Games Quarterly 11 (1ste editie)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Games Quarterly 11 (1st edition) and the translation is 100% complete.
GC11 C1 Tile 09.jpg Je leest nu de spelregels voor dit tegelontwerp. GC11 C1 Tile 11.jpg
Deze uitbreiding is niet in andere edities uitgebracht.
Hebben jouw tegels een ander ontwerp, kies dan een spel uit Spin-offs.Rule selection by design Spin-offs.png


GQ11.png
Games Quarterly #11

Algemene informatie en opmerkingen

Stanstableau

De "Games Quarterly" #11 uitbreiding was oorspronkelijk uitgebracht in Games Quarterly in 2006 [1]

Zoals geadverteerd, de GQ11 uitbreiding bevat "nooit eerder vertoonde tegel combinaties van steden, wegen en weilanden," met de uitzondering van de tegel met de rivier en twee stads segmenten, welke ook is uitgeven in De Rivier. De meeste van deze "nieuwe tegel lay-outs" zijn onbeduidend genoeg, zoals het weglaten van een schildje, een handelswaar of het creëren van een spiegelbeeld. Echter, twee van de twaalf tegels verdienen meer commentaar.

De bron tegel is uiteraard bedoeld als vervanging voor de bron tegel die bij De Rivier en De Rivier II komt. Een van de veelgehoorde kritiek op die uitbreidingen is dat ze leiden naar grotere velden, dit komt doordat het veld helemaal rondom de bron heen gaat, officieel gezien. [2] De hier opgenomen bron tegel heeft echter een weg die uit de buurt van de bron loopt en hierdoor het veld verdeelt. [3]

Het maakt niet uit hoeveel bron tegels je hebt, je zou nog steeds maar een bron tegel gebruiken om een aparte rivier te maken. [4]

Opgemerkt moet worden dat, officieel, dat op de FFFF tegel geen varkenskudde staat (zie De Rivier II voor meer details). Dit is bevestigd door Jay Tummelson van Rio Grande Games, de bedenker van deze uitbreiding. [5] [6] [7] [8] [9] Het is misschien mogelijk om de tegel te gebruiken alsof het een varkenskudde tegel is, maar dit zou eerder een huisregel zijn dan een officiële regel.

Speelmateriaal

  • 12 nieuwe land tegels inclusief 1 bron tegel.

Tegelverdeling

Totaal aantal tegels: 12
GC11 C1 Tile 01.jpg ×1
GC11 C1 Tile 02.jpg ×1
GC11 C1 Tile 03.jpg ×1
GC11 C1 Tile 04.jpg ×1
GC11 C1 Tile 05.jpg ×1
GC11 C1 Tile 06.jpg ×1
GC11 C1 Tile 07.jpg ×1
GC11 C1 Tile 08.jpg ×1
GC11 C1 Tile 10.jpg ×1
GC11 C1 Tile 12.jpg ×1

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.

  1. Interpretatie uit de gemeenschap De originele GQ11 uitbreiding bevat geen nieuwe regels.
  2. Officiële verheldering van de uitgever Zie opmerkingen in De Rivier and De Rivier II.
  3. Interpretatie uit de gemeenschap De weg eindigd op wat lijkt op een herberg; Hoewel, er is geen meertje, dus voldoet het niet aan de vereisten van Kathedralen en Herbergen voor het scoren van punten.
  4. Officiële verheldering van de uitgever Vraag: Wanneer er twee Rivier-sets (De Rivier en De Rivier II) worden gecombineerd, moeten we dan twee rivieren maken (met behulp van twee bronnen) of één bron weghalen en één meertje om er één rivier van te maken? Antwoord: Één bron en één meer worden er tussen uit gehaald.
  5. Officiële verheldering van de uitgever Vraag: Heeft u een officiële uitspraak? Ik heb van Hans im Glück begrepen dat dit jouw tegels zijn en niet die van hen, dus ik denk dat jij de laatste scheidsrechter bent! Antwoord: Ja, ik ben - en dit is maar een weiland - en er zijn geen speciale punten voor de varkens en koeien erin - sorry.
  6. Veelvoorkomende huisregel of -variant De FFFF tegel met een varkenskudde kan geteld worden als een varkenskudde tegel (d.w.z. het verstrekken van een bonuspunt per stad) voor het scoren van weilanden. Het kan geteld worden zelfs wanneer er niet met het varken speelstuk gespeeld wordt (Kooplieden en Bouwmeesters).
  7. Interpretatie uit de gemeenschap Er zijn geen officiële regels voor het gebruiken van de twee varkenskudde tegels, net zoals er geen regels zijn voor het gebruiken van meer dan één De Rivier II, en de vergelijkbare GQ11 tegel is niet officieel een varkenskudde tegel. Echter, wanneer een weiland meerdere varkenskudde tegels bevat, lijkt het logisch dat deze niet bij elkaar worden opgeteld; in andere woorden, de bonus wordt maar één keer uitgereikt, in overeenstemming met andere landschapsbonussen zoals Kathedralen en Herbergen.
  8. Officiële verheldering van de uitgever Vraag: Scoort de varkenskudde tegel nog wel een extra punt als er een herenboederij op het weiland staat (herenboederij = 4 punten, herenboederij + varkenskudde = 5 punten per stad)? Antwoord: De varkenskudde tegel telt alleen in combinatie met een boer, niet met de herenboederij.
  9. Veelvoorkomende huisregel of -variant De varkenskudde tegel levert een extra punt op per stad voor een meeple, ook wanneer er een herenboederij op het weiland staat.