Goudkoorts

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Gold Rush and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box Goldrush ZMG.png

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2014, Carcassonne: Goudkoorts is een spannend legspel dat zich afspeelt tijdens de goudkoorts van het Wilde Westen voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar.

Goudkoorts is gebaseerd op Carcassonne, en neemt deel aan de "Carcassonne Rond de wereld" series en is een opzich zelfstaand spel, het is dus niet te combineren met Carcassonne of een ander spin-off spel.

Het spel maakt gebruik van het standaard Carcassonne spel concept, maar verplaatst zich van het middeleeuwse Frankrijk naar het Amerikaanse Wild Westen.

"Een onbekende grens strekt voor ons uit. De bouw van de eerste spoorlijnen is begonnen en het onvermoeibare werk van de kolonisten is eindelijk de moeite waard als ze hun tenten achterlaten om te gedijen in de bloeiende steden die je hebt helpen bouwen. Handelen met de inboorlingen is een lucratieve aangelegenheid en vooral wilde paarden zijn erg waardevol. Maar pas op, er is goud in de heuvels! Iedereen wil snel rijk worden, dus ga naar de bergen voordat de anderen ze droog mijnen."

WICA Opmerkingen

Twee versies van de regels zijn in 2014, in het Duits gepubliceerd, net als de regels die Z-Man Games Games in het Engels heeft geproduceerd. De tweede Duitse versie bevatte een aantal correcties op de eerste(de belangrijkste was een correctie op de tegeldistributie).

Aanvankelijk zijn de volgende gebaseerd op de Z-Man Games versie van de regels. Aanvullende opmerkingen en verduidelijkingen zijn afkomstig van verschillende discussieforums van Carcassonne (BGG, CarcC en CarcF).

Spelregels

Logo Sheriff GR.png
  • Fan uitbreidingen voor Goudkoorts - Er zijn een aantal fan "print-en-speel" uitbreidingen gemaakt, deze zijn beschikbaar van CarcassonneCentral en CarcassonneForum. Deze uitbreidingen kunnen "compleet" (beschikbaar als een compleet pakket met tegels en regels (of van toepassing - sommige kunnen ook alleen regels zijn)) of "in ontwikkeling" (gedeeltelijk ontwikkeld, misschien enkele tegels en een overzicht van regels in een discussieforum).
  • 50/100 Score Tegels zijn beschikbaar voor download van CarcassonneCentral

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

Voetnoten

Wordt nog aangekondigd