Hărți Carcassonne

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps and the translation is 100% complete.
Other languages:


Hărțile Carcassonne în C2 (9 articole)
Hărțile Carcassonne în C3 (10 articole, cu adăugarea Hărții Țărilor Nordice)

Informații generale și comentarii

Cu Hărți Carcassonne, HiG oferă o nouă posibilitate de a juca Carcassonne. Acestea sunt proiectate pentru ediția nouă.

Îți poți utiliza cartonașele și meepleșii tăi într-o țară, construi orașe cu nume real și influența cursul drumurilor importante. Există de asemenea noi moduri de a încasa puncte, de exemplu prin evaluarea unui oraș mare sau prin conectarea drumurilor la țări vecine.

Fiecare hartă este făcută din hârtie puternică, de calitate înaltă, cu pânză reliefată de mărimea A1 (594 x 841 mm sau 23.4 x 33.1 țoli). Hărțile sunt livrate rulate, iar cumpărătorului îi este recomandat să le aplatizeze „îndoindu-le contra” înainte de utilizare sau să le preseze aplatizându-le sub niște cărți. Alternativ, pot fi de asemenea atașate de masă cu o bandă adezivă îndepărtabilă (crep, de exemplu). Cea din urma are de asemenea avantajul că harta nu este mutată accidental.

Hărțile solicită jucătorilor să utilizeze propriul material de joc din jocul de bază și unele extensii majore, deci nu sunt un produs de sine-stătător, ci un complement pentru a juca o variantă a jocului de bază cu cartonașe extra.

Hărțile actuale:

  • Germania (Deutschland) - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Benelux - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Franța - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Marea Britanie - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Peninsula Iberică (Península Ibérica) - C2 lansat în 2019; C3 lansat în 2023
  • Vestul SUA - C2 lansat în 2020; C3 lansat în 2023
  • Estul SUA - C2 lansat în 2020; C3 lansat în 2023
  • Taiwan - C2 lansat în 2021; C3 lansat în 2023
  • Ucraina - C2 lansat în 2022; C3 lansat în 2023
  • Țările Nordice - C3 lansat în 2023


Jetoanele de hărți Carcassonne

În plus, HiG a lansat Jetoane de hărți, o extensie pentru Hărțile Carcassonne.. Jetoane de hărți, folosind aceleași jetoane, oferă o extensie cu un set diferit de reguli pentru fiecare hartă. În Franța jucătorii vor presa vin, în timp ce jucătorii de Benelux pot alege cartonașe stivuite cu fața în sus pe insule. În Peninsula Iberică, jucătorii practică geocaching; pe Insulele Britanice, jucătorii pot juca de două ori mai repede; în Germania și Taiwan, jucătorii au posibilitatea de a își face meepleșii mai puternici; în estul și vestul SUA, jucătorii pot arunca o privire la cartonașe cu fața în jos; în Ucraina, jucătorii pot face negoț pentru a câștiga puncte; iar în Țările Nordice, jucătorii pot crește punctele încasate pentru drumuri.


Cum să folosiți aceste reguli

Regulile sunt organizate după cum urmează: există o pagină care descrie regulile de bază comune pentru toate hărțile. A doua pagină conține regulile de bază pentru Hărți Carcassonne - Germania, așa cum au fost lansate inițial. Sunt păstrate aici de dragul completitudinii, dar toate regulile sunt acoperite de documentul precedent cu regulile comune.

Mai jos vei găsi de asemenea o secțiune dedicată extensiei Jetoane de hărți, care trimite la câte o pagină pentru fiecare hartă, deoarece regulile sunt diferite în fiecare caz.

Reguli

Reguli pentru Hărți

Reguli pentru Jetoane de hărți

Referință