Versiuni digitale

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Digital Versions and the translation is 100% complete.
Other languages:


Jocuri video oficiale de Hans im Glück

Carcassonne: Ritter, Räuber, Ränkeschmiede [pentru PC]

Carca pc cover.jpg
Carca pc cover exp.jpg

Publicat de Koch Media GmbH, Tandem Verlag GmbH, 1C Company (ediția rusă) și Deep Silver; dezvoltat de Meridian'93. Acest joc a fost lansat în 1 decembrie 2002, cu sprijin oficial până în 1 ianuarie 2006. Această lansare a fost dezvoltată pentru Windows (Windows Vista, Windows XP și Windows 7). Era disponibil în engleză, germană, franceză și rusă.

Acest joc includea numai jocul de bază cu mai multe dificultăți diferite de IA împotrivă cărora să joci, precum și o opțiune online. Jocul venea cu 12 cartonașe din River, care aveau coduri printate pe versourile cartonașelor. Acestea erau folosite ca protecție împotriva copierii, căci uneori jocul solicita jucătorului să introducă un cod specific de pe un cartonaș specific.


În 2003 a fost lansat un pachet de extensii. Includea extensiile: Râul, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori.

Acest joc video este considerat prima adaptare a jocului Carcassonne, introducând diferite „piei” pentru cartonașe și meepleși.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial arhivat sau în acest video.


Carcassonne [pentru XBOX360]

Sierra 2007 cover.png

Publicat de Sierra Online, o divizie a Vivendi Games, Inc. și Microsoft Studios; dezvoltat de Sierra Online. Acest joc a fost lansat în 27 iunie 2007. Această lansare a fost dezvoltată pentru XBOX 360. Era disponibilă numai în engleză.

Includea extensiile: Râul I, Râul II și Regele și cavalerul brigand.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial arhivat sau în acest video.


Carcassonne [pentru DS]

Koch ds 2009 cover.jpg

Publicat de Koch Media GmbH și Deep Silver; dezvoltat de Independent Arts Software GmbH. Acest joc a fost lansat în 23 octombrie 2009. Această lansare a fost dezvoltată pentru Nintendo DS. Era disponibil în engleză, neerlandeză, franceză, italiană, germană.

Includea numai extensia Râul I.

Precum lansarea PC Koch release, acest joc includea patru teme (sau piei) diferite pentru cartonașe, numite Scenery or Worlds („Scenarii sau Lumi”). Acesta este singurul joc video Carcassonne care include un mod Story („Poveste”).

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial arhivat sau în acest video.

Carcassonne [de Coding Monkeys]

Coding iOS 2010 icon.png

Publicat și dezvoltat de The Coding Monkeys. Acest joc a fost lansat în 4 iunie 2010, cu sprijin oficial până în 29 februarie 2020. Această lansare a fost inițial dezvoltată pentru iOS. O portare majoră a fost lansată în 9 decembrie 2015, pentru Mac OS (Mac OS X 10.10).


.

Includea extensiile: Râul I, Râul II, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Fantoma, Prințesa și dragonul, Abatele și Catedrale din Germania. Includea și Ediția de iarnă cu extensia Omul de turtă dulce. Acesta este singura versiune care a inclus mai multe extensii din jocul de bază adaptate la tema de iarnă (adică Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Prințesa și dragonul, Catedrale din Germania, Abatele).

A fost prima adaptare a jocului Carcassonne pentru telefoane mobile.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video.


Carcassonne [de Exozet v.1]

Exozet android 2011 icon.png

Publicat de Exozet Games GmbH și Advanced Mobile Applications și dezvoltat de Exozet Games GmbH. Acest joc a fost lansat în 18 martie 2011 (Android) și 9 septembrie 2011 (Blackberry) cu sprijin oficial până în 2014. Această lansare a fost dezvoltată pentru Android, telefoane J2ME (sprijinind ecranul tactil și funcționalități obișnuite de telefon) și Blackberry (Blackberry OS versiunile 4.6.0 și mai mari, 2.0.0 și mai mari pentru tablete și BB10).

Includea numai extensia Râul II.

Mai multe informații sunt disponibile pe versiunea arhivată a website-ului Android Market, versiunea arhivată a marketului oficial OVI (Nokia), magazinul arhivat Blackberry sau în acest video.


Carcassonne [pe Exozet pentru Windows Phone 7]

Exozet wp 2012 icon-wp.jpg

Publicat de Microsoft Studios și dezvoltat de Exozet Games GmbH. Acest joc a fost lansat în 24 octombrie 2012, cu sprijin oficial până în septembrie 2015. Această lansare a fost dezvoltată pentru Windows Phone (Windows Phone 7 și 8). Această versiune a inclus o interfață grafică diferită cu utilizatorul față de anterioara dezvoltare Exozet pentru alte platforme mobile și nu era îmbunătățibilă la următoarea versiune. Era disponibil în engleză.

Includea extensia Râul II.

Cunoscută de către dezvoltator și ca Xbox Live Windows Phone version of Carcassonne.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video.


Carcassonne [de Exozet v.2]

Exozet android 2014 icon.png

O actualizare majoră numai pentru Android (cunoscută ca versiunea 2) și platforma Windows (ca aplicație UWP) a fost publicată și dezvoltată de Exozet Games GmbH. Acest joc a fost lansat în 4 iulie 2014 (Android) și 8 octombrie 2014 (UWP), cu sprijin oficial până în 17 mai 2017. Această lansare a fost dezvoltată pentru Android, Windows Phone 8 și Windows (Windows 8 și Windows RT).

Includea extensiile: Râul II, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Cercuri în lan și Festivalul.

În acest punct, nu au fost lansate versiuni noi pentru J2ME sau platforme Blackberry.

Mai multe informații sunt disponibile pe magazinul Android arhivat, | magazinul Microsoft sau în aceste videoclipuri: rulând pe Android sau rulând pe Windows Phone


‎Carcassonne – Tiles & Tactics [de Asmodee]

Asmodee android 2017 icon.png

Publicat de Asmodee Digital și dezvoltat de Frima Studio. Acest joc a fost lansat în 29 noiembrie 2017 (Android și Windows), 6 decembrie 2018 (Switch) și 1 martie 2020 (iOS). Această lansare a fost dezvoltată pentru Android (Android 4.1 +), Windows (Windows 10), Switch (numele din această versiune este pur și simplu Carcassonne, iar aceasta include câteva schimbări minore în interfața grafică cu utilizatorul pentru a se potrivi cu controalele de consolă) și iOS.

Includea extensiile: Râul I, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Prințesa și dragonul și Abatele. Includea și Ediția de iarnă cu Omul de turtă dulce.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video sau acest video (ediția de Switch).


Jocuri video cu licență

Carcassonne [pe BrettSpielWelt]

Publicat și dezvoltat de Brettspielwelt GmbH. Acest joc a fost lansat în jurul anului 2001. Această lansare a fost dezvoltată să ruleze pe mai multe platforme, rulând pe Windows, Mac OS, Linux. A fost disponibil în engleză, germană și neerlandeză. Aceasta este o lansare cu licență.

Include extensiile: Regele și cavalerul brigand, Râul I, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori și Prințesa și dragonul.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


Carcassonne [pe BGA]

Publicat și dezvoltat de Board Game Arena și apollo1001. Acest joc a fost lansat în 13 noiembrie 2016. A primit o actualizare majoră în 15 iulie 2020. Această lansare a fost dezvoltată pentru browsere web. Aceasta este o lansare cu licență.

Include extensiile: Râul I, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori și Prințesa și dragonul.

În actualizarea din iulie 2020, cunoscută ca Carcassonne extended, s-au inclus extensia Prințesa și dragonul și un aspect alternativ pentru cartonașe bazat pe noua artă a celei de a doua ediție a jocului Carcassonne.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video.


Jocuri video neoficiale

Toulouse

Toulouse icon.jpg

Publicat și dezvoltat de AsoBrain (Sjoerd Bouwman și Peer S. Heijnen) și Carcassonne.nl. Acest joc a fost lansat în decembrie 2004. Această lansare a fost dezvoltată să ruleze pe mai multe platforme. Este disponibil în engleză.

Include extensiile: Hanuri și catedrale și Negustori și constructori.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video.


卡卡颂

Chinese pc icon2.jpg

Publicat de 173zy.com și dezvoltat de 桌游世界. Acest joc a fost lansat în 7 iulie 2007. Această lansare a fost dezvoltată pentru Windows. Este disponibil în chineză.

O implementare pentru platforma mobilă a fost anunțată în 24 august 2011, pe website-ul oficial, dar aparent, nu a fost niciodată lansată.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


Carcassonne – Last Stend [versiune Flash]

Flash icon.jpg

Publicat de Elite Games și dezvoltat de Badim. Acest joc a fost lansat în iunie 2008. Această lansare a fost dezvoltată în Flash, rulând pe browserele web cu compatibilitate. Este disponibil numai în engleză.

Această versiune încorporează un punctaj modificat înmulțit cu 10, iar aspectele meepleșilor variază în funcție de jucătorul selectat.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial arhivat sau în acest video.


Age of Thieves

Amiga 2013 icon.png

Publicat și dezvoltat de mrdarek. Acest joc a fost lansat în 17 septembrie 2013. Această lansare a fost dezvoltată pentru Amiga OS (Amiga OS 4+). Este disponibil în engleză.

Mai multe informații sunt disponibile pe acest website sau pe website-ul oficial arhivat.


JCloisterZone

Jcloisterzone icon.png

Publicat și dezvoltat de Roman Krejčík. Acest joc a fost lansat în mai 2014. Această lansare a fost dezvoltată să ruleze pe mai multe platforme, rulând pe Windows, Mac OS, Linux. Versiunea actuală 5.x este numai în engleză. Dar versiunile anterioare erau disponibile în mai multe limbi (inclusiv română).

Include extensiile: Râul I, Râul II, Regele și cavalerul brigand, Hanuri și catedrale, Negustori și constructori, Cercuri în lan, Cercuri în lan II, Festivalul, Fantoma, Prințesa și dragonul, Mănăstiri din Germania, Turnul, Abația și primarul, Poduri, cetăți și bazaruri, Oi și dealuri, Catarii / Asediu, Asediatorii, Contele din Carcassonne, Miniextensia (GQ 11), Eretici și lăcașuri de cult, Tunelul, Construcții mici, Rozele vântului, Aparate de zbor, Bacuri, Mine de aur, Magicianul și vrăjitoarea, Promo-uri rusești, Promo-ul Darmstadt și Labirintul. Include și Ediția de iarnă în versiunea veche 4.x.

De la versiunea 5.7.x JCloisterZone suportă jucarea extensiilor de fan descărcate ca add-on-uri, disponibile pe website-ul oficial.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial sau în acest video.

Concarneau

Publicat și dezvoltat de Brian Ouellette. Acest joc a fost lansat în aprilie 2014. Această lansare a fost dezvoltată pentru browsere web. Aceasta este o lansare cu licență. Era disponibil în engleză.

Include extensiile: Hanuri și catedrale și Negustori și constructori.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


Seven Castles

Seven castles icon.png

Nu există informații despre dezvoltatorul sau publicatorul pentru browsere web sau ediția pentru Android; totuși, Ivan Tenger apare ca vânzător și ca deținătorul drepturilor de autor pentru versiunea pentru iOS. Acest joc a fost lansat în martie 2014 (Android și browser web) și 16 martie 2015 (iOS). Această lansare a fost dezvoltată pentru browsere web, Android și iOS.

Include extensiile: Râul I, Hanuri și catedrale și Negustori și constructori. Această poarte neoficială include și propriile sale spin-off-uri: Seven Castles în care jucătorii construiesc castele împrejmuite de ziduri și râuri și Narrow Sea în care jucătorii pot crea un peisaj cu forturi, mare și uscat și încasa puncte cu meepleși și corăbii.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


卡卡城

Chinese mobile icon.png

Publicat și dezvoltat de 西安雪狼网络科技有限公司. Acest joc a fost lansat în 13 aprilie 2018. Această lansare a fost dezvoltată pentru Android și iOS. Este disponibil în chineză.

Mai multe informații sunt disponibile în acest video.


Jocuri video oficiale și cu licență de spin-off-uri

Carcassonne: Jäger & Sammler [pentru PC]

Koch hunters pc 2003 cover.jpg

Adaptare oficială pentru spin-off-ul Carcassonne Vânători și culegători. Disponibil în germană și rusă, publicat de Koch Media GmbH și 1C Company (ediția rusă) și dezvoltat de Meridian'93. Acest joc a fost lansat în 10 decembrie 2003, cu sprijin oficial până în 20 august 2006. Ediția rusă avea drepturi de autor pentru 2006. Această lansare a fost portată pentru Windows.

Acest joc a fost cunoscut și ca Carcassonne 2.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial arhivat.


Carcassonne - Jäger und Sammler [pe BrettSpielWelt]

Adaptare cu licență pentru spin-off-ul Carcassonne Vânători și culegători, publicată și dezvoltată de Brettspielwelt GmbH. Acest joc era disponibil în jurul anului 2002. Această lansare a fost dezvoltată să ruleze pe mai multe platforme, rulând pe Windows, Mac OS, Linux. A fost disponibil în engleză, germană și neerlandeză.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


Carcassonne: Hunters and Gatherers [pe Yucata]

Adaptare cu licență pentru spin-off-ul Carcassonne Vânători și culegători. Disponibil în engleză și germană, publicat de Yucata și dezvoltat de BloodyMary. Acest joc a fost lansat în 1 noiembrie 2015. Această lansare a fost portată pentru browsere web.

Mai multe informații sunt disponibile pe website.


Carcassonne: Hunters and Gatherers [pe Tabletopia]

Adaptare oficială pentru spin-off-ul Carcassonne Vânători și culegători a doua ediție. Disponibil în engleză și lansat pentru Tabletopia (Boardgame simulator) în timpul evenimentului SPIEL digital 2020 în 22 octombrie 2020. Această lansare a fost portată pentru browsere web. Această lansare este o adaptare digitală fără subtitrări.

Mai multe informații sunt disponibile pe website sau în acest video.


Carcassonne: Hunters & Gatherers [pe BGA]

Adaptare oficială pentru spin-off-ul Carcassonne Vânători și culegători a doua ediție. Publicat de Board Game Arena și dezvoltat de LeSteffen. Acest joc a fost lansat în 19 octombrie 2020, pentru evenimentul SPIEL digital 2020. Această lansare a fost dezvoltată pentru browsere web.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-ul oficial.


Carcassonne: De Burcht [pe Jijbent]

Adaptare cu licență pentru spin-off-ul Carcassonne Castelul. Disponibil în engleză, germană și neerlandeză, publicat de Jijbent și dezvoltat de Jan Willem Schoonhoven și Bram Schoonhoven. Acest joc a fost lansat în iulie 2010. Această lansare a fost portată pentru browsere web.

Mai multe informații sunt disponibile pe website-uri în neerlandeză, germană sau engleză.


Carcassonne: South Seas [pe Yucata]

Adaptare cu licență pentru spin-off-ul Carcassonne Mările Sudului. Disponibil în EN și DE publicat de Yucata și dezvoltat de BloodyMary. Acest joc a fost lansat în 17 aprilie 2016. Această lansare a fost portată pentru browsere web. Această lansare este o adaptare digitală fără subtitrări.

Mai multe informații sunt disponibile pe website sau în acest video.


Carcassonne: Amazonas [pe Tabletopia]

Adaptare oficială pentru spin-off-ul Carcassonne Amazonas. Disponibil în engleză și lansat pentru Tabletopia (Boardgame simulator) în 8 ianuarie 2022. Această lansare a fost portată pentru browsere web. Această lansare este o adaptare digitală fără subtitrări.

Mai multe informații sunt disponibile pe website.


Jocuri video neoficiale de spin-off-uri

Hunters and gatherers

Icon h&g android.jpg.webp

Publicat și dezvoltat de mwklim. Acest joc a fost lansat în 30 ianuarie 2021. Această lansare a fost dezvoltată numai pentru Android. Este disponibil în mai multe limbi. În iulie 2021 a fost introdus un nou DLC, New Age, în care au fost adăugate jocului cartonașe și reguli din a doua ediție a jocului Vânători și culegători.

În această ediție digitală, bourii („zimbrii”) sunt înlocuiți cu rinoceri.


Mai multe informații sunt disponibile aici.

Rezumat

Lansare oficială Lansare neoficială