Carcassonne Landkaarten

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps and the translation is 91% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:


Carcassonne landkaarten in C2 (9 stuks)
Carcassonne landkaarten in C3 (10 stuks met de toevoeging van Scandinavië)

Algemene informatie en opmerkingen

Met de Carcassonne Landkaarten, biedt HiG een nieuwe mogelijkheid om Carcassonne te spelen. De landkaarten zijn ontworpen voor de nieuwe editie.

Je kunt je tegels en meeples gebruiken in een land, steden bouwen met echte namen en het verloop van belangrijke wegen beïnvloeden. Ook zijn er nieuwe manieren om punten te krijgen, bijvoorbeeld door een grote stad te tellen of door buurlanden met elkaar te verbinden met wegen.

De landkaarten zijn gemaakt van hoogwaardig, sterk linnen reliëfpapier en hebben het A1 formaat (594 x 841 mm of 23.4 x 33.1 inch). De landkaarten worden opgerold geleverd en we raden de koper aan ze voor gebruik plat te maken door ze "omgekeerd op te rollen" of ze plat te drukken onder een paar boeken. Als alternatief kunnen ze ook aan de tafel worden bevestigd met verwijderbaar plakband (bijvoorbeeld schilderstape). Deze laatste methode heeft het bijkomend voordeel dat de landkaart niet per ongeluk wordt verplaatst.

De landkaarten vereisen dat spelers hun eigen speelmateriaal uit het basisspel en enkele grote uitbreidingen gebruiken, de landkaarten zijn geen op zichzelf staande producten, maar een aanvulling om een variant van het basisspel met extra tegels te spelen.

De huidige landkaarten:

  • Benelux - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Frankrijk - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Duitsland (Deutschland) - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Groot Brittanië - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Iberisch schiereiland (Península Ibérica) - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Oekraïne - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • Scandinavië - C3 uitgegeven in 2023
  • Taiwan - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • VS-West - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023
  • VS-Oost - C2 uitgegeven in 2019; C3 uitgegeven in 2023


Carcassonne Landkaart-fiches

Bovendien heeft HiG Landkaart-fiches uitgebracht, een uitbreiding voor Carcassonne Landkaarten. Landkaart-fiches leveren telkens, terwijl je steeds dezelfde dezelfde fiches gebruikt, voor elke landkaart een uitbreiding met steeds andere spelregels. In Frankrijk zullen spelers wijn persen, terwijl spelers die Benelux spelen open tegels mogen kiezen die op eilanden zijn gestapeld. Op het Iberisch schiereiland gaan spelers geocachen; op de Britse eilanden kunnen spelers twee keer zo snel spelen; en in Duitsland en Taiwan hebben spelers de mogelijkheid om hun meeples te upgraden; in VS-Oost en -West kunnen spelers een kijkje nemen op verborgen tegels; in Oekraïne kunnen spelers handelen om punten te verdienen; en in Scandinavië krijgen spelers meer punten voor wegen.


Hoe deze spelregels te gebruiken

De spelregels zijn als volgt ingedeeld: Er is één pagina met de algemene basisregels voor alle landkaarten. De tweede pagina bevat de basisregels voor Carcassonne Landkaarten - Duitsland zoals ze in eerste instantie werden uitgegeven. Ze staan hier voor de volledigheid, maar alle spelregels worden samen met de basisregels in het vorige document behandeld.

Hieronder vind je ook een sectie gewijd aan Landkaart-fiches die naar een pagina per landkaart linkt, aangezien de regels per landkaart verschillen.

Spelregels

Landkaarten spelregels

Landkaart-fiches spelregels

Naslag