Carcassonne Junior: Jocul de bază

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Junior Base Game and the translation is 100% complete.
Other languages:


În fiecare an, locuitorii din Carcassonne își sărbătoresc sărbătoarea națională. După cum este tradiția în Carcassonne, oamenii sărbătoresc dând drum liber oilor, găinilor și vacilor. Din zori până la crepuscul, copiii din Carcassonne se distrează de minune încercând să aducă aceste animale înapoi.

Informații generale și comentarii

Publicat pentru prima oară de Hans im Glück în 2009 sub numele de Die Kinder von Carcassonne, iar inițial a fost tradus în engleză ca The Kids of Carcassonne (RGG 2009). A fost redenumit în My First Carcassonne pentru prima lansare ZMG din 2014. Este cunoscut ca Carcassonne: Junior în majoritatea versiunilor care nu sunt în engleză.

Acest al doilea design ZMG, cu stil grafic revizuit și piese mov, mai degrabă decât verzi, de jucător, a fost lansat în 2020 laolaltă cu lansări actualizate pe majoritatea piețelor.

Atât prima ediție, cât și a doua ediție au fost lansate de Lineart cu reguli traduse în limba română sub numele de Carcassonne Junior.

Un joc distractiv și entuziasmant de plasare a cartonașelor pentru 2–4 jucători cu vârsta de 4 ani în sus de la Marco Teubner. Aceasta este o versiune pentru copii a jocului Carcassonne de la Klaus-Jürgen Wrede.

Conținut

  • 36 de cartonașe de teren (70mm x 70mm - cu mărimea în jur de două ori mai mare decât cea a cartonașelor jocului normal Carcassonne)
Junior2 Contents.jpg
  • 32 de pioni de joc (câte 8 în fiecare culoare) - mai mari decât meepleșii din Carcassonne
Comparație a mărimii pionilor din Carcassonne Junior, cu meepleșii din Carcassonne standard.

Pregătire

Ia toate cartonașele, amestecă-le cu fața în jos, iar apoi creează mai multe teancuri cu aceste cartonașe. Plasează teancurile împrejurul mesei, astfel încât fiecare jucător are cel puțin 1 teanc la îndemână. Asigură-te că există suficient spațiu în mijlocul mesei, pentru că acesta este locul unde veți construi orașul cu cartonașele.

Fiecare jucător ia cei 8 pioni de acea culoare la alegerea sa. Dacă nu jucați cu 4 jucător, pune pionii nefolosiți înapoi în cutie.

Întoarce cu fața în sus 1 cartonaș și pune-l în mijlocul mesei. Acesta este cartonașul de pornire pentru partidă. Veți începe să plasați cartonașe în jurul său.

Țelul jocului

În timpul jocului, veți construi Carcassonne plasând cartonașe. Primul dintre voi în stare să își plaseze toți pionii săi pe cartonașe câștigă jocul.

Desfășurarea jocului

Începând cu cel mai tânăr jucător, veți juca unul după celălalt în ordinea acelor de ceasornic. Continuați să jucați în această ordine până la sfârșitul jocului.

Atașarea unui cartonaș

În tura ta, dezvăluie primul cartonaș din vârful teancului la alegerea ta. Apoi, plasează acest cartonaș lângă oricare alt cartonaș care este deja plasat pe masă. Noul cartonaș pe care îl plasezi trebuie să se conecteze de cel puțin 1 latură a cartonașelor care se află pe masă. Cartonașul nu poate doar să atingă colțul unui cartonaș plasat.

Junior2 TilePlacement.jpg

Plasarea unui pion

Junior2 Characters.jpg

Pe cartonașe sunt ilustrați copii din Carcassonne. Există copii în fiecare dintre cele patru culori de pioni. Ori de câte ori închizi un drum prin plasarea unui cartonaș, jucătorii își plasează pionii lor pe fiecare copil ce se potrivește cu culoarea lor care este ilustrat pe acel drum.

Când este închis un drum? : Un drum închis înseamnă că ambele capete ale sale sunt încheiate de o casă, un iaz etc. Un drum care formează o buclă din sine însuși este considerat și el închis.

Cercurile roșii indică că drumul se sfârșește pe aceste cartonașe.
Și acest drum este închis, deoarece acesta este o buclă.

Exemplu:

Jucătorul roșu plasează cartonașul conturat cu portocaliu. Drumul este acum închis la ambele capete (A). Celălalt drum (B) de pe cartonașul tocmai plasat nu este închis.
Apoi, jucătorul roșu și cel albastru plasează fiecare unul dintre pionii lor pe copiii arătați pe drum.

Atunci când se joacă cu mai puțini de 4 jucători, copiii acelor culori care nu sunt în joc nu sunt luați în considerare în timpul jocului.

Sfârșitul jocului

Jocul se sfârșește atunci când un jucător este în stare să își plaseze ultimul său pion pe cartonașe. Acel jucător este câștigătorul!

În unele cazuri rare, cartonașele vor fi cu toate plasate înainte ca un jucător să fie în stare să plaseze toți pionii săi pe cartonașe. În asemenea cazuri, jocul se sfârșește atunci când este plasat ultimul cartonaș, iar cel care a plasat cei mai mulți pioni este câștigătorul.

Dacă există o remiză, câștigă toți jucătorii aflați la egalitate!

Odată ce ziua s-a terminat, copii se întorc acasă, epuizați după o zi lungă, dar entuziasmantă. Familiile se adună în jurul unor impresionante focuri de tabă ca să sărbătorească și ca să împărtășească poveștile zilei lor, în timp ce fiecare locuitor din Carcassonne savurează delicatesele regiunii.

Bătrânii apoi se desfată povestindu-le copiilor cu ochii mari povești despre cavaleri, prințese, dragoni și zâne. Odată ce s-au terminat poveștile, copii visează la asemenea ținuturi și aventuri înainte ca în cele din urmă să adoarmă.

Și în sfârșit, animalele se întorc în calmele lor grajduri și țarcuri.

Desigur, întoarcerea acestor animale este înspre bucuria tuturor, mai ales a copiilor din Carcassonne, care se îngrijesc foarte bine de animalele lor...

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 36
Junior2 Tile 01.jpg ×1
Junior2 Tile 02.jpg ×1
Junior2 Tile 03.jpg ×1
Junior2 Tile 04.jpg ×1
Junior2 Tile 05.jpg ×1
Junior2 Tile 06.jpg ×1
Junior2 Tile 07.jpg ×1
Junior2 Tile 08.jpg ×1
Junior2 Tile 09.jpg ×1
Junior2 Tile 10.jpg ×1
Junior2 Tile 11.jpg ×1
Junior2 Tile 12.jpg ×1
Junior2 Tile 13.jpg ×1
Junior2 Tile 14.jpg ×1
Junior2 Tile 15.jpg ×1
Junior2 Tile 16.jpg ×1
Junior2 Tile 17.jpg ×1
Junior2 Tile 18.jpg ×1
Junior2 Tile 19.jpg ×1
Junior2 Tile 20.jpg ×1
Junior2 Tile 21.jpg ×1
Junior2 Tile 22.jpg ×1
Junior2 Tile 23.jpg ×1
Junior2 Tile 24.jpg ×1
Junior2 Tile 25.jpg ×1
Junior2 Tile 26.jpg ×1
Junior2 Tile 27.jpg ×1
Junior2 Tile 28.jpg ×1
Junior2 Tile 29.jpg ×1
Junior2 Tile 30.jpg ×1
Junior2 Tile 31.jpg ×1
Junior2 Tile 32.jpg ×1
Junior2 Tile 33.jpg ×1
Junior2 Tile 34.jpg ×1
Junior2 Tile 35.jpg ×1
Junior2 Tile 36.jpg ×1

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.