Jagers en Verzamelaars

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Hunters and Gatherers and the translation is 100% complete.
Other languages:
Box Hunters 999.png
Box Hunters2 999.png
999 Games 1e Editie 999 Games 2e Editie

Oorspronkelijk in 2002 uitgegeven door Hans im Glück.

In 2020 werd een tweede editie uitgegeven met modernere illustraties, enkele aanpassingen van de spelregels en enkele gewijzigde tegels.

Enige duizenden jaren geleden, voordat de omgeving rond de huidige stad Carcassonne met haar machtige burcht ontstond, was dit gebied al bewoon. De mensen jaagden op wilde dieren, verzamelden bessen en vingen vis om in hun dagelijkse levensbehoefte te voorzien. Ook tegenwoordig nog vertellen fantastische grotschilderingen en vondsten uit de oertijd van het leven van destijds.

Spelregels

Tweede editie (2020)

Eerste editie (2002)

Fan uitbreidingen

  • Fan uitbreidingen voor Jagers en Verzamelaars - Er zijn een klein aantal "afdrukken-en-spelen" uitbreidingen gemaakt die beschikbaar zijn via CarcassonneCentral en CarcassonneForum. Deze uitbreiding kunnen "voltooid" zijn (beschikbaar als compleet pakket van tegels en spelregels (voor zover van toepassing - sommige bestaan alleen uit spelregels)) of "in ontwikkeling" (deels ontwikkeld, misschien enkele tegels en hoofdlijnen van de spelregels als gesprek op het forum).
  • Hoewel ze ook al meegeleverd zijn met Jagers en Verzamelaars, is er een alternatieve set 50/100 puntentegels te downloaden van CarcassonneCentral.

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft om de tegels uit een zak te trekken, er is een aangepast ontwerp beschikbaar bij Artscow:

Eerste editie

Zak met trekkoord (groot) voor landschapstegels

Tweede editie

Zak met trekkoord (groot) voor landschapstegels
Zak met trekkoord (middel) voor Menhir-tegels

Naslag

Eindnoten

Volgt.