Carcassonne Around The World

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Around The World and the translation is 100% complete.


AroundTheWorld.jpg

Carcassonne Around The World is een reeks Carcasonne-spellen die op verschillende plaatsen op aarde gemaakt zijn. Het eerste spel in de reeks werd in 2013 uitgegeven. Ze nemen ons mee, weg van het thema van het Frankrijk van de middeleeuwen van het spel en werpen een ander licht op het spel.

Een spel behoort tot deze reeks als het voorzien is van het hier rechts getoonde logo.

De reis

Het eerste spel uit de reeks Carcassonne Around The World was Stille Zuidzee. Dit spel verplaatst het speelveld van het Frankrijk van de middeleeuwen naar de eilanden van de Stille Zuidzee.

Het tweede spel uit de reeks is Carcassonne Goudkoorts. Dit spel neemt ons mee op een nieuwe reis naar het Wilde Westen van Amerika. Hier vinden we cowboys, oude stoomlocomotieven en bovenal, goud.

Het derde spel uit de reeks is Carcassonne Amazone. Dit spel neemt ons mee naar zuidelijke deel van het Amerikaanse continent, diep in de jungle – het gebied van de machtige Amazone-rivier. In dit spel gaan we nieuwe dieren en inheemse nederzettingen ontdekken, allemaal in de jungle.

Het vierde spel in de reeks is Carcassonne Safari. Dit spel neemt ons mee naar Afrika. Hier gaan we op safari in onze jeeps. We ontdekken allerlei nieuwe dieren en maken oases waar de dieren uit kunnen drinken.

Spellen in de reeks

Als onderdeel van de reeks Carcassonne Around the World zijn diverse zelfstandige Carcassonne-spellen uitgegeven. Daaronder vallen:

# Naam spel Jaar van uitgave Game hub (uitbreidingen) # uitbreidingen
1 Carcassonne Stille Zuidzee 2013 Hub 1
2 Carcassonne Goudkoorts 2014 Hub 1
3 Carcassonne Amazone 2016 Hub 1
4 Carcassonne Safari 2018 Hub 1