Demo Printează-și-Joacă

From Wikicarpedia
(Redirected from Demo Printează-și-Joacă)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Print-and-Play Demo and the translation is 100% complete.
Other languages:


PnP Demo C2 Rules Cover.png

Informații generale și comentarii

Lansat original de Hans im Glück în 2020.

Este un joc demo gratuit de tip „printează-și-joacă”:

 • Printează cartonașele incluse în regulile PDF (vezi legăturile mai jos) pe hârtie groasă sau lipește printurile pe carton și decupează-le cu grijă.
 • Vei avea nevoie de piese de culori diferite. Fiecare jucător are nevoie de 5 piese de aceeași culoare. Jocul original conține acești pioni micuți de lemn pe care îi numim „meepleși”.
 • Poți de asemenea să creezi o tablă de punctaj (inclusă de asemenea în regulile PDF) pe care poți afișa punctele în timpul jocului. Pentru a utiliza această tablă de punctaj, vei avea nevoie de alt personaj în culoarea fiecărui jucător. Puteți de asemenea să vă înregistrați scorurile pe hârtie.
 • Acest joc demo are cartonașe mai puține (48 în loc de 72) și mai mici. Este de asemenea jucat cu mai puțini meepleși (5 în loc de 7) decât originalul Carcassonne. Regulile sunt spre deosebire la fel și sunt găsite mai jos.
 • În jocul de bază sunt de asemenea reguli pentru jucători avansați și 2 miniextensii incluse.

Cartonașele și tabla de punctaj sunt incluse la paginile 2 până la 4 ale cărții de reguli disponibile aici:

Distribuirea cartonașelor este la fel ca cea pentru Carcassonne pentru 2.

Componente și configurare

Următoarea parte explică configurarea inițială și introduce piesele jocului.

Există 48 de CARTONAȘE DE TEREN care prezintă drumuri, orașe și mănăstiri, toate dintre aceste fiind în general înconjurate de câmpuri.

Cartonaș prezentând un oraș
Cartonaș prezentând un drum
Cartonaș prezentând o mănăstire

Fiecare cartonaș are același verso cu excepția cartonașului de pornire pe care trebuie să îl marchezi pe verso pentru a îl face ușor de pus deoparte.

Verso obișnuit
Cartonaș de pornire marcat clar

Plasează cartonașul de pornire (cel pe care l-ai marcat) în mijlocul mesei. Amestecă restul cartonașelor și depune-le pe masă în mai multe teancuri diferite cu fața în jos în așa fel încât să fie la îndemâna tuturor jucătorilor. Cartonașele pot fi, de asemenea, plasate într-un sac sau cutie de joc și trase la întâmplare.

Cartonașul de pornire
Câteva teancuri cu fața în jos

Apoi vine tabla de joc, pe care o pui la marginea suprafeței voastre de joc.

Parte din tabla de punctaj cu meepleși pe poziții inițiale

În cele din urmă, avem meepleșii. Pentru acest joc, ai nevoie de 5 piese de aceeași culoare pentru fiecare jucător. Vei avea de asemenea nevoie de 1 piesă adițională pentru fiecare jucător, pe care o plasezi pe spațiul 0 al tablei de punctaj.

Figure Meeples Base.png
Meepleși

Prezentare generală și scopul jocului

În Carcassonne, jucătorii execută ture plasând cartonașe și extinzând peisajul drumurilor, orașelor, mănăstirilor și câmpurilor, cu câte un singur cartonaș deodată. Jucătorii își pot de asemenea plasa meepleșii pe teritoriile individuale ale cartonașelor (drumuri, orașe și mănăstiri), unde vor deveni tâlhari, cavaleri și călugări. Punctele sunt obținute pe parcursul jocului, iar jucătorul cu cel mai mare punctaj la sfârșit este câștigătorul.

Desfășurarea jocului

O partidă de Carcassonne este jucată în sensul acelor de ceasornic. Începând cu cel mai tânăr jucător,[1] jucătorul care este la rând execută următoarele acțiuni în ordinea enumerată mai jos, după care este tura jucător următor, și așa mai departe. Mai întâi îți vom da o scurtă descriere a acțiunilor pe care trebuie să le efectuezi în una dintre turele tale. Aceste acțiuni vor fi detaliate pe măsură ce prezentăm drumurile, orașele și în cele din urmă mănăstirile. Deci care sunt aceste acțiuni?

1. Atașarea unui cartonaș

Jucătorul trebuie să tragă exact 1 cartonaș de teren dintr-un teanc și să îl plaseze cu fața în sus adiacent cu oricare cartonaș deja situat pe tablă pentru a continua peisajul.[2]
PnP Demo C2 Gameplay Place Land Tile.png

2. Plasarea unui meeple

Jucătorul are posibilitatea de a plasa pe cartonașul tocmai plasat un meeple din rezerva sa.

PnP Demo C2 Gameplay Place Meeple.png

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Jucătorul trebuie să evalueze toate teritoriile finalizate prin plasarea cartonașului. PnP Demo C2 Gameplay Score Points.png

Drumurile

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Tragi cartonașul ilustrat cu trei segmente de drum ce pornesc dintr-un sat. Trebuie să îl plasezi astfel încât să continue peisajul existent (cartonașele deja în joc). În cazul rar în care un cartonaș nu poate fi plasat legal niciunde, iar toții jucătorii sunt de acord, acesta este eliminat din joc, iar jucătorul trage altul.[3]

Exemplul 1a: Plasezi cartonașul aici. Drumul și câmpul continuă peisajul existent.
2. Plasarea unui meeple drept tâlhar

După ce ai plasat cartonașul, ai posibilitatea de a plasa un meeple drept tâlhar pe unul dintre segmentele de drum ale acelui cartonaș, însă numai dacă drumul nu este ocupat de alt tâlhar.

În exemplul nostru, din moment ce drumul nu este încă finalizat, nu are loc nicio evaluare (vezi acțiunea 3) și vine rândul următorului jucător.

Următorul jucător trage un cartonaș pe care îl plasează pentru a continua peisajul. Nu are posibilitatea de a plasa un meeple pe drumul din dreapta, căci tâlharul tău este deja prezent pe drum. În schimb, alege să își plaseze meepleul drept cavaler în segmentul de oraș al cartonașului.

Exemplul 1b: Îți folosești meepleul drept tâlhar pe acest drum. Acest lucru este posibil deoarece nu există niciun alt meeple pe el.
Exemplul 1c: Din moment ce drumul spre dreapta este ocupat, jucătorul albastru se decide să-şi plaseze meepleul în oraș.
3. Evaluarea unui drum

Atunci când ambele capete ale unui drum sunt închise, acel drum este finalizat și evaluat. Capătul unui drum este închis atunci când întâlnește un sat,[4] un oraș, o mănăstire sau formează o buclă întâlnindu-și celălalt capăt.

Exemplul 1d: Drumul finalizat are 3 cartonașe.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poate un drum să se sfârșească în nimic?

Răspuns:
PnP Demo C2 Clarification 02.png
Nu, la fel ca celelalte cartonașe de teren obișnuite, un segment de drum trebuie să continue cu un alt segment de drum pe toate laturile.

Chiar dacă adversarul tău este cel care a plasat cartonașul, asta tot îți finalizează drumul. Câte puncte încasezi? Când evaluezi un drum, fiecare cartonaș al acelui drum îți aduce câte 1 punct. Aici, din moment ce ai evaluat un drum ce este alcătuit din 3 cartonașe, încasezi 3 puncte.

Acum este timpul să îți marcăm punctajul. Îți marchezi punctajul cu meepleul pe care l-ai plasat pe tabla de scor înainte de a începe jocul. Continuând exemplul nostru, îl muți în față 3 spații pentru a arăta că ai încasat 3 puncte. Notă: dacă punctajul tău trece de 50 de puncte, culcă-ți meepleul tău de scor pentru a îți arăta cele 50+ de puncte.

Exemplul 1e: Ții pe tabla de punctaj socoteala celor 3 puncte pe care le-ai câștigat.

După fiecare evaluare, ia înapoi în rezerva ta meepleul care tocmai ce a fost evaluat.

Exemplul 1f: Îți iei înapoi în rezervă tâlharul care ți-a adus 3 puncte. Meepleul albastru rămâne pe loc, deoarece nu a făcut parte dintr-un teritoriu evaluat.

Deja am văzut cele mai importante părți ale jocului. Acum vom detalia mai departe aceste acțiuni arătându-ți cum se aplică celorlalte teritorii, adică orașelor și mănăstirilor.

Orașele

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Ca de obicei, tragi un cartonaș pe care îl folosești pentru a continua peisajul. Desigur, ilustrația trebuie de asemenea să continue. De exemplu, un segment de oraș trebuie conectat la un oraș deschis.

Exemplu: Cartonaș prezentând un oraș.
2. Plasarea unui meeple drept cavaler

Apoi te uiți dacă se află deja în oraș un meeple drept cavaler. Aici nu este, așa că poți plasa unul dintre meepleși tăi drept cavaler în acest oraș.

Exemplul 2a: Ai plasat acest cartonaș ce extinde orașul cu 1 cartonaș. Din moment ce orașul este neocupat, plasezi aici un meeple.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Avem dificultăți în a decide când un cartonaș plasat reprezintă un oraș nou sau continuă unul care a fost deja construit.

Răspuns:
PnP Demo C2 Clarification 01.png
„Colț cu colț” nu este o conexiune! Segmentele pot fi conectate numai la margini. În exemplul prezentat sunt momentan două orașe.
3. Evaluarea unui oraș

Hai să ne continuăm exemplul și să presupunem că au trecut câteva ture. Acum tragi acest cartonaș pe care îl plasezi astfel încât să îți continue orașul. Din moment ce cartonașul pe care l-ai plasat finalizează un teritoriu (aici, orașul), acesta trebuie acum să fie evaluat. Un oraș este finalizat când este înconjurat de ziduri și nu există niciun spațiu gol înăuntrul orașului. Din moment ce ai un meeple în orașul finalizat, tu ești jucătorul care îl evaluează.

Fiecare cartonaș dintr-un oraș finalizat valorează 2 puncte. În plus, fiecare blazon valorează încă alte 2 puncte.[5] Pentru acest oraș obții 8 puncte! Ca de obicei, meepleul care se afla în teritoriul evaluat se întoarce în rezerva ta.

Exemplul 2b: Evaluarea unui oraș finalizat.

Mănăstirile

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Încă o dată, tragi un cartonaș pentru a continua peisajul. Mănăstirile sunt întotdeauna ilustrate în centrul unui cartonaș. Când plasezi un astfel de cartonaș, trebuie, ca de obicei, să te asiguri că acesta continuă ilustrația.[6]

Exemplu: Cartonaș prezentând o mănăstire
2. Plasarea unui meeple drept călugăr

Ai posibilitatea de a plasa un meeple pe o mănăstire ca călugăr. Desigur, acel meeple trebuie să vină din rezerva ta.

Exemplul 3a: O mănăstire este mereu în mijlocul unui cartonaș. Ai posibilitatea de a plasa acest cartonaș aici pentru că mănăstirea de pe el este înconjurat de câmpuri.
3. Evaluarea unei mănăstiri

O mănăstire este finalizată când este înconjurată de cartonașe. În timpul evaluării, mănăstirea valorează câte 1 punct pentru fiecare cartonaș care o finalizează (inclusiv cartonașul cu mănăstirea însăși).

Plasând acest cartonaș, îți finalizezi mănăstirea. Îți aduce 9 puncte și îți permite să îți iei meepleul înapoi.

Exemplul 3b: Evaluarea unei mănăstiri finalizate.

Rezumat

1. Atașarea unui cartonaș de teren
 • Trebuie să-ți plasezi cartonașul tras în așa fel încât continuă terenul și ilustrația.
 • În unele cazuri foarte rare, se poate întâmpla sa fie imposibil să plasezi cartonașul. În aceste cazuri, pur și simplu pune cartonașul înapoi în cutie și trage unul nou.
2. Plasarea unui meeple
 • Ai posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonașul pe care tocmai l-ai plasat.
 • Nu poți plasa un meeple pe un teritoriu unde se află deja cel puțin un alt meeple, incluzând unul de-al tău.
3. Declanșarea unei evaluări de puncte
 • Un drum este finalizat ambele capete duc la un sat, un oraș, o mănăstire sau drumul formează o buclă. Fiecare cartonaș dintr-un drum finalizat valorează câte 1 punct.
 • Un oraș este finalizat atunci când este înconjurat de ziduri și nu există niciun spațiu gol înăuntrul orașului. Fiecare cartonaș din orașul finalizat valorează câte 2 puncte. Fiecare blazon din orașul finalizat valorează câte 2 puncte extra.
 • O mănăstire este finalizată când este înconjurată de 8 cartonașe. Fiecare dintre cartonașele mănăstirii (cele 8 cartonașe înconjurătoare și cel cu mănăstirea însăși) valorează câte 1 punct.
 • Evaluarea are întotdeauna loc la sfârșitul turei unui jucător. În acel moment, fiecare jucător cu un meeple într-un teritoriu evaluat încasează puncte.[7]
 • După fiecare evaluare, înapoiază meepleșii evaluați în rezerva proprietarilor lor.
 • Dacă sunt mai mulți meepleși într-un singur teritoriu evaluat, jucătorului cu cei mai mulți meepleși îi se acordă numărul integral de puncte și toți ceilalți jucători nu primesc nimic. Când mai mult de un singur jucător are cei mai mulți meepleși într-un teritoriu, jucătorii aflați la egalitate încasează numărul integral de puncte.

Cazuri speciale

Utilizează un meeple, evaluează un teritoriu și primește-ți meepleul înapoi

Poți plasa un meeple într-un teritoriu pe care numai ce l-ai finalizat, să îl evaluezi imediat și apoi să iei meepleul înapoi în rezerva ta.

Pentru a face asta, urmează acești pași

__ 1. Plasează un cartonaș, finalizând un teritoriu (precum un drum, oraș sau mănăstire).

__ 2. Plasează un meeple drept tâlhar, cavaler sau călugăr pe teritoriul pe care numai ce l-ai finalizat.

__ 3. Evaluează drumul, orașul sau mănăstirea finalizat(ă) și înapoiază meepleul în rezerva ta.

Exemplu - Secvența în desfășurare:
1. Plasezi un cartonaș.
2. Îți plasezi meepleul pe drum.
3. Încasezi 3 puncte pentru drum. Înapoiază meepleul tău în rezerva ta.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Există o situație care ne nedumirește. Dacă un jucător trage un cartonaș cu două segmente de oraș și finalizează un oraș mic, câștigând 4 puncte, poate apoi să plaseze un meeple pe un segment nou de oraș în aceeași tură?

Răspuns:
PnP Demo C2 Clarification 03.png
Un jucător are posibilitatea de a plasa doar un singur meeple pe tură, iar acel meeple poate fi plasat doar o dată și înainte de evaluare. Dacă jucătorul ocupa deja orașul mic, tocmai finalizat, poate plasa al doilea meeple pe alt segment de oraș imediat după plasarea cartonașului. După aceea, orașul va fi evaluat și meepleul retras înapoi în rezervă. Dacă orașul nu era deja ocupat, jucătorul poate decide pe care segment de oraș să își plaseze un meeple. Dacă meepleul este plasat în orașul mic (1), va fi imediat retras (2) iar jucătorul va câștiga 4 puncte, dar meepleul nu poate fi plasat din nou în aceeași tură (3).

Mai mulți meepleși pe același drum

Exemplul 4a: Cartonașul pe care tocmai ce l-ai tras ar putea continua drumul. Totuși, există deja un tâlhar pe acel drum, ceea ce înseamnă că nu poți plasa aici unul de-al tău. Decizi să îți plasezi cartonașul, și un tâlhar, astfel încât nu este conectat.
Exemplul 4b: În timpul unei ture ulterioare, tragi acest cartonaș și decizi să continui drumul cu el. Ambele capete, fiecare cu un tâlhar, sunt acum conectate. Din moment ce asta finalizează drumul, este acum evaluat și atât tu, cât și celălalt jucător încasați 4 puncte. După aceea, amândoi vă luați înapoi meepleul vostru.

Mai mulți meepleși în același oraș

Exemplul 5a: Dorești să preiei controlul orașului de la jucătorul galben și îți plasezi cartonașul după cum este reprezentat cu un cavaler pe el. Ai voie să plasezi un cavaler aici, fiindcă segmentul de oraș nu este conectat de alt segment de oraș cu un cavaler pe el. Dacă vei reuși să îți legi cele două segmente de oraș, cei doi cavaleri îți vor permite să preiei orașul de ja jucătorul galben.
Exemplul 5b: Acesta este exact cartonașul de care aveai nevoie pentru a conecta segmentele de oraș. Din moment ce acum tu ai cei mai mulți cavaleri în oraș, numai tu ajungi să încasezi cele 10 puncte acordate pentru finalizarea acestui oraș. După aceea, tu și celălalt jucător vă luați meepleși înapoi.

Sfârșitul jocului și evaluarea finală

Jocul se termină imediat după tura jucătorului care a plasat ultimul cartonaș. Apoi, jucătorii continuă cu o evaluare finală, după care va fi cunoscut câștigătorul.

Odată ce jocul s-a sfârșit, toți meepleși ce încă se află în joc sunt evaluați:

 • Fiecare drum nefinalizat valorează câte 1 punct pentru fiecare cartonaș, exact ca și în timpul jocului.
 • Fiecare oraș nefinalizat valorează câte 1 punct pentru fiecare cartonaș și câte 1 punct pentru fiecare blazon, ceea ce este doar jumătate din puncte.
 • Fiecare mănăstire nefinalizată valorează 1 punct plus câte 1 punct pentru fiecare cartonaș adiacent, exact ca și în timpul jocului.
Exemplu de evaluare finală::
 • Orașul din stânga: Jucătorul verde este singurul care încasează 8 puncte pentru orașul (5 cartonașe și 3 blazoane). Jucătorul negru nu încasează niciun punct fiindcă jucătorul verde are cei mai mulți meepleși în acest oraș.
 • Mănăstirea: Jucătorul galben încasează 4 puncte pentru această mănăstire nefinalizată (3 puncte pentru cartonașele adiacente și 1 punct pentru mănăstirea însăși).
 • Orașul din dreapta: Jucătorul albastru încasează 3 puncte pentru acest oraș nefinalizat (2 cartonașe și 1 blazon).
 • Drumul: Jucătorul roșu încasează 3 puncte pentru acest drum nefinalizat (3 cartonașe).

Odată ce punctajul final este cunoscut, câștigătorul este jucătorul cu cele mai multe puncte.[8]

Reguli ale casei

 • Jucătorii decid cine începe jocul prin altă metodă pe care aceștia o aleg, precum aruncarea a trei meepleși. Primul jucător care reușește să arunce un meeple în picioare decide cine începe primul. (Mulțumiri lui Joff.)
 • Pentru a determina primul jucător; fiecare jucător trage un cartonaș din sac, iar jucătorul care trage cartonașul cu cele mai multe drumuri (0 până la 4) începe primul, iar dacă este o remiză pentru cele mai multe drumuri, are loc o retragere. Acest lucru este repetat până când cineva câștigă. (Mulțumiri lui michael.)
 • Ia-ți următorul cartonaș la sfârșitul turei tale, pentru a îți da timp de a te gândi la plasare și pentru a evita stagnarea.
 • Jucați cu o mână de trei cartonașe. Abația face parte din rezerva dvs. Fă-ți tura, incluzând constructorul, iar apoi trage până la trei cartonașe. Aceste cartonașe pot fi vizibile sau ascunse celorlalți jucători. (Mulțumiri lui DavidP și youtch.)
 • Când jucați cu un săculeț pentru cartonașe, cartonașul de pornire original poate fi pus în sac, iar cartonașele care nu pot fi plasate pot fi puse înapoi în sac, în loc să fie puse deoparte. (Mulțumiri lui dwhitworth.)
 • Când un cartonaș este singurul care poate completa momentan un teritoriu, alți jucători se pot oferi să ‘cumpere’ cartonașul prin oferirea de puncte, jetoane cu mărfuri, abația și așa mai departe. (Mulțumiri lui Deatheux.)
 • Dacă plasezi un cartonaș care umple o gaură iar toate cele patru laturi ale cartonașului sunt ocupate, obții o tură nouă. Acest lucru motivează jucătorii să finalizeze tabla chiar dacă nu primesc un avantaj pentru finalizarea acesteia. (Acest lucru nu se aplică cartonașului cu abație). (Mulțumiri lui viberunner.)
 • Teritoriile nefinalizate la sfârșitul jocului nu valorează puncte la sfârșitul jocului. (Mulțumiri lui metoth.)
 • Marginea mesei limitează suprafața de joc. Prin urmare, un jucător nu poate plasa un cartonaș după marginea mesei sau să mute suprafața de joc pentru a plasa un cartonaș care ar trece de marginea mesei. (Mulțumiri lui metoth pentru sugerarea acestui lucru și lui SkullOne pentru precizarea faptului că acest lucru este oficial pentru Vânători și culegători.)
 • Marginile mesei FINALIZEAZĂ teritoriile așa cum o face o abație. (Mulțumiri lui PreGy.)
 • Folosește zaruri colorate în locul meepleșilor pentru a evidenția scorul. Începeți cu cele șase afișate deasupra. Atunci când zarul trece de 49, întoarce-l pe fața cu numărul 1 pentru a indica că jucătorul are 50+ puncte. Acest lucru face să fie mai ușoară înțelegerea scorului. Când se trece de 100 este chiar mai ușor să înțelegi scorul cuiva. (Mulțumiri lui Carcking.)

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 48
PnP Demo C2 Tile A.jpg ×1
(W)
PnP Demo C2 Tile B.jpg ×2
(B;E)
PnP Demo C2 Tile C.jpg ×1
PnP Demo C2 Tile D.jpg ×4
(B;S;–;P)
PnP Demo C2 Tile E.jpg ×2
(G;T)
PnP Demo C2 Tile F.jpg ×1
(W)
PnP Demo C2 Tile G.jpg ×2
(T;–)
PnP Demo C2 Tile H.jpg ×1
PnP Demo C2 Tile I.jpg ×2
(G;–)
PnP Demo C2 Tile J.jpg ×3
PnP Demo C2 Tile K.jpg ×2
(W;K)
PnP Demo C2 Tile L.jpg ×2
(W;S)
PnP Demo C2 Tile M.jpg ×2
(G;–)
PnP Demo C2 Tile N.jpg ×4
(G;G;T;-)
PnP Demo C2 Tile O.jpg ×2
(B;T)
PnP Demo C2 Tile P.jpg ×1
PnP Demo C2 Tile Q.jpg ×1
(G)
PnP Demo C2 Tile R.jpg ×2
(T;–)
PnP Demo C2 Tile S.jpg ×1
PnP Demo C2 Tile T.jpg ×5
(B;G;W;W;–)
PnP Demo C2 Tile U.jpg ×4
(B;W;W;–)
PnP Demo C2 Tile V.jpg ×3
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Notă: Ilustrațiile mici ale unor grajduri pentru vaci, grajduri pentru porci și grajduri pentru măgari sunt numite în comun grajduri.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Regulă sau variantă comună a casei Este o practică comună să se aleagă la nimereală jucătorul care începe. Mai multe despre asta la secțiunea de reguli ale casei.
 2. Clarificare oficială din partea publicatorului Un cartonaș tocmai plasat trebuie să se potrivească cu terenul adiacent la toate laturile! În timpul plasării nu este destul să te uiți la o singură latură care se potrivește.
 3. Regulă sau variantă comună a casei Dacă cartonașele se trag dintr-un sac, un cartonaș care nu poate fi plasat poate fi pus înapoi în sac, pentru a fi folosit mai târziu.
 4. Interpretare din partea comunității Satul este o adunătură mică de clădiri cu acoperiș roșu care înconjoară răscrucea.
 5. Interpretare din partea comunității Ia în vedere că un blazon afectează doar segmentul de oraș în care se află, nu întregul cartonaș (dacă sunt mai multe segmente pe un singur cartonaș).
 6. Clarificare oficială din partea publicatorului Mănăstirile pot fi plasate direct una lângă cealaltă sau colț la colț. Nu este necesar ca aici să fie opt alte cartonașe (fără mănăstire) care să se învecineze cu mănăstirea. O mănăstire se află în mijlocul unui segment de câmp iar alte segmente pot fi plasate lângă ea. Spre deosebire de cum este la drumuri, orașe și câmpuri, nu este posibil să te conectezi cu o mănăstire.
 7. Clarificare oficială din partea publicatorului Atunci când doi meepleși se află pe același drum sau oraș,nu încasezi punctaj dublu în aceste cazuri. Numărul meepleșilor nu are efect asupra numărului de puncte pe care îl obține un jucător pentru un drum sau oraș. Doi cavaleri nu dublează punctele. Numărul de meepleși este important doar pentru a stabili cine deține majoritatea.
 8. Interpretare din partea comunității Regulile nu includ întreruperea remizelor. Adică ca regulile să explice situația când câțiva jucători împart același punctaj.