Hărți Carcassonne - Germania

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps - Germany and the translation is 100% complete.

Este o variantă pentru ediția nouă care oferă jucătorilor o posibilitate nouă de a juca Carcassonne plasând cartonașe pe o hartă a Germaniei.

Other languages:


Informații generale și comentarii

Hărți Carcassonne - Germania a fost original lansată de Hans im Glück în 2019. Este o variantă pentru ediția nouă care oferă jucătorilor o posibilitate nouă de a juca Carcassonne plasând cartonașe pe o hartă a Germaniei. Hans im Glück sugerează unele variante de reguli, dar încurajează de asemenea jucătorii să își creeze unele proprii.

Conținut

 • 1 hartă Hărți Carcassonne - Germania
În plus, aveți nevoie de:
 • Cartonașe de teren: Este recomandat să jucați cu 110-120 de cartonașe. De preferat, utilizați cartonașele din jocul de bază și 2 extensii. Dacă alegeți de exemplu jocul de bază cu Ext. 1 - Hanuri și catedrale Ext. 1 - Hanuri și catedrale și Ext. 2 - Negustori și constructori Ext. 2 - Negustori și constructori, veți juca cu (72 + 18 + 24 =) 114 cartonașe. Ar fi de ajutor să jucați fără regulile adiționale și pionii extensiilor și să utilizați numai cartonașele de la început.
 • Meepleși: Dacă este posibil, fiecare jucător ar trebui să joace cu 9 în loc de 7 meepleși (+ 1 meeple pe tabla de scor).[1]

Reguli

Pregătire

Există 3 pătrate de început: Rostock în nord, Erfurt în centru și Stuttgart în sud (cu o margine mai închisă). Ar trebui să începeți cu cel puțin 2 cartonașe de început. Luați cartonașul de început (cu versoul mai închis) și alt cartonaș aleatoriu și plasează-le amândouă pe două pătrate de început. Vă începeți jocul plasându-vă primul cartonaș lângă aceste cartonașe.


Spațiul de început Rostock în nord
Spațiul de început Erfurt în mijloc
Spațiul de început Stuttgart în sud

Regulile generale rămân aceleași, iar unele reguli noi sunt adăugate. Totuși, unele dintre ele sunt numai variante și idei pe care le poți aplica, dar nu este neapărat.

(Notă: pentru a face citirea mai ușoară, se vor utiliza cuvintele oraș mare și orășel chiar dacă aceste cuvinte nu reprezintă întotdeauna realitatea).

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Ai voie să plasezi un cartonaș pe un pătrat pre-printat. Ca în mod obișnuit, trebui să plasezi un cartonaș lângă unul deja plasat.

Exemplul 1: Plasezi un cartonaș compatibil lângă cartonașul de început (în Rostock).

Orașe mari

Pe pătratele cu cartonașe printate cu orașe mari (Hamburg, Berlin, Hannover, Ruhrgebiet, Frankfurt und München) nu poți plasa cartonașe. Imediat după ce plasezi un cartonaș lângă un cartonaș de oraș, este conectat. De acum, oricine poate plasa un cartonaș lângă cartonașul de oraș.

Exemplu 2: Ai conectat Berlin în vest cu un cartonaș compatibil. De acum, oricine are voie să plaseze un cartonaș pe pătratele adiacente.

Orășele

Pătratele cu orășele (cu o casă mică, de exemplu Bremen, Saarbrücken, Nürnberg,... ) valorează ca pătrate normale. Ai voie să plasezi cartonașe conform regulilor generale. Găsești ceva variante în secțiunea Variante de mai jos.

Pătrate de la margine cu oraș sau drum adiacent

Oriunde există orașe sau drumuri tipărite la „marginea” hărții, trebuie să plasezi un cartonaș compatibil.

Exemplul 3: Drumurile și orașele de la margine sunt conectate cu cartonașe compatibile.

Pătrate de la margine fără conexiune

„Marginea” hărții este neutră, ceea ce înseamnă că ai voie să îți plasezi cartonașul în modul în care vrei dacă nu există dacă nu există orașe sau drumuri pre-printate.

Exemplul 4: În acest caz, nu contează cum îți plasezi cartonașele (cu privire la margine).
2. Plasarea unui meeple

După ce ai plasat un cartonaș, ai voie să plasezi un meeple în conformitate cu regulile generale.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Un blazon îți dă 2 puncte adiționale în oricare evaluare, indiferent dacă este parte a unui drum sau oraș.[2]

Orașe mari

Dacă finalizezi un oraș mare se evaluează în conformitate cu regulile generale. Cartonașele de oraș pre-printate sunt evaluate în același mod ca și cartonașele de oraș normale. Blazoanele aduc puncte adiționale.

Exemplul 1: Berlin este finalizat. Drept deținător, tu primești 20 de puncte (6 cartonașe + 4 blazoane [2 puncte pentru fiecare blazon]).

Pătrate de la margine cu oraș sau drum adiacent

Drumurile care se termină la margine sunt finalizate automat aici. Orașele sau drumurile pre-printate sunt evaluate ca cartonașele normale. Blazoanele aduc puncte adiționale.

Exemplul 2: Drumul tău este finalizat (se termină în Danemarca). Tu primești 8 puncte (4 puncte pentru 4 segmente de drum și 4 puncte pentru blazoane).
Exemplu 3: Orașul tău este finalizat. Tu primești 10 puncte (3 cartonașe de oraș + 2 blazoane [2 puncte pentru fiecare blazon]).

Oraș sau drum la margine

Un oraș, drum sau câmp plasat la margine (lângă nori sau mare) este văzut ca finalizat. Se evaluează în conformitate cu regulile normale.

Mănăstire la margine

Nu este necesar să plasezi 8 cartonașe adiacente pentru a finaliza și evalua o mănăstire de lângă margine. Doar cartonașele înconjurătoare (cu tot cu cartonașele diagonale) trebuie să fie umplute cu cartonașe. Totuși, doar cartonașele „reale” precum și orașele mari pre-printate sunt evaluate.[3]

Exemplul 6: Tu îți evaluezi mănăstirea ta de la margine. Primești 6 puncte (1 punct pentru mănăstire și câte 1 punct pentru cartonașele adiacente).[4]
Evaluarea finală

Ca în mod obișnuit, cartonașele de oraș și blazoanele de orașe sau drumuri care nu au fost finalizate primesc 1 punct fiecare. Blazoanele de la orașele nefinalizate care se termină în orașe învecinate primesc de asemenea 1 punct.[5]

Exemplul 5: Primești 4 puncte pentru drumul nefinalizat (3 pentru cartonașe și 1 pentru blazon).[6]
Variant.png
Variante

Orășele

Poți încerca utilizând următoarele reguli adiționale pentru pătratele cu orășele:

 1. Plasarea unui cartonaș pe un pătrat cu orășel îți asigură o tură extra instant. Acest lucru se poate face doar o dată într-o tragere.
 2. Plasarea unui cartonaș pe un pătrat cu orășel costă 2 puncte.
 3. Când se evaluează un drum, primești 2 puncte bonus pentru fiecare orășel care este încă vizibil și se atinge de cartonașele drumului tău (orizontal sau vertical).

Ansamblul cartonașelor

Hărți totale: 1
Maps Germany C2 Map Germany.jpg ×1

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.


Warning: Default sort key "Germania, Hărți Carcassonne" overrides earlier default sort key "Hărți Carcassonne - Germania".

 1. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă ai nevoie de meepleși adiționali: poți cumpăra tot ce ai nevoie la magazinul online Cundco.de.
 2. Clarificare oficială din partea publicatorului Această propoziție a fost adăugată la regulile comune. (12/2019)
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului Segmentele de oraș și de drum pre-printate în afară nu sunt luate în considerare la evaluarea unei mănăstiri. Prin urmare, evaluarea mănăstirii ia în considerare doar:
  • Cartonașele de teren obișnuite, conform regulilor normale
  • Cartonașele de oraș mare pre-printate care pot fi adiacente cu mănăstirea
  Astfel, teritoriile la evaluările de la marginea hărții iau în considerare diferit elementele pre-printate (arătat de asemenea în tabelul de mai jos):
  • Drumurile iau în considerare cartonașele obișnuite și segmentele de drum pre-printate dinafară.
  • Orașele iau în considerare cartonașele obișnuite, cartonașele de oraș mare pre-printate și segmentele de oraș de dinafară.
  • Mănăstirile iau în considerare cartonașele obișnuite și cartonașele de oraș mare pre-printate
  Teritoriu Cartonaș de teritoriu pre-printat Cartonaș de oraș mare pre-printat Segment de teritoriu pre-printat dinafară
  Drum
  Oraș
  Mănăstire
 4. Interpretare din partea comunității Acest exemplu a fost actualizat de publicator pe 3 aprilie 2019. În exemplul original, mănăstirea nu era finalizată din moment ce cartonașul adiacent din partea de sus lipsea. În plus, din moment ce mănăstirea avea doar 3 cartonașe adiacente, valora 4 puncte (1 punct pentru cartonașul cu mănăstirea și 3 puncte pentru cartonașele adiacente).
 5. Clarificare oficială din partea publicatorului Această ultimă propoziție a fost adăugată la regulile comune. (12/2019)
 6. Interpretare din partea comunității Această imagine este una actualizată a uneia din reguli. Am eliminat o plasare invalidă implicând un cartonaș de tip ODCO.