 03.png
Strictly speaking, they should be scored exactly like every other farm, with 3 points for every completed city. In this case, that makes a total of zero points. And the farmer is nevertheless unable to leave the farm.

}}

Samenvatting

Een korte samenvatting over de boeren, van de belangrijkste details:

  • Boeren worden op hun zij geplaatst, op het bord.
  • Boeren worden alleen gescoord tijdens de eind score, niet tijdens het spel.
  • Voor elke afgeronde stad die aan jouw weiland grenst, scoor je 3 punten.
  • Elke afgeronde stad is punten waard voor elk aantal verschillende velden.
  • Net zoals bij wegen en steden, wanneer er meer dan één boer in hetzelfde veld ligt, scoort alleen de speler met de meeste boeren. Bij een evenveel aantal, krijgen beiden spelers de volledige punten.


Voetnoten

Ga voor licentie en uitleg over de pictogrammen naar de pictogrammen pagina.

  1. Icon Open Book.png Bij het bepalen van het weiland kunnen weilanden worden beperkt door allerlei barrières, als voorbeeld, wegen, steden of rivieren die niet omzeild kunnen worden, of het einde van de tafel. Het kan zeker gebeuren dat een weiland bijna het hele speelveld beslaat, en er zullen zeker weilanden zijn die tot het einde van het spel open zijn.
  2. Icon Open Book.png In de werkelijkheid, zijn er speciale mechanismes uit sommige uitbreidingen (Het Festival, de draak, etc.) die het terug halen van boeren toe staan. (12/2014)
  3. Icon Open Book.png Vraag: Het is onduidelijk of niet afgebouwde weilanden punten scoren aan het einde van het spel. Antwoord: Het is bijna onmogelijk om een weiland af te sluiten, voor de meeste weilanden. Het belangrijkste bij de weilanden zijn de steden, deze moeten wel afgebouwd zijn. Zo: afgebouwde steden gelden ook op onvolledige weilanden.
  4. Icon Open Book.png Vraag: Aan het einde van het spel, hoe worden weilanden die volledig afgesloten zijn door wegen, maar geen aangrenzende steden hebben gescoord? Zo ja, hoe? Antwoord: Strikt genomen moeten ze net als elk ander weiland gescoord worden, met 3 punten voor elke afgeronde stad. In dit geval maakt dat een totaal van nul punten. En is het onmogelijk dat de boer het weiland ooit zal verlaten.