Klaus-Jürgen Wrede

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Klaus-Jürgen Wrede and the translation is 100% complete.


Klaus-Jürgen Wrede (născut în 1963 în Meschede, Renania de Nord-Westfalia) este un creator german de jocuri de masă, creatorul bestsellerului Carcassonne

Cu părinții profesori de muzică în Meschede, Germania, Wrede a crescut în orașul Arnsberg, Germania. A frecventat liceul la Colonia, învățând muzică și teologie.

În timpul unei vacanțe, Wrede a creat Carcassonne, care a fost publicat în 2000 de Hans im Glück în germană și de Rio Grande Games în engleză. Carcassonne a devenit unul dintre cele mai populare jocuri la BoardGameGeek pe parcursul ultimilor ani.

Pe când era copil a jucat jocuri precum Monopoly și șah. Mai târziu a învățat jocuri precum Kremlin, Civilization, Age of Renaissance, Tikal, Ra și Tigris and Euphrates. Printre designerii de jocuri preferați ai săi se numără Wolfgang Kramer, Reiner Knizia, Alan R. Moon, Klaus Teuber, Uwe Rosenberg și Karl-Heinz Schmiel.

Klaus-Jürgen Wrede trăiește lângă Colonia și predă muzică și educație religioasă. Printre muzicile sale preferate se numără Soul music, Richard Wagner, Sting, Johannes Brahms, U2, jazz, Supertramp și Frédéric Chopin.

Legături externe