Amazone

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Amazonas and the translation is 77% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:

Hoofdpagina  > Amazone


Box Amazonas 999.png

Oorspronkelijk uitgebracht door Amazone in 2016, Carcassonne: Amazone is een spannend legspel voor 2 tot 5 spelers vanaf 7 jaar..

Amazone is gebaseerd op Carcassonne, en neemt deel aan de "Carcassonne Rond de wereld" series en is een opzich zelfstaand spel, het is dus niet te combineren met Carcassonne of een ander spin-off spel.

Het spel maakt gebruik van veel van de standaard Carcassonne-spelconcepten en speelt zich af in de dichte Amazone jungle van Brazilië.

Onder de tropische hitte van de jungle, ga je het Zuid-Amerikaanse regenwoud in. De rivier en de jungle zijn beide overspoeld met kleurrijke wilde dieren die een prachtig panorama creëren. Maar je hebt weinig tijd om de sereniteit van het moment te waarderen, want je ziet andere ontdekkingsreizigers de jungle in trekken om kampen te bouwen en de rivier af te dalen. De race naar de monding van de Amazonerivier is begonnen!

WICA Opmerkingen

Aanvankelijk zijn de volgende gebaseerd op de Z-Man Games versie van de regels. Aanvullende opmerkingen en verduidelijkingen zijn afkomstig van verschillende discussieforums van Carcassonne (BGG, CarcC en CarcF).

Spelregels

Punchout

Fan uitbreidingen

  • Fan Expansions for Amazonas - Er zijn een aantal door fans geproduceerde "print-and-play" uitbreidingen gemaakt die verkrijgbaar zijn bij CarcassonneCentral en CarcassonneForum. Deze uitbreidingen kunnen ofwel "voltooid" zijn (beschikbaar als een compleet pakket tegels en regels (voor zover van toepassing - sommige kunnen alleen een set regels zijn)) of "in ontwikkeling" (gedeeltelijk ontwikkeld, misschien enkele tegels en een overzicht van regels in een forum discussie onderwerp).

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun daar bij Artscow een ontwerp daarvoor vinden:

Naslag

Voetnoten

Wordt nog aangekondigd

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.