Conversii de fani autorizate

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Authorised Fan Conversions and the translation is 100% complete.
Other languages:


Introducere

Publicatorul jocului Carcassonne, HiG, a acordat cu amabilitate bazei de fani Carcassonne permisiunea de a crea material de joc adițional, de obicei extensii mici, înțelegând că:

 • conținutul este făcut disponibil în mod deschis pe internet și niciodată în scopuri comerciale
 • că scanările cartonașelor originale nu sunt făcute niciodată disponibile
 • că își rezervă dreptul de a utiliza sau adapta idei din oricare astfel de material în extensii ulterioare pe care le produc, fără a fi necesar să se facă referință către original, iar
 • că drepturile de autor corespunzătoare și proprietatea intelectuală sunt incluse
 • că, unde este posibil, oricare element nou sunt bazate pe ilustrațiile HiG existente, iar dacă nu, nu există încălcări ale drepturilor de autor

Rezultatul acestei înțelegeri este că sute de extensii de fani au fost dezvoltate de când jocul a fost publicat pentru prima oară și care sunt acum disponibile pe un număr de diferite site-uri, dar în principal CarcC și CarcF. Toate aceste extensii sunt de tip „printează și joacă” și necesită acces la tipărire decentă și cartonașe goale pe care pot fi atașate printurile. Unii indivizi întreprinzători au reușit să printeze direct pe cartonașele goale disponibile de la CundCo prin adaptarea printer-elor care pot printa direct pe CD. Atât CarC, cât și CarcF au fire de discuții pe aceste subiecte.

Nu este intenția acestui site să listeze sau să comenteze pe seama tuturor extensiilor de fani disponibile - asta este la latitudinea fiecărui să investigheze dacă dorește. Totuși, ar trebui luat în considerare că:

 • unele extensii adaugă concepte adiționale de peisaj care pot sau nu să aibă reguli adiționale asociate lor
 • unele introduc funcții noi, cartonașe și pioni
 • unele implică mecanisme de joc noi (colectare de set sau sarcini speciale, precum construirea unui oraș în formă de inimă)
 • unele pot prezenta un număr mare de cartonașe de teren noi, iar unele niciun cartonaș
 • nu există nicio garanție în legătură cu posibilitatea de a juca o extensie de fani individuală sau cum ar putea interacționa cu alte extensii publicate sau de fani
 • unele ar putea fi munca unui singur om sau rezultatul unui efort de colaborare cu testare a jocului îndelungată

Un număr mic de extensii produse de fani au fost selectate de publicator pentru o refacere ușoară și acestea au fost, pentru o perioadă, făcute disponibile prin site-ul propriu al publicatorului. Adițional, unii membri ai comunității de fani au o înțelegere cu publicatorul să producă, într-o bază limitată, unele dintre extensiile lansate oficial unde publicatorul nu va sau nu intenționează să convertească extensia în celălalt stil de ilustrație. Acestea sunt notate mai jos.

Conversie între ediții diferite

HiG a acordat autorizația forumului german de Carcassonne pentru a converti, be o bază caz-după-caz acceptată și limitată (aproximativ 1 sau 2 pe an), un număr mic de extensii pentru că publicatorul nu intenționează să convertească și să lanseze comercial extensiile astfel. Publicatorul a indicat că noile extensii lansate în a doua ediție nu vor fi printate in stilul de ilustrație vechi și este improbabil ca anumite extensii originale să fie actualizate pentru ilustrația nouă.

Prima ediție în a doua ediție

Ciuma

Aceasta este momentan în dezvoltare de Hans-Dietrich Pester (2018 târziu/2019 devreme).

Games Quarterly 11

CarcF GQ11 C2.png

Cele 12 cartonașe individuale pentru aceasta, de către Ratz65, sunt disponibile la rezoluție joasă de la site-ul CarcF, în loc să fie un singur fișier descărcabil, ceea ce indică că deși dezvoltarea este aparent completă, setul final de cartonașe la rezoluție mare și regulile nu au fost finalizate/aprobate.

A doua ediție în prima ediție

Cartonașele din următoarele conversii sunt disponibile pentru a fi descărcate de la forumul german de Carcassonne, care solicită o autentificare și participare la activitățile forumului înainte ca accesul de a descărca să devină disponibil.

Grădini și Abatele

CarcF Gardens C1.png

Hans-Dietrich Pester a creat un set de 20 de cartonașe cu grădină, replicându-le pe acelea care au apărut în jocul de bază și extensiile majore precedente. Asta permite utilizarea extensiei Abatele. Jucătorii au posibilitatea de a utiliza pionii abate din ediția actuală a jocului, să obțină pioni abate adiționali de la CundCo sau să utilizeze alți pioni în locul lor. Două design-uri diferite de grădină au fost utilizate pe cartonașe, iar munca a fost efectuată în perioada 2015–2016.

Turnurile de veghe

CarcF Watchtower C1.png

Aceasta a fost prima conversie oficială de la a doua la prima ediție de către Hans-Dietrich Pester și cuprinde un set de 12 cartonașe ce prezintă un turn de veghe care se potrivește cu cele din mniextensie. Două cartonașe adiționale sunt incluse pe foaie.

În arena circului

Munca de a converti această extensie majoră din a doua ediție a început aproape imediat după ce extensia a fost lansată oficial în 2017, dar asta a fost înaintea aprobării între CarcF și HiG. Ca rezultat al acelei negocieri, munca l a conversație a încetat, dar ar putea să repornească la o dată acceptată în viitor.

Extensii de fani pe site-ul web HiG

Pentru o perioadă scurtă în 2014–2016, câteva extensii de fani au fost selectate de HiG, revizuite și făcute disponibile prin site-ul lor web ca fișiere de tip „printează și joacă”. Totuși, la un redesign ulterior al site-ului web, fișierele nu au fost readăugate. Totuși, fiecare extensie este încă disponibilă, în cel puțin una dintre versiuni, fie de la CarC, fie de la CarcF, pentru descărcare. Niciodată nu au fost disponibile ca fișiere printate de către publicator sau prin CundCo.

Porțile de oraș

Simbolul extensiei Porțile de oraș

Design original de Christof Struck și Hans-Dietrich Pester.

Dezvoltată original de către Christof pe CarcF ca un set de 12 cartonașe de teren, a fost ulterior lansată în 2015 de HiG ca o foaie de 24 de cartonașe de tip „printează și joacă”. Atât versiunea originală, cât și HiG, sunt disponibile de la CarcF.

CityGates C1 1.png
Cartonaș din Porțile de oraș

Concept de bază
Porțile de oraș au fost întotdeauna pasajul către lume pentru oamenii din Carcassonne și a simbolizat bogăția Carcassonne-ului pentru vizitatori și comercianți. Porțile de oraș au fost reconstruite și îmbunătățite, iar orașul a crescut la marginea cartonașului. Aveau acoperiș arămiu care acum a devenit verde, de nuanță ca de cocleală. Cartonașele pot fi plasate lângă câmpuri, drumuri sau alte cartonașe cu porți de oraș.

Paștele în Carcassonne

Iepurașul de Paște

Design original de Christof Struck.

Disponibilă de la HiG ca un PDF descărcabil în 2014 cuprinzând 22 de cartonașe. Momentan disponibilă de la site-ul web CarcF.

EasterBunny C1 1.png
Iepurașul de Paște
EasterBunny C1 2.png
Cartonaș cu cuib de Paște

Concept de bază:
Două tipuri de cartonaș sunt incluse, unele cu un cuib de Paște, iar unele cu simbolul iepurașului de Paște. Jucătorii obțin ouă de Paște (vei avea nevoie de câteva pachete de ouă de ciocolată mici) atunci când, de exemplu, toate cartonașele din jurul unui cuib de Paște au fost plasate sau când iepurașul de Paște dă un ou oricărui supus pe care îl întâlnește căci sare de-a lungul tablei de joc. Jucătorul cu cele mai multe ouă (nemâncateǃ) la sfârșitul jocului primește 10 puncte, iar jucătorul care are mai multe după jucătorul care are cu adevărat cele mai multe primește 5 puncte.

Ghicitorul

Versiunea JPutty a simbolului
Versiunea HiG a simbolului

Design original de Jeffrey Putnam.

Versiunea originală (cu simbol cu lună în creștere) este disponibilă pe CarcC și cuprinde 9 cartonașe pentru ilustrația primei ediții.

Versiunea HiG (are un simbol cu bilă de cristal) a fost făcută disponibilă pentru descărcare în 2016 pe site-ul web HiG, dar nu este deocamdată disponibilă. Cuprinde 8 cartonașe, atât în ilustrația primei ediții, cât și în a doua ediții, cu fiecare cartonaș prezentând cortul ghicitorului.

FortuneTeller C1FE 01.png
Design de
cartonaș original
FortuneTeller C1 01.png
Cartonaș de
prima ediție
a HiG
FortuneTeller C2 01.png
Cartonaș de
a doua ediție
a HiG

Concept de bazăː
Oricine trage și plasează un cartonaș de ghicitor, are posibilitatea de plasa un supus pe cartonaș și până ce cele patru cartonașe adiacente au fost plasate (de ea/el sau altcineva), el/ea are posibilitatea de a trage două cartonașe în tura sa, alege unul și respinge celălalt. Jucătorul care plasează cel de-al patrulea cartonaș ce înconjoară cartonașul de ghicitor primește 3 puncte, iar supusul ghicitor este înapoiat proprietarului său.