Ediția de iarnă

From Wikicarpedia
(Redirected from Ediția de iarnă)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Winter Edition and the translation is 100% complete.


WE3 Lineart RO.png

Introducere

Un joc isteț de plasare a cartonașelor cu un peisaj de iarnă, pentru 2 până la 5 jucători cu vârsta de 8 ani în sus, creat de Klaus-Jürgen Wrede.

Orașul Carcassonne din sudul Franței este faimos pentru unicele sale fortificațiile romane și medievale. Jucătorii își riscă șansele cu supușii lor în orașele, mănăstirile, pe câmpurile și pe drumurile din jurul Carcassonne. Dezvoltarea ținutului este în mâinile lor, iar plasarea iscusită a supușilor ca tâlhari, cavaleri, călugări și țărani este calea spre succes.


Reguli

Accesorii

Dacă preferi să tragi cartonașele dintr-un săculeț, este disponibil acest design personalizat de la Artscow:

Referință

Istoria Edițiilor de iarnă

Ediția de descărcat (WD)

WinterDownload 2011.png

În 2011, aceasta a fost pusă la dispoziție pentru descărcare, pentru „printare și jucare” personală, pe site-ul web Hans im Glück. Cartonașele erau gândite pentru a fi printate pe abțibilduri și apoi lipite de cartonașe obișnuite Carcassonne. Stilul era pe baza stilul grafic al primei ediții de Doris Matthäus, cu un veșmânt de iarnă. Această ediție conținea setul standard de 72 de cartonașe și regulile standard. Versiunea de descărcat a fost retrasă atunci când ediția fizică a fost publicată în următorul an.


Prima ediție (WE1)

În 2012, a fost publicată o ediție fizică cu stil grafic nou de Anne Pätzke, care mai târziu a preluat rolul de ilustrator principal al seriei. Aceasta este numită de către comunitate drept „Ediția de iarnă”, „Winter Edition” (WE) în engleză, sau mai specific WE1 pentru a îl diferenția de succesorii săi. O nouă miniextensie, Omul de turtă dulce, a fost de asemenea lansată pe magazinul web CundCo.


LE WE Gingerbread ZMG.png

În 2013, o ediție compilativă a fost publicată de ZMG și Filosofia în engleză, franceză și rusă, care includea miniextensia Omul de turtă dulce. Cutia rusă a venit cu un jeton de carton pentru omul de turtă dulce în loc de pionul de lemn cunoscut și a fost limitată la 3000 de exemplare unic-numerotate, ceea ce a făcut-o una dintre cutiile cel mai dificil de găsit!

De asemenea, în 2013, JEM Magazine, în parteneriat cu publicatorul maghiar Piatnik, a lansat Cadou de Crăciun, o extensie printeză-și-joacă, deși stilul grafic al cărților era în stilul C1 non-iarnă.

În 2015, jocul a fost din nou reprintat și includea o versiune de iarnă a extensiei Cercuri în lan.

A doua ediție (WE2)

Jocul a fost publicat din nou în 2020, incluzând o versiune de iarnă a Râul. Anne era încă creditată ca ilustrator, dar Marcel Gröber a adăugat câteva înfrumusețări și a redus mărimea animalelor de pe cartonașe pentru a le face mai realiste. Această relansare este diferențiată de comunitate ca „WE2”. Până în acel punct, jocul fusese vândut exclusiv prin Müller, dar în 2022 s-a anunțat că și alți comercianți li se va permite acum să vândă Ediția de iarnă, iar ediția „WE2” a fost reprintată în cantități mai mari.

A treia ediție (WE3)

Nu mult după, Asmodee France și Asmodee Canada a început să prezinte designuri pentru altă revizuire a Ediției de iarnă, la care a fost adăugat pionul abate și o versiune de iarnă a teritoriului grădină. Marcel a adăugat de asemenea mai multe clădiri în orașe, ceea ce a fost consistent cu contribuția sa la stilul grafic al jocului de bază. Această ediție nouă, diferențiată ca „WE3” de comunitate, a fost lansată în decembrie 2022.

A fost lansată de Lineart cu reguli traduse în limba română.

Note de subsol

Urmează a fi adăugat.