Amazone Basis Spel

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Amazonas Base Game and the translation is 100% complete.
Other languages:
Amazonas-tile22.png Je leest nu de spelregels voor dit tegelontwerp. Amazonas-tile14.png
Als jouw tegels er zo uitzien, dan heb je de gewone Carcassonne tegels.Base Game C3 Tile M.png
Hebben jouw tegels een ander ontwerp, kies dan een spel uit Spin-offs.Rule selection by design Spin-offs.png


Onder de tropische hitte van de jungle, zetten we koers naar het Zuid-Amerikaanse regenwoud. Zowel de rivier als de jungle wemelen van kleurrijke wilde dieren die samen een prachtig panorama vormen. Maar je hebt weinig tijd om van de kalmte van het moment te genieten want je hebt andere ontdekkingsreizigers opgemerkt die de jungle in trekken om kampementen en de rivier afvaren. De wedstrijd naar de monding van de Amazone-rivier gaat van start!

Algemene informatie en opmerkingen

Amazone is oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2016.

Speelmateriaal en spelopzet

Welkom bij Carcassonne - Amazone. We leiden je door de spelregels van deze iteratie van de klassieker Carcassonne. Nadat je deze spelregels gelezen hebt, kun je het spel aan de andere speler uitleggen meteen met plezier een potje Carcassonne gaan spelen. Laten we beginnen met het opzetten van het spel en de onderdelen te tonen.

Speelmateriaal

 • 65 standaard tegels met afbeeldingen van zijrivieren en dorpen omringd door een dichte jungle waar vele dieren rondzwerven.
Tegel met een dorp en jungle met een dier
Tegel met een zijrivier en een bootsymbool
Tegel met een zijrivier en een fruitsymbool
Alle landtegels (standaard en Amazone) hebben dezelfde achterkant - Achterkant van alle landtegels
 • 15 Amazone-tegels en 4 dubbele Amazone-tegels. Dit zijn ook landtegels, maar ze hebben een speciale functie in het spel.
Amazon e-tegel met kaaimannen en piranha's
 • 1 starttegel (het bord) ter grootte van 2 x 4 landtegels
Starttegel
 • 1 Riviermondingstegel
Riviermondingstegel
 • Scoretableau
Scoretableau
 • 25 meeples, vijf in elk van de volgende kleuren: geel, rood, groen, blaus en zwart
Figure Meeples Amazonas.png
 • 10 kampementen, twee in elke spelerskleur
Figure Camp.png
 • 5 boten, één in elke spelerskleur
Figure Boats.png

Voorbereiding

Schud alle 80 landtegels (zorg ervoor dat de Amazone-tegels goed verdeeld zijn) en leg ze in gedekte stapels op tafel.

Stapels landtegels

Leg de 4 dubbele Amazone-tegels apart; zij komen later in het spel. Leg ook de riviermondtegel apart, die wordt aan het einde van het spel gebruikt.

Het bord (ter grootte van 2 x 4 landtegels) is de starttegel. Leg die met de zijde die overeenkomt met het aantal spelers zichtbaar op tafel: bij 2 of 3 spelers zijn er 16 velden; bij 4 en 5 spelers zijn er 8 velden. Leg de bron van de Amazone bij de tafelrand gelegd. Laat tussen deze zijde en de tafelrand voldoende ruimte voor tenminste twee rijen tegels. Aan het einde van het spel zal de rivier een lengte van iets meer dan een meter hebben.

Elke speler kiest een kleur en neemt de boot van die kleur in voorraad. De speler die het laatst gevaren heeft mag beginnen (of anders, de jongste speler). Elke speler zet zijn boot op het eerste veld van de Amazone.

Rechter bovenhoek: bron van de Amazone. Bovenste deel: laat hier genoeg ruimte voor tenminste 2 rijen. Een spel met Geel, Groen, Rood, en Blauw. Hun boten staan allemaal op de bron van de Amazone.

Elke speler neemt 4 meeples en de 2 kampementen in zijn kleur als persoonlijke voorraad.

Vervolgens zet elke speler zijn 5e meeple op veld 0 van het scoretableau. Eventuele overgebleven speelstukken gaan terug in de doos.

Meeples op het scoretableau


Overzicht en doel van het spel

Voordat we in de spelregels duiken, moet je weten wat het doel van het spel is van Carcassonne – Amazone. De spelers leggen om de beurt tegels aan. Zodoende worden tegel voor tegel projecten ontdekt (dorpen en zijrivieren), de Amazone-jungle, en de rivier de Amazone zelf. Je zet meeples in dorpen en zijrivieren, en kampementen in de jungle. Tegelijkertijd vaar je met je boot de Amazone af om de andere spelers voor te blijven. Zowel tijdens als naast het spel verzamel je punten. Na de eindtelling, wordt de speler met de meeste punten tot winnaar uitgeroepen. Laten we beginnen!

Spelverloop

Het spel Carcassonne – Amazone wordt met de klok mee gespeeld. Te beginnen met de startspeler, voert de speler die aan de beurt is onderstaande acties in de aangegeven volgorde uit, waarna de volgende speler het overneemt, enzovoort. We zullen eerst een korte beschrijving geven van de acties die je tijdens een beurt uit moet voeren. Deze acties worden verder uitgewerkt naarmate we de vele aspecten van de tegels laten zien.

1. Landtegel leggen:

Je moet precies 1 landtegel van een stapel trekken en die aan het speelveld aanleggen zodat dit wordt voortgezet.
Amazonas Rules Gameplay Place Land Tile.png

2. Actie uitvoeren:

Op deze tegel mag je…
2a) …een meeple zetten Figure Meeple red.png
OF
2b) …een kampement bouwen. Figure Camp Red.png
Als je geen speelstuk zet, moet je jouw boot 1 veld op de Amazone vooruit zetten. Figure Boat Red.png

3. Puntentelling afhandelen:

Projecten die door het aanleggen van jouw tegel afgebouwd zijn, moeten geteld worden. Amazonas Rules Gameplay Score Points.png
Beperkingen aan het aanleggen van landtegels aan de Amazon

De belangrijkste spelregels voor het aanleggen van tegels zijn:

 1. de tegel moet het landschap (de illustratie) voortzetten, en
 2. je mag geen landtegels voorbij de monding van de rivier de Amazone leggen.

In het begin zijn er 10 mogelijke plaatsen waar een landtegel gelegd mag worden. Als er eenmaal een tegel is aangelegd, mogen andere tegels ook daaraan aangelegd worden.

De rivier de Amazone speelt ook een belangrijke rol bij het aanleggen van tegels. In het begin is is de rivier alleen de starttegel, maar die wordt al snel uitgebreid met Amazone-tegels waardoor ook het gebied waar landtegels aangelegd mogen worden vergroot wordt.

Je mag tegels op elke van de 10 genummerde plaatsen aanleggen. Je mag tegels niet op de plaatsen met de rode X-en leggen.
Nu de Amazone verlengd is, mogen er ook tegels in deze rij aangelegd worden.

De zijrivieren

1. Landtegel leggen

Je trekt de afgebeelde tegel met drie zijrivieren en in het midden een rots. Je moet die zo aanleggen dat het bestaande landschap (de tegels die er al liggen) wordt uitgebreid.

Je hebt zojuist de rood omrandde tegel aangelegd. De zijrivier en jungle passen. Goed gedaan!
2a. Een meeple op een zijrivier zetten

Nadat je de tegel hebt aangelegd, mag je een meeple zetten op één van de zijrivieren van die tegel, maar alleen als die zijrivier nog niet is bezet door een andere meeple.

Je zet een meeple op de tegel die je zojuist hebt aangelegd. Dat mag omdat er nog geen andere meeples op deze zijrivier staan.

Het bootsymbool

Omdat je nu een meeple hebt op een zijrivier met een bootsymbool, moet je jouw boot nu 1 veld per bootsymbool vooruit zetten op de Amazone.

Omdat er een bootsymbool te te zien is, zet je jouw boot 1 veld vooruit.
Aanvullende regels voor het verplaatsen van boten op de Amazone
 1. Bootsymbolen staan alleen op zijrivieren. Voor elk bootsymbool mag je jouw boot 1 veld op de Amazone vooruit zetten. Je past het effect van deze symbolen meteen toe nadat je een meeple op een zijrivier met één of meer bootsymbolen hebt gezet, of wanneer een tegel met een bootsymbool (door jou of door een andere speler) verbonden wordt met een zijrivier waar jouw meeples staat. Het aantal meeples van jou of andere spelers heeft geen effect op deze verplaatsingen.
 2. Jouw boot mag alleen vooruit varen op de Amazone (m.a.w. ze mogen niet achteruit).
 3. Als je voorbij het laatste veld op de Amazone zou moeten varen, stop je bij het laatste veld.
 4. De Amazone-velden op de starttegel zijn al met elkaar verbonden; elke Amazone-tegel voegt 1 veld toe, en elke dubbele Amazone-tegel voegt 2 velden toe.
 5. Je moet je boot ook 1 veld vooruit zetten als je in jouw beurt geen meeple of kampement zet (zie paragraaf “De boot vooruit zetten”).
 6. Er is geen beperking aan het aantal boten dat op hetzelfde Amazone-veld kan staan.
Door deze tegel aan jouw zijrivier aan te leggen verbindt je jouw meeple met 3 bootsymbolen. Je mag jouw boot 3 velden vooruit zetten.
3. Punten tellen voor een zijrivier

Als beide einden van een zijrivier afgesloten zijn, is die zijrivier afgebouwd en wordt geteld. Het einde van zijrivier is afgesloten als het uitmondt in een splitsing, er een roots in ligt, in de Amazone uitmondt of een lus vormt met zichzelf. In het voorbeeld rechts is jouw zijrivier afgebouwd, ondanks dat het een tegenstander was die de tegel heeft aangelegd. Bij het tellen van een zijrivier levert iedere tegel waaruit de zijrivier bestaat 1 punt op. Daarnaast krijg je 1 punt voor elk fruitsymbool dat langs die zijrivier te zien is.

Jouw zijrivier bestaat uit 3 tegels en 1 fruitsymbool. Je krijgt in totaal 4 punten.

Nu worden de punten verwerkt. Het bijhouden van het aantal punten doe je met de meeple die je bij het opzetten van het spel op het scoretableau hebt gezet. Uitgaande van ons voorbeeld, verplaats je die 4 velden vooruit om aan te geven dat je 4 punten gekregen hebt.

Amazonas Tributaries Example 6.png

Na elke puntentelling neem je de meeple van het zojuist getelde project terug in voorraad.

Mocht je meer dan 50 punten hebben verzameld (en als gevolg daarvan veld 0 op het scoretableau gepasseerd), leg die dan plat neer om aan te geven dat je meer dan 50 punten hebt. Mocht je veld 0 nogmaal passeren, zet je telmeeple dan weer rechtop om aan te geven dat je meer dan 100 punten hebt.

Amazonas Tributaries Example 7.png

De dorpen

1. Landtegel leggen

Zoals gebruikelijk, trek je een tegel en gebruikt die om het landschap uit te breiden. De illustraties moeten, zoals altijd doorlopen, dus een dorpdeel moet aan een open dorp gelegd worden (of zo gelegd worden dat er een nieuw dorp gestart wordt).

Amazonas Villages Example 1.png
2. Een meeple op een dorp zetten

Controleer nu of er al een meeple in het dorp staat. Hier is dat niet het geval en dus mag je één van jouw meeples in dit dorp zetten.

Je legt deze tegel aan en voegt daarmee een tegel aan het dorp toe. Aangezien het dorp onbezet is, mag je er een meeple zetten.
3. Puntentelling voor een dorp

Laten we verder gaan met ons voorbeeld en aannemen dat er een aantal beurten zijn verstreken. Je trekt nu deze tegel en legt die zo aan dat jouw dorp vergroot wordt. Aangezien het project (in dit geval het dorp) met de zojuist aangelegde tegel wordt afgebouwd, vindt er een puntentelling plaats. En dorp is afgebouwd wanneer het omringd wordt door jungle en/of de Amazone en er geen gaten in zitten. Omdat jouw meeple in het dorp staat, krijg jij de punten.

Elke tegel waaruit een afgebouwd dorp bestaat is 2 punten waard. Daarnaast is elk fruitsymbool nog eens 1 punt waard. Zoals gebruikelijk neem je de meeple die op het zojuist getelde project stond terug in voorraad.

Voor dit dorp krijg je 7 punten: 3 tegels (2 punten elk) en 1 fruitsymbool.

De kampementen

1. Landtegel leggen

Wederom trek je een tegel en legt die op passende wijze aan het landschap aan.

2b. Een kampement zetten

Elke speler krijgt aan het begin van het spel 2 kampementen. Je mag een kampement op het jungledeel van een tegel die je zojuist hebt aangelegd zetten. Net als bij meeples, mogen er geen andere kampementen in die jungle staan. Zijn er meerder jungledelen, dan moet je kiezen op welke daarvan je jouw kampement wilt zetten. Jungles worden van elkaar gescheiden door zijrivieren, de Aamzone, en door dorpen.

Let op: je moet kiezen tussen het zetten van een meeple of een kampement; je mag ze niet allebei zetten.

Eenmaal gezet, blijft een kampement tot het einde van het spel staan, pas dan krijg je er punten voor. Aan het einde van het spel levert elk dier in de jungle met jouw kampement je 1 punt op. Let daarop bij het zetten van kampementen!

Jij hebt zojuist deze tegel aangelegd. Je mag geen kampement op het onderste jungledeel zetten omdat die verbonden is met de jungle waar het blauwe kampement staat. Je mag er wel een op het bovenste jungledeel zetten, aangezien die jungle gescheiden is door de zijrivier en het dorp.
3. Puntentelling van een kampement

Tijdens het spel krijg je geen punten voor kampementen. Kampementen worden pas aan het einde van het spel. Je krijgt dan 1 punt voor elk dier in de jungle met jouw kampement.

De boot vooruit zetten

1. Landtegel leggen

Net als altijd moet je er bij het aanleggen van een tegel op letten dat die aan het landschap past.

2. Jouw boot verplaatsen

Als je tijdens jouw beurt geen houten speelstuk (meeple of kampement) zet, moet je jouw boot 1 veld vooruit zetten op de Amazone, wat altijd in goed voor je is.

Als je tijdens je beurt bootsymbolen toevoegt aan de zijrivier waarop één van jouw meeples staat (die in een eerdere beurt gezet is), tel de verplaatsingen dan bij elkaar op.

Jouw meeple staat al op deze zijrivier. Je legt deze tegel aan waardoor jouw meeple met twee bootsymbolden verbonden wordt. Dit levert 2 verplaatsingen op. Omdat je geen houten speelstuk zet, krijg je nog 1 verplaatsing. Je mag je boot daarom drie velden op de Amazone vooruit zetten.

De Amazone-tegels

Nu gaan we zien waarom je jouw boot op de Amazone vooruit wilt zetten:

1. Een Amazone-tegel aanleggen

In tegenstelling tot de normale landtegels moet je, als je een Amazone-tegel trekt, die gebruiken om de Amazone te verlengen. Bij het aanleggen van de Amazone-tegel kun je kiezen uit twee mogelijke richtingen.

Telkens als je een tegel met een ! trekt, moet je een dubbele Amazone-tegel kiezen. Leg eerst de !-tegel, onmiddellijk gevolgd door een dubbele Amazone-tegel aan (die tegels moeten altijd in deze volgorde aangelegd worden).

Opmerking: omdat de dubbele tegels twee keer zo groot zijn als normale tegels, staan er ook twee velden op voor de boten.

Opmerking: aangezien er 3 !-tegels zijn en 4 dubbele Amazone-tegels, zal er altijd 1 dubbele Amazone-tegel ongebruikt blijven.

Herinnering: telkens als je een Amazone-tegel aanlegt, wordt ook het gebied waar landtegels gelegd mogen worden uitgebreid.

Je trekt een Amazone-tegel met een “!”. Je bekijkt de dubbele Amazone-tegels en kiest er een. Vervolgens leg je eerst de !-tegel aan en dan de dubbele tegel, draai ze zonodig zo dat het jou goed uitkomt.
2. Een meeple of kampement zetten, of jouw boot verplaatsen

Je mag nu een meeple of kampement op de oevers van een Amazone-tegel zetten. De Amazone zelf is echter alleen bedoeld voor het varen van de boten, daar mogen geen meeples of kampementen gezet worden.

Als je een !-tegel getrokken had en een dubbele tegel hebt aangelgd, mag je jouw meeple of kampement alleen op de dubbele tegel zetten.

Net als altijd, als je geen meeple of kampement zet, moet je jouw boot 1 veld op de Amazone vooruit zetten.

Later in het spel, leg je een Amazone-tegel aan. Aangezien je ervoor gekozen hebt geen houten speelstuk (meeple of kampement) te zetten, moet je jouw boot 1 veld vooruit zetten op de Amazone, waarmee je vooraan komt te staan.
3. Amazonetelling

Na het aanleggen van een Amazone-tegel, vindt er een (in plaats van de normale puntentelling) een Amazone-telling plaats:

In de Amazone vind je kaaimannen en piranha's. De eigenaar van de boot die het verst de rivier afgevaren is (vooraan vaart) krijgt evenveel punten als de som van het aantal kaaimannen en piranha's dat op de zojuist aangelegde Amazone-tegel staan afgebeeld. Caimans and piranhas can be seen in the Amazon River. The owner of the boat furthest down the river (in first place) gets as many points as the sum of caimans and piranhas depicted on the just-placed Amazon tile.

De eigenaar van de boot die daarna het verst de rivier afgevaren is (op de tweede plaats dus) krijgt evenveel punten als het aantal piranha's dat op de zojuist aangelegde Amazone-tegel afgebeeld staat.

Als er meerdere booten op de eerste (of tweede) plaats varen, krijgen ze elk de respectievelijke punten.

Opmerking 1: het maakt niet uit waar op de Amazone de boten varen, alleen de volgorde.

Opmerking 2: hoewel de dubbele Amazone-tegels twee velden voor boten hebben, tellen ze voor de Amazone-telling als één tegel (m.a.w. alle kaaimannen en piranha's op de dubbele tegel tellen mee).

BELANGRIJK: Na een Amazonetelling mogen alle spelers die geen punten gekregen hebben hun boot 1 veld vooruit zetten.

Er staan 3 kaaimannen en 1 piranha op de zojuist aangelegde Amazone-tegel
 1. Omdat root vooraan vaart (eerste boot rivierafwaarts), krijg je in totaal 4 punten (3 kaaimannen + 1 piranha).
 2. Blauw en Groen varen beide op de tweede plaats en krijgen elk 1 punt voor de piranha.
 3. Aangezien Geel geen punten heeft gekregen, zet zij haar boot 1 veld vooruit.

Meerdere meeples op hetzelfde project

Door het slim aanleggen van tegels en zetten van meeples kan het voorkomen dat dezelfde zijrivieren of dorpen bezet worden door meerdere meeples. Als zo'n zijrivier of dorp afgebouwd wordt, krijgt alleen de speler die de meeste meeples op het te tellen project heeft de punten. In het geval van een gelijkspel, krijgen alle betrokken spelers de volle punten. Dezelfde regel geldt voor kampementen in de jungle. Twee voorbeelden:

Vóór jouw beurt hebben zowel blauw and jij een meeple op twee gescheiden zijrivieren. Je legt deze tegel aan, waarmee je beide zijrivieren met elkaar verbindt. Eerst worden de bootsymbolen toegepast: jouw meeple is nu verbonden met 2 nieuwe bootsymbolen, je zet jouw boot 3 velden (2 bootsymbolen en geen speelstuk gezet) vooruit. Blauw zet zijn boot 1 veld vooruit (slechts 1 nieuw symbool). De zijrivier is nu ook afgebouwd. Jullie krijgen beide 5 punten. (4 punten voor de zijrivier van 4 tegels en 1 punt voor het fruitsymbool).
Vóór jouw beurt, stonden alle 3 de meeples in aparte dorpen. Je legt de tegel aan die alle drie de dorpen met elkaar verbindt. Hiermee wordt het grotere dorp afgebouwd en dus vindt er een puntentelling plaats: aangezien jij de meeste meeples hebt in het dorp, krijg alleen jij de punten en blauw krijgt niks. Jij krijgt 13 punten (10 punten voor 5 tegels en 3 punten voor de 3 fruitsymbolen).

Einde van het spel en de eindtelling

Daar zijn we dan, aan het einde van dit spel Carcassonne - Amazone. Nu gaan we zien wie de winnaar is! Het spel eindigt als alle landtegels zijn aangelegd. Dit gevolgd door een korte eindtelling, waarna de speler met de meeste punten tot winnaar wordt uitgeroepen! Aan het einde van het spel krijg je nog punten voor het volgende: meeples die nog op het speelveld staan, kampementen, en voor de Amazone.

 • Zijrivieren
Elke onafgebouwde zijrivier levert 1 punt per tegel en 1 punt per fruitsymbool op de oever op, net als tijdens het spel.
 • Dorpen
Elk onafgebouwd dorp levert slechts 1 punt per tegel en 1 punt per fruitsymbool wat erin staat op.
 • Kampementen
Tel voor elk van jouw kampementen het aantal dieren in de jungle waar die op staat. Je krijgt 1 punt per dier.
 • De Amazone
Er is ook een eindtelling voor de Amazone. Leg de riviermondingstegel (overeenkomend met het aantal spelers) bij de monding van de Amazone. Neem nu de bo(o)t(en) die het dichtst bij de riviermonding staan en zet die(ze) op het hoogste getal, en zo verder totdat alle getallen gevuld zijn.
Bij 4 en 5 spelers: 1e plaats – 7 punten; 2e plaats – 4 punten; en 3e plaats: 1 punt
Bij 2 en 3 spelers: 1e plaats – 6 punten; 2e plaats – 3 punten
Voorbeeld: Eindtelling
Blauw krijgt 3 punten voor het kampement (3 dieren in de jungle).
Rood krijgt 5 punten voor het kampement (5 dieren in de jungle).
Blauw krijgt 4 punten voor het dorp (2 tegels + 2 fruitsymbolen).
Rood krijgt 3 punten voor de zijrivier (2 tegels + 1 fruitsymbool).
Kijken we naar hun huidige plaatsing, dan verplaatsen de spelers hun boten als volgt naar de monding van de rivier: rood krijgt 7 punten. blauw en groen krijgen beide 4 punten, en zwart krijgt 1 punt. Geel krijgt helaas geen punten.

Bijzondere spelregels voor 2 en 3 spelers

 • 2 of 3 spelers
Gebruik de kant van de starttegel en riviermondingstegel met de symbolen voor 2 en 3 spelers.
 • 2 spelers
De speler die als tweede eindigt krijgt de punten voor de tweede plaats alleen als zijn boot op het veld direct achter de eerste staat. Staat zijn boot verder weg, dan krijgt de tweede speler geen punten en zet zijn boot 1 veld vooruit (zoals gebruikelijk). Dit geldt zowel voor de Amazonetellingen tijdens het spel als voor de eindtelling van de Amazone.
Rood krijgt 3 punten. Blauw krijgt niets omdat hij niet op het veld meteen achter rood staat. Blauw verplaatst zijn boot nu 1 veld vooruit.

Tegeloverzicht

De landtegels hebben een van elkaar verschillende verdeling van dieren, boot- en fruitsymbolen

Totaal aantal tegels: 65 standaardtegels, 15 Amazone-tegels, 4 dubbele Amazone-tegel, 1 Starttegel
Amazonas-tile1.png ×10
Amazonas-tile2.png ×2
Amazonas-tile3.png ×8
Amazonas-tile4.png ×3
Amazonas-tile5.png ×5
Amazonas-tile6.png ×2
Amazonas-tile7.png ×5
Amazonas-tile8.png ×1
Amazonas-tile9.png ×1
Amazonas-tile10.png ×3
Amazonas-tile11.png ×2
Amazonas-tile12.png ×2
Amazonas-tile13.png ×5
Amazonas-tile14.png ×5
Amazonas-tile15.png ×1
Amazonas-tile16.png ×1
Amazonas-tile17.png ×2
Amazonas-tile18.png ×3
Amazonas-tile19.png ×3
Amazonas-tile20.png ×1
Amazonas-tile21.png ×7
Amazonas-tile22.png ×2
Amazonas-tile23.png ×3
Amazonas-tile24.png ×3
Amazonas-tile25.png ×1
Amazonas-tile26.png ×1
Amazonas-tile27.png ×1
Amazonas-tile28.png ×1
Amazonas-tile-start.png ×1
Start Tile

Opmerking: de Amazone strekt zich uit over duizenden kilometers met vele bochten en kronkels. In Carcassonne – Amazeone hebben we ervoor gekozen om de Amazone redelijk rechtdoor te laten stromen. Een meer kronkelige rivier zou problemen hebben veroorzaakt voor het spelverloop (inclusief het aanleggen van tegels). We hopen dat jullie deze ontwerpkeuze zullen begrijpen. Veel plezier met het verkennen!

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.