Ceață peste Carcassonne: Cercurile vrăjite

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Mists over Carcassonne The Spell Circles and the translation is 100% complete.

Ceață peste Carcassonne - Cercurile vrăjite incorporează cercuri vrăjite în ceață. Acestea atrag spirite pe carele țin blocate în ceață. Spiritele vor fi eliberate numai atunci când norul de ceață este finalizat, însă jucătorii pot conta pe ajutorul pisicii Eloise.

Other languages:


Spell Circles C3 Expansion Symbol.png

Ceață peste Carcassonne - Cercurile vrăjite incorporează cercuri vrăjite în ceață. Acestea atrag spirite pe carele țin blocate în ceață. Spiritele vor fi eliberate numai atunci când norul de ceață este finalizat, însă jucătorii pot conta pe ajutorul pisicii Eloise.

Spell Circles C3 Envelope.jpg
Plicul
Spell Circles C3 Promo Image.jpg
Imagine promoțională a extensiei
Cercurile vrăjite postată pe CundCo

În cețurile din Carcassonne au apărut cercuri vrăjite magice ce atrag sprite pe care le țin blocate în ceață. Numai atunci când este finalizat norul de ceață vor fi eliberate spiritele. Din fericire, pisica Eloise este la îndemână pentru a ajuta jucătorii.

Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Cercurile vrăjite a fost lansată de Hans im Glück în 2023.

Este o miniextensie pentru Ceață peste Carcassonne care poate fi folosită și cu jocul de bază Carcassonne ca miniextensie pentru Ext. 11 - Spirite, castele și cimitire.

Poți juca Cercurile vrăjite cu toate nivelurile jocului Ceață peste Carcassonne.

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Conținut

  • 9 cartonașe de teren noi cu ceață și cercuri vrăjite
  • 1 pisică ce stă în picioare numită Eloise (trebuie asamblată înainte de primul joc)
Cartonașe prezentând ceață și cercuri vrăjite
Jetonul Eloise odată asamblat

Reguli

Pregătire

Ca de obicei, plasează cartonașul de pornire în centrul mesei și plasează 3 spirite pe acesta.

Plasează pisica la marginea suprafeței de joc. După aceea plasează 7 spirite în fața pisicii. Spiritele rămase (în funcție de nivel) sunt plasate într-o rezervă separată lângă suprafața de joc. Amestecă cele 9 cartonașe cu cercuri vrăjite cu restul cartonașelor. Apoi configurează jocul ca de obicei, în funcție de ce nivel vrei să joci.

Notă: Pentru nivelurile 3-6, trebuie să împarți cartonașele în 3 teancuri egale fiecare de câte 23 de cartonașe.

Câtă vreme aici nu este specificat altfel, regulile din Ceață peste Carcassonne încă se aplică.

Cercurile vrăjite

Feature C3 Sell Circle.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Dacă tragi un cartonaș cu un cerc vrăjit, îl plasezi în conformitate cu regulile obișnuite.

2a. Plasarea spiritelor

Dacă ai plasat un cartonaș cu unul sau mai multe cercuri vrăjite, trebuie să plasezi câte 1 spirit în fiecare cerc vrăjit ilustrat. Cercurile vrăjite extrag spirite care se află în apropiere.

Trebuie prin urmare să muți spirite de pe alte cartonașe ce sunt direct adiacente (8 cartonașe, ortogonal sau diagonal) pe cartonașul plasat. Plasează-le în cercurile vrăjite ilustrate. Dacă nu poți muta suficiente spirite, trebuie să iei spiritele rămase din rezervă până ce toate cercurile vrăjite sunt ocupate.

Important: Nu poți muta spirite ce se află deja în cercuri vrăjite.

Exemplul 1: Tragi un cartonaș cu 3 cercuri vrăjite și îl plasezi. Există 2 spirite pe cartonașele înconjurătoare, pe care le plasezi în cercurile vrăjite. Din moment ce nu mai există niciun alt spirit pe cartonașele înconjurătoare, trebuie să mai plasezi 1 din rezervă.

Nivelul 2-4: Trebuie să plasezi un spirit extra pe un cimitir deschis numai dacă plasezi într-un cerc vrăjit un spirit din rezervă. Dacă doar muți spirite care se află deja pe tabla de joc, nu trebuie să adaugi cimitirului un spirit. Spiritele din cimitire pot fi, de asemenea, atrase în cercuri vrăjite.

Cercurile vrăjite au altă trăsătură specială: Spiritele care sunt blocate în cercuri vrăjite sunt ținute până ce norul de ceață în care se află cercul vrăjit este finalizat.

Așa că nu poți îndepărta aceste spirite renunțând la o evaluare. Le vei primi înapoi la tine în rezervă numai când finalizezi norul de ceață.

Exemplul 2: Finalizezi norul de ceață și prin urmare îndepărtezi toate spiritele din el. Plasezi de asemenea spiritele din cercuri vrăjite înapoi în rezervă.

De la nivelul 3: Nici măcar câinii nu pot îndepărta spirite din cercuri vrăjite.

Notă: Dacă limitezi un nor de ceață cu cercuri vrăjite în el, nu mai poți îndepărta spiritele din aceste cercuri vrăjite.

Caz special: Dacă plasezi un cartonaș cu cercuri vrăjite în așa fel încât acesta finalizează o ceață, nu plasezi spirite adiționale în aceste cercuri vrăjite.[1]

2b. Plasarea unui meeple

Dacă ai plasat un cartonaș cu cercuri vrăjite, ai de asemenea posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonaș ca de obicei. Un meeple nu poate fi plasat pe un cerc vrăjit.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Dacă ai finalizat un teritoriu cu unul sau mai multe cartonașe cu cercuri vrăjite, evaluează-l ca de obicei. Cercurile vrăjite nu afectează evaluarea.

Pisica Eloise

Spell Circles C3 Token Cat.png
2a. Plasarea spiritelor

La începutul jocului se află 7 spirite în fața pisicii Eloise. De fiecare dată când trebuie să iei spirite din rezervă, le iei din rezerva pisicii. Dacă îndepărtezi spirite de pe tablă, le pui de asemenea înapoi în rezerva pisicii.

Odată ce nu mai există niciun spirit în rezerva pisicii (adică 10 sau mai multe spirite pe tablă), trebuie să plasezi pisica.[2]

Plasează imediat pisica lângă oricare meeple neînmormântat de pe tablă la alegerea ta.

Exemplul 3: Plasezi pe cartonaș ultimele două spirite din rezerva lui Eloise. Apoi o plasezi pe Eloise lângă acest meeple.
2b. Plasarea unui meeple

După ce ai plasat pisica Eloise, ai posibilitatea de a plasa un meeple în conformitate cu regulile obișnuite.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Odată ce evaluezi meepleul cu pisica, încasezi imediat atâtea puncte cât numărul de spirite ce se află în acel moment în cercuri vrăjite.[3]

Pune meepleul evaluat înapoi în rezerva ta ca de obicei. După faza de evaluare, mută pisica la alt meeple de pe tablă.

Dacă acest meeple este evaluat, încasezi din nou puncte pentru spiritele din cercuri vrăjite, după care muți pisica etc. Așa că pisica rămâne în joc până ce câștigi sau pierzi.

Exemplul 4: Plasezi acest cartonaș și pui 1 spirit în cercul vrăjit. Din moment ce orașul este finalizat, meepleul este evaluat, iar tu încasezi 4 puncte. Acum Eloise este evaluată și ea, iar tu încasezi câte 1 punct pentru fiecare spirit aflat într-un cerc vrăjit, deci alte 4 puncte. După aceea o plasezi pe Eloise lângă alt meeple.

Încă ai disponibil numărul obișnuit de spirite. Atunci când rezerva din fața lui Eloise este goală, iei celelalte spirite din rezerva separată. Odată ce pisica se află în joc, ai ca de obicei o singură rezervă de spirite.

Caz special: Dacă nu ai un meeple pe tabla de joc și trebuie să o plasezi pe Eloise, o plasezi lângă tabla de joc. O plasezi după aceea din nou împreună cu următorul meeple.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 9
Spell Circles C3 Tile 01.png ×1
Spell Circles C3 Tile 02.png ×1
Spell Circles C3 Tile 03.png ×1
Spell Circles C3 Tile 04.png ×1
Spell Circles C3 Tile 05.png ×1
Spell Circles C3 Tile 06.png ×1
Spell Circles C3 Tile 07.png ×1
Spell Circles C3 Tile 08.png ×1
Spell Circles C3 Tile 09.png ×1
Jetoane totale: 1
Spell Circles C3 Token Cat.png ×1
Include piesă care să îl țină în picioare

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Această clarificare a fost adăugată într-o versiune revizuită a regulilor. (12/2023)
  2. Interpretare din partea comunității Regulile menționează 10 spirite deoarece ai plasat deja 3 spirite pe cartonașul de pornire.
  3. Interpretare din partea comunității Mai întâi evaluezi teritoriul finalizat și ai ca de obicei posibilitatea de a alege să renunți la punctele sale pentru a îndepărta spirite de pe un cartonaș (exceptând din cercuri vrăjite). După aceea evaluezi pisica, dar niciodată nu ai posibilitatea de a lege să renunți la punctele sale pentru ca în schimb să îndepărtezi spirite, la fel ca și cu câinii (aceste puncte nu corespund unui teritoriu).