Peisaj 3D de pornire

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page 3D Starting Landscape and the translation is 100% complete.

Cu Peisaj 3D de pornire poți construi diferite peisaje tridimensionale Carcassonne de pornire. În același timp, funcția compartimentului îți permite să îți depozitezi mai eficient jocul de bază și miniextensiile.

Other languages:


Symbol 3D Starting Landscape C3.png

Cu Peisaj 3D de pornire poți construi diferite peisaje tridimensionale Carcassonne de pornire. În același timp, funcția compartimentului îți permite să îți depozitezi mai eficient jocul de bază și miniextensiile.

Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Peisaj 3D de pornire și Peisaj 3D de pornire cu compartiment alternativ au fost lansate de Hans im Glück în 2023.

Cu oricare dintre aceste articole de fani poți construi diferite peisaje tridimensionale Carcassonne de pornire. În același timp, funcția compartimentului îți permite să îți depozitezi mai eficient jocul de bază și miniextensiile.

Funcția compartimentului înlocuiește actuala dispunere în cutie. Oferă mai mult spațiu pentru jocul tău de bază Carcassonne și miniextensiile tale. Asamblează cutia (vezi colțurile cutiei) și plaseaz-o în cartonul Carcassonne. Poți apoi să organizezi cartonașele jocului de bază Carcassonne și ale miniextensiilor în acest compartiment nou folosind spațiile incluse de stocat cartonașe.

Peisajul de pornire înlocuiește cartonașul de pornire. Nu adaugă jocului nicio regulă nouă, dar oferă mai multe posibilități de plasare a cartonașelor de teren. Cartonașele printate de pe cutie sunt luate și ele în considerare pentru evaluare. Poți plasa cartonașe și meepleși pe și în jurul cutiei urmând regulile obișnuite. Tratează panorama castelului în același fel ca pe marginea mesei.

Peisaj 3D de pornire
Peisaj 3D de pornire cu compartiment alternativ

Conținut

Peisaj 3D de pornire Peisaj 3D de pornire cu compartiment alternativ
 • 1x cutie cu print cu Carcassonne
 • 1x cutie cu print cu Carcassonne
 • N/A
 • 4x cutii fără print cu Carcassonne
 • N/A
 • 5x cutiuțe mici (pentru meepleși)
 • 1x spații de stocat 72 de cartonașe
 • 1x spații de stocat 72 de cartonașe
 • 4x spații de stocat 6 cartonașe
 • 20x spații de stocat 6 cartonașe
 • 10x spații de stocat 12 cartonașe
 • 10x spații de stocat 12 cartonașe
 • 1x panoramă de castel
 • 1x panoramă de castel

Reguli

Pregătire

Respinge cartonașul de pornire obșnuit.

Plasează peisajul la marginea mesei, astfel încât să nu plasezi cartonașe în spatele peisajului de pornire în timpul jocului și încât toată lumea să poată vedea toate cartonașele de teren fără restricții. Plasează 1 sau 3 cutii goale pe masă cu partea deschisă jos. Acum vezi o gaură mică pe fiecare dintre laturile lungi ale cutiei. Pune panorama castelului în una dintre aceste găuri. Asigură-te că panorama este între două straturi de hârtie și că ilustrația stă cu fața înspre fundul cutiei. Dacă folosești toate cele trei cutii, stivuiește-le împreună pentru a forma o scară. „Versourile” stivuite de la marginea mesei nu trebuie să formeze un peisaj care se potrivește.

Exemplul 1: Configurarea unui singur peisaj de pornire
Exemplul 2: Configurarea unui peisaj de pornire triplu

Dacă stivuiești peisajele de pornire unul peste celălalt, vă recomandăm să muți cutia de sus câțiva milimetri mai în față pentru mai multă stabilitate.

Exemplul 3: Privire din laterală asupra peisajului de pornire suprapus

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș

Atunci când tragi un cartonaș, îl plasezi în conformitate cu regulile obișnuite. Dacă cartonașul este plasat pe cutiile peisajului de pornire, va trebui să se potrivească cu laturile reprezentate pe cutie, exceptând cu porțiunea din spate.[1] În mod similar, orice cartonaș plasat lângă o față verticală va trebui să se potrivească cu laturile de pe peisaj.

Panorama castelului trebuie tratată la fel ca marginea mesei. În mod implicit, aceasta nu finalizează teritorii (drumuri, orașe, mănăstiri).[2]

Memento:

 • Sensurile giratorii și podurile nu închid drumuri.
 • Lacurile închid drumuri.
2. Plasarea unui meeple

Regulile pentru plasarea meepleșilor sunt neschimbate față de cele din jocul de bază.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Teritoriile vor fi evaluate ca de obicei, dar cartonașele printate de pe cutie sunt luate și ele în considerare pentru evaluare.[3][4]

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității După cum a fost clarificat de autorul produsului la Essen Spiel, cutiile includ indicii pentru laturi pentru a evita zone goale din cauza diferențelor de producție. Indiciile pentru laturi din partea din spate a cutiilor plasate în Peisajul de pornire cu 1 cutie sau cu 3 cutii nu ar trebui considerate drept restricții. Porțiunea ce atinge panorama castelului poate admite orice laturi, iar partea din spate a cutiei din față din Peisajul de pornire cu 3 cutii ar trebui să urmeze restricțiile pentru laturi definite de fața verticală a cutiei de sus.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Ar trebui ca cartonașele de pe Peisajul 3D de pornire să considere laturile drept printate pe partea cu panorama castelului?

  Răspuns: Nu, partea din spate poate accepta orice latură de cartonaș. Indiciile pentru laturi au fost incluse pentru a evita zone goale din cauza diferențelor de producere. (10/2023)

 2. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Autorul peisajului de pornire a sugerat că panorama castelului ar trebui să finalizeze teritorii. (4/2023)
  Interpretare din partea comunității Acest caz special poate reprezenta o problemă pentru mănăstiri de lângă marginea mesei dacă unele părți sunt considerate nefinalizate și altele finalizate din cauza panoramei castelului.
 3. Interpretare din partea comunității Unele teritorii se pot conecta la segmente pe laturi verticale ale peisajului de pornire. În acest caz, acele segmente verticale de drum și de oraș vor fi și ele luate în considerare pentru evaluarea teritoriului.
  În cazul mănăstirilor nu a fost furnizată nicio clarificare oficială de către Hans im Glück dincolo de sugestia de a folosi reguli ale casei. (4/2023)
 4. Regulă a comunității Sugerăm următoarele Reguli ale Comunității pentru mănăstiri chiar dacă acestea au cartonașe pe peisajul de pornire:
  • Mănăstirile finalizate ar trebui să puncteze 9 puncte în timpul jocului ca de obicei.
  • Mănăstirile nefinalizate ar trebui să puncteze 1 punct pentru mănăstire și câte 1 punct adițional pentru fiecare cartonaș adiacent așa cum este văzut de deasupra.
  Aceasta este cea mai simplă abordare urmând regulile obișnuite ale jocului și ia în considerare numai cartonașele văzute de deasupra.