Klaus-Jürgen Wrede

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Klaus-Jürgen Wrede and the translation is 100% complete.
Other languages:


Klaus-Jürgen Wrede (geboren in het jaar 1963 in Meschede, Noordrijn-Westfalen) is een Duitse ontwerper van bordspellen, de ontwerper van het best verkopende spel: Carcassonne.

Zijn ouders waren muziekdocent in Meschede, Duitsland. Wrede groeide op in het dorpje Arnsber, Duitsland. Zijn vervolgopleding volgde hij in Keulen, waar hij muziek en theologie studeerde.

Tijdens een vakantie heeft Wrede het spel "Carcassonne" bedacht dat uiteindelijk in 2000 door Hans im Glück in het Duits en door Rio Grande Games in het Engels werd uitgebracht. "Carcassonne" is de laatste jaren een van de meest populairste spellen geworden op [https://boardgamegeek.com/ BoardGameGeek].

Als kind speelde Wrede al spellen zoals Monopoly (game)|Monopoly en schaak. Later is hij spellen gaan spelen zoals Kremlin (board game)|Kremlin, Civilization (1980 board game)|Civilization, Age of Renaissance, Tikal (board game)|Tikal, Ra (board game)|Ra en Tigris and Euphrates|Tigris en Euphraat. Zijn favoriete spellen ontwerpers waren Wolfgang Kramer, Reiner Knizia, Alan R. Moon, Klaus Teuber, Uwe Rosenber en Karl-Heinz Schmiel.

Klaus-Jürgen Wrede woont in de buurt van Keulen en geeft muziek- en godsdienstles. Zijn favoriete muziek is soul, Richard Wagner, Sting, Johannes Brahms, U2, jazz, Supertramp en Frédéric Chopin.

Externe links