Digitale versies

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Digital Versions and the translation is 100% complete.
Other languages:


Officiële videospellen van Hans im Glück

Carcassonne: Ridders, Rovers en Samenzweerders [voor PC]

Koch pc 2002 cover.jpg
Carca pc cover.jpg
Carca pc cover exp.jpg

Gepubliceerd door Koch Media GmbH, Tandem Verlag GmbH, 1C Company (Russische editie) en Deep Silver; ontwikkeld door Meridian'93. Dit spel werd uitgebracht op 1 december 2002 en werd officieel ondersteund tot 1 januari 2006. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Windows (Windows Vista, Windows XP en Windows 7). Het was beschikbaar in het Engels, Duits, Frans en Russisch.

Dit videospel bevatte alleen het basisspel, met naast verschillende niveau's AI om tegen te spelen de mogelijkheid online te spelen. Bij het spel zaten 12 tegels van De Rivier, met codes achterop de tegels. Deze werden gebruikt als kopieerbescherming, daar het spel de speler soms vroeg om een code van een bepaalde tegel in te voeren.


In 2003 werd een pakket uitbreidingen uitgegeven. Inbegrepen waren de uitbreidingen De Rivier, Koning en Roofridder, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters.

Dit videospel wordt als de eerste bewerking van Carcassonne gezien en introduceert verschillende "skins" voor tegels en meeples.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële gearchiverde webpagina of dit filmpje


Carcassonne [voor XBOX360]

Sierra 2007 cover.png

Uitgegeven door Sierra Online, een divisie van Vivendi Games, Inc. en Microsoft Studio's; ontwikkeld door Sierra Online. Dit spel werd op 27 juni 2007 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor XBOX 360 en was alleen in het Engels beschikbaar.

Het bevatte de uitbreidingen: De Rivier I, De Rivier II, en Koning en Roofridder.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde officiële webpagina of dit filmpje


Carcassonne [voor DS]

Koch ds 2009 cover.jpg

Uitgegeven door Koch Media GmbH en Deep Silver; ontwikkel door Independent Arts Software GmbH. Dit videospel werd op 23 oktober 2009 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Nintendo DS en was beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans en Duits.

Bet bevatte alleen de uitbreiding De Rivier I.

Net als de uitgave van Koch voor PC, bevat dit videospel vier verschillende thema's (of 'skins') voor tegels, decors of werelden genoemd. Dit is het enige Carcassonne videospel waar een verhaalmodus in voorkomt.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde officiële webpagina of dit filmpje

Carcassonne [by Coding Monkeys]

Coding iOS 2010 icon.png

Uitgegeven en ontwikkeld door The Coding Monkeys. Dit spel werd op 4 juni 2010 uitgebracht, met officiële ondersteuning tot 29 februari 2020. Deze uitgave werd oorspronkelijk ontwikkeld voor iOS. Op 9 december 2015 werd een belangrijke portering uitgegeven voor Mac OS (Mac OS X 10.10).

Dit spel bevatte de volgende uitbreidingen: De Rivier I, De Rivier II, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters, De Volgeling, De Draak, de Fee en de Jonkvrouw, De Abt, en Kathedralen in Duitsland. Het bevatte ook de Winter Editie inclusief de uitbreiding het Peperkoekmannetje. Dit is de enige versie die meerdere uitbreidingen van het basisspel bevatte die aangepast waren aan het Winter-thema (d.w.z. Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters, De Draak, de Fee en de Jonkvrouw, Kathedralen in Duitsland, De Abt).

Het was de eerste bewerking van Carcassonne voor mobiele telefoons.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina of dit filmpje


Carcassonne [door Exozet v.1]

Exozet android 2011 icon.png

Gepubliceerd door Exozet Games GmbH en Advanced Mobile Applications en ontwikkeld door Exozet Games GmbH. Dit videospel werd op 18 maart 2011 (Android) en 9 september 2011 (Blackberry) uitgebracht met officiële ondersteuning tot en met 2014. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Android, J2ME-telefoons (met ondersteuning voor aanraakschermen en reguliere telefoons) en Blackberry (Blackberry OS versie 4.6.0 en hoger, 2.0.0 en hoger voor tablets en BB10).

Inbegrepen was alleen de uitbreiding De Rivier II.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde Android Market webpagina, gearchiveerde officiële OVI (Nokia) markt, gearchiveerde Blackberry winkel, of dit filmpje


Carcassonne [door Exozet voor Windows Phone 7]

Exozet wp 2012 icon-wp.jpg

Uitgegeven door Microsoft Studio's en ontwikkelde door Exozet Games GmbH. Dit videospel werd op 24 oktober 2012 uitgebracht met officiële ondersteuning tot en met september 2015. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Windows Phone (Windows Phone 7 en 8). Deze versie beschikt over een andere grafische gebruikersinterface dan wat Exozet eerder voor mobiele platformen ontwikkeld had en kon niet naar de volgende versie geüpgradet worden. Het was beschikbaar in het Engels.

Inbegrepen was de uitbreiding De Rivieer II.

Bij de ontwikkelaar ook bekend als de Xbox Live Windows Phone versie van Carcassonne.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina of dit filmpje


Carcassonne [door Exozet v.2]

Exozet android 2014 icon.png

Een grote update voor alleen het Android- (bekend als versie 2) en Windows-platform (als UWP app) werd door Exozet Games GmbH ontwikkeld en gepubliceerd. Dit videospel werd op 4 juli 2014 (Android) en 8 oktober 2014 (UWP) uitgebracht, met officiële ondersteuning tot en met 17 mei 2017. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Android, Windows Phone 8 en Windows (Windows 8 en Windows RT).

Inbegrepen waren de uitbreidingen: De Rivier II, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters, De Graancirkels en Het Feest.

Op dat moment werden er geen nieuwe versies voor het J2ME- of Blackberry-platform uitgegeven.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde Android-winkel, | Microsoft-winkel, of deze filmpjes: draaiend op Android of draaiend op Windows Phone


‎Carcassonne – Tiles & Tactics [door Asmodee]

Asmodee android 2017 icon.png

Uitgegeven door Asmodee Digital en ontwikkeld door Frima Studio. Dit videospel werd op 29 november 2017 (Android en Windows), 6 december 2018 (Switch) en 1 maart 2020 (iOS) uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Android (Android 4.1 +), Windows (Windows 10), Switch (in deze versie is de naam gewoon Carcassonne en er zitten enkele kleine wijzigingen in de grafische gebruikersinterface vanwege de controllers) en iOS.

Inbegripen waren de uitbreidingen: De Rivier I, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters, De Draak, de Fee en de Jonkvrouw en De Abt. Ook inbegrepen waren de Winter Editie met de uitbreiding het Peperkoekmannetje.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina, dit filmpje of dit filmpje (Switch-editie)


Gelicenseerde videospellen

Carcassonne [op BrettSpielWelt]

Gepubliceerd en ontwikkeld door Brettspielwelt GmbH. Dit videospel werd rond 2001 uitgebracht. Deze uitgave werd platformoverschrijdend ontwikkeld en draaide op Windows, Mac OS en Linux. Het was beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands. Dit is een gelicenceerde uitgave.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: Koning en Roofridder, De Rivier I, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters en De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


Carcassonne [op BGA]

Gepubliceerd en ontwikkeld door Board Game Arena en apollo1001. Dit videospel werd op 13 november 2016 uitgegeven. Op 15 juli 202 heeft het een grote update gekregen. Deze uitgave is ontwikkeld voor webbrowsers. Dit is een gelicenseerde uitgave.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: De Rivier I, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters en De Draak, de Fee en de Jonkvrouw

De update van juli 2020, bekend als Carcassonne uitgebreid, bevat de uitbreiding De Draak, de Fee en de Jonkvrouw en een alternatieve 'skin' voor de tegels gebaseerd op de nieuwe illustraties van tweede editie.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina of dit filmpje


Onofficiële videospellen

Toulouse

Toulouse icon.jpg

Gepubliceerd en ontwikkeld door AsoBrain (Sjoerd Bouwman and Peer S. Heijnen) en Carcassonne.nl. Dit videospel werd in december 2004 uitgebracht. Deze uitgave werd platformoverschrijdend ontwikkeld en is beschikbaar in het Engels.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: Kathedralen en Herbergen en Kooplieden en Bouwmeesters

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina of dit filmpje


卡卡颂

Chinese pc icon2.jpg

Uitegeven door 173zy.com en ontwikkeld door 桌游世界. Dit videospel werd op 7 juli 2007 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Windows en is beschikbaar in het Chinees.

Op 24 augustus 2011 werd een implementatie voor mobiele platformen aangekondigd op de officiële webpagina, maar die is blijkbaar nooit uitgebracht.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


Carcassonne – Last Stend [Flash-versie]

Flash icon.jpg

Gepubliceerd door Elite Games en ontwikkeld door Badim. Dit videospel werd in juni 2008 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld in Flash en draait in compatibele webbrowsers. Het is alleen beschikbaar in het Engels.

Deze versie bevat een aangepaste puntentelling die met 10 vermenigvuldigd is en het uiterlijk van de meeples hangt af van de geselecteerde speler.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde officiële webpagina of dit filmpje


Age of Thieves

Amiga 2013 icon.png

Gepubliceerd en ontwikkeld door mrdarek. Dit videospel werd op 17 september 2013 uitgebracht. Deze uitgaver werd ontwikkeld voor Amiga OS (Amiga OS 4+). Het is beschikbaar in het Engels.

Meer informatie is beschikbaar op de webpagina of op de gearchiveerde officiële webpagina


JCloisterZone

Jcloisterzone icon.png

Gepubliceerd en ontwikkeld door Roman Krejčík. Dit videospel werd in mei 2014 uitgebracht. Deze uitgave werd platformoverschrijden ontwikkeld en draait op Windows, Mac OS en Linux. De huidige versie 5.x is alleen beschikbaar in het Engels. Eerdere versies waren in meerdere talen beschikbaar.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: De Rivier I, De Rivier II, Koning en Roofridder, Kathedralen en Herbergen, Kooplieden en Bouwmeesters, De Graancirkels, De Graancirkels II, Het Feest, De Volgeling, De Draak, de Fee en de Jonkvrouw, Kloosters in Duitsland, De Toren, Burgemeesters en Abdijen, Bruggen, Burchten en Bazaars, Schapen en Heuvels, De Katharen / Beleg, Belegeraars, De Graaf van Carcassonne, Mini-uitbreiding (GQ 11), Ketters en Cultusplaatsen, De Tunnel, Kleine Gebouwen, De Windrozen, De Vliegtuigen, De Veerboten, De Goudmijnen, Tovenaar en Heks, Russische promo's, Darmstadt promo en De Doolhoven. In de oude 4.x versie was ook de Winter Editie inbegrepen.

Sinds versie 5.7.x ondersteunt JCloisterZone ook het spelen met fan-uitbreidingen die als add-on ter download beschikbaar zijn op de officiële webpagina.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina of dit filmpje

Concarneau

Gepubliceerd en ontwikkeld door Brian Ouellette. Dit videospel werd in april 2014 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers. Het was beschikbaar in het Engels.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: Kathedralen en Herbergen en Kooplieden en Bouwmeesters

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


Zeven Burchten (Seven Castles)

Seven castles icon.png

Er is geen informatie voer de ontwikkelaar of uitgever in de webbrowser- of Android-editie, maar in de iOS-versie wordt Ivan Tenger genoemd als verkoper en auteursrechthebbende. Dit videospel werd in maart 2014 (Android en webbrowsers) en 16 maart 2015 (iOS) uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers, Android en iOS.

Inbegrepen zijn de uitbreidingen: De Rivier I, Kathedralen en Herbergen en Kooplieden en Bouwmeesters. Deze onofficiële portering bevat ook eigen afgeleiden: Zeven Burchten waarbij de spelers burchten omgeven door muren en rivieren bouwen alsmede Nauwe Zee waarbij spelers een landschap met forten, zee en land maken en punten krijgen met meeples en schepen.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


卡卡城

Chinese mobile icon.png

Gepubliceerd en ontwikkeld door 西安雪狼网络科技有限公司. Dit videospel werd op 13 april 2018 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor Android en iOS. Het is beschikbaar in het Chinees.

Meer informatie is beschikbaar in dit filmpje


Officiële en gelicenseerde afgeleide videospellen

Carcassonne: Jagers & Verzamelaars (Jäger & Sammler) [voor PC]

Koch hunters pc 2003 cover.jpg

Officiële bewerking van de Carcassonne spin-off Jagers en Verzamelaars. Beschikbaar in het Duits en het Russisch, gepubliceerd door Koch Media GmbH en 1C Company (Russische editie) en werd ontwikkeld door Meridian'93. Dit videospel werd op 10 december 2003 uitgebracht met officiële ondersteuning tot en met 20 augustus 2006. Voor de Russische editie werd in 2006 auteursrecht verkregen. Deze uitgave werd geporteerd naar Windows.

Dit videospel was ook bekend als Carcassonne 2.

Meer informatie is beschikbaar op de gearchiveerde officiële webpagina


Carcassonne - Jagers en Verzamelaars (Jäger und Sammler) [op BrettSpielWelt]

Gelicenseerde bewerking van de Carcasonne spin-off Jagers en Verzamelaars, gepubliceerd en ontwikkeld door BrettSpielWelt GmbH. Dit videospel was rond 2002 beschikbaar. Deze uitgave werd platformoverschrijdend ontwikkeld en draaide op Windows, Mac OS en Linux. Het was beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


Carcassonne: Jagers en Verzamelaars (Hunters and Gatherers) [op Yucata]

Gelicenseerde bewerking van de Carcassonne spin-off Jagers en Verzamelaars. Beschikbaar in het Engels en Duits, gepubliceerd door Yucata en ontwikkeld door BloodyMary. Dit videospel werd op 1 november 2015 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers.

Meer informatie is beschikbaar op de webpagina


Carcassonne: Jagers en Verzamelaars (Hunters and Gatherers) [op Tabletopia]

Officiële bewerking van de tweede editie van de Carcassonne spin-off Jagers en Verzamelaars. Beschikbaar in het Engels en op 22 oktober 2020 uitgebracht voor Tabletopia (bordspelsimulator) tijdens "SPIEL digital 2020". Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers. Deze uitgave betreft een niet-gescripte digitale bewerking.

Meer informatie is beschikbaar op de webpagina of dit filmpje


Carcassonne: Jagers en Verzamelaars (Hunters and Gatherers) [op BGA]

Officiële bewerking van de tweede editie van de Carcassonne spin-off Jagers en Verzamelaars. Uitgegeven door Board Game Arena en ontwikkeld door LeSteffen. Dit videospel werd op 19 oktober 2020 uitgebracht ter gelegenheid van "SPIEL digital 2020". Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers.

Meer informatie is beschikbaar op de officiële webpagina


Carcassonne: De Burcht [op Jijbent]

Gelicenseerde bewerking van de Carcassonne spin-off De Burcht. Beschikbaar in het Engels, Duits en Nederlands, gepubliceerd door Jijbent en ontwikkeld door Jan Willem Schoonhoven en Bram Schoonhoven. Dit videospel werd in juli 2010 uitgebracht. Deze uitgave werd ontwikkeld voor webbrowsers.

Meer informatie is beschikbaar op de Nederlandse, Duitse of Engelse webpagina's


Carcassonne: Stille Zuidzee (South Seas) [op Yucata]

Gelicenseerde bewerking van de Carcassonne spin-off Stille Zuidzee. Beschikbaar in het Engels en Duits, gepubliceerd door Yucata en ontwikkeld door BloodyMary. Dit videospel werd op 17 april 2016 uitgebracht. Deze uitgave is ontwikkeld voor webbrowsers.

Meer informatie is beschikbaar op de webpagina of in dit filmpje


Carcassonne: Amazone (Amazonas) [op Tabletopia]

Officiële bewerking van de Carcassonne spin-off Amazone. Beschikbaar in het Engels en op 8 januari 2022 uitgebracht voor Tabletopia (bordspelsimulator). Deze uitgaver is ontwikkeld voor webbrowsers. Deze uitgave betreft een niet-gescripte digitale bewerking.

Meer informatie is beschikbaar op de webpagina


Onofficiële spin-off videospellen

Jagers en Verzamelaars (Hunters and gatherers)

Icon h&g android.jpg.webp

Gepubliceerd en ontwikkeld door mwklim. Dit videospel werd op 30 januari 2021 uitgebracht. Deze uitgave werd alleen voor Android ontwikkeld en is beschikbaar in diverse talen. In juli 2021 werd een nieuwe downloadbare uitbreiding, Het Nieuwe Tijdperk (New Age), geïntroduceerd waarbij de tegels en spelregels van de tweede editie van Jagers en Verzamelaars aan het spel werden toegevoegd.

In deze digitale editie zijn de oerossen vervangen door neushoorns.


Meer informatie is hier beschikbaar

Samenvatting

Officiële uitgave Onofficiële uitgave