Mănăstiri speciale (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Monasteries (1st edition) and the translation is 100% complete.
Monasteries C1 Tile GE05.jpg Citești regulile pentru acest design al cartonașelor. Monasteries C1 Tile NB05.jpg
German Monasteries C3 Tile 05.pngCitește următoarele reguli dacă cartonașele tale arată astfel.
Mănăstiri din Germania Mănăstiri din Germania
Japanese Buildings C2 Tile C.jpg
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Extensia Mănăstiri din Germania (Klöster in Deutschland) a fost lansată original de Hans im Glück în 2014.

Extensia Mănăstiri din Țările de Jos și Belgia (de Kloosters) a fost lansată original de 999 Games în 2014. Hans im Glück a lansat de asemenea o versiune cu câteva schimbări asupra graficii și reguli identice în 2016.

Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri din Germania
Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri neerlandeze (999Games)
Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri neerlandeze (HiG)

Cele două extensii cu mănăstiri sunt extensii ambalate independent. Regulile pentru Mănăstiri din Germania și Mănăstiri din Țările de Jos și Belgia sunt identice.

Conținut

Reguli

Pregătire

Îndepărtează cartonașele „originale” cu mănăstiri și returnează-le în cutie.[1] Amestecă cele șase cartonașe noi cu mănăstiri cu restul cartonașelor de joc.

Atașarea unui cartonaș

Cartonașele acestei extensii sunt plasate urmând regulile de bază ale jocului Carcassonne.

Plasarea unui supus

Dacă un jucător trage unul dintre cartonașele cu mănăstire germană, îl plasează în conformitate cu regulile normale. După aceea are două opțiuni la plasarea unui supus pe mănăstire:[2][3][4]

  1. Drept călugăr: Cu această opțiune, mănăstirea este tratată ca o mănăstire din jocul de bază, iar toate regulile de evaluare normale rămân aceleași; sau
  2. Drept abate: In this option, the follower is considered an abbot of the monastery. Cu această opțiune, supusul este considerat un abate al mănăstirii. Pentru a însemna asta, jucătorul plasează supusul pe laterala sa, cu scopul de a semnifica că mănăstirea specială va fi evaluată diferit față de o mănăstire originală. Mănăstirea aduce puncte doar la sfârșitul jocului.[5][6] Prin urmare, abatele rămâne pe cartonaș în timpul jocului și nu se întoarce la jucător.
Plasarea unui supus drept abate pe o mănăstire

Evaluare

Evaluarea unui călugăr

Un supus plasat pe o mănăstire drept călugăr urmează regulile obișnuite de evaluare ale jocului Carcassonne.

Evaluarea finală a unui abate

Un abate de pe o mănăstire nu este evaluat până la sfârșitul jocului. Pentru abatele său, jucătorul primește câte 1 punct pentru fiecare cartonaș prezent în coloana verticală și rândul orizontal dinspre mănăstire. Cartonașul cu mănăstirea însăși aduce de asemenea 1 punct. Orice spațiu gol din rândul sau coloana mănăstirii întrerupe seria de cartonașe care aduc puncte mănăstirii.[7]

Exemplu: Jucătorii ALBASTRU și ROȘU au plasat fiecare un abate în timpul jocului, iar aceștia sunt acum evaluați la sfârșitul jocului. Abatele ALBASTRU aduce 2 + 0 + 2 + 1 + 1 = 6 puncte. (Din moment ce există un gol în rândul mănăstirii jucătorului ALBASTRU, nu este câștigat niciun punct în acea direcție.) Abatele ROȘU încasează 4 + 2 + 1 + 2 + 1 = 10 puncte.

Notă: De dragul clarității, segmentele din completări corespund cu numărul de cartonașe din coloana de sus, rândul din dreapta, coloana de jos, rândul din stânga și respectiv cartonașul cu mănăstire însuși.

Ansamblul cartonașelor

Mănăstiri din Germania

Cartonașe totale: 6
Monasteries C1 Tile GE01.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE02.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE03.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE04.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE05.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE06.jpg ×1

Mănăstiri din Țările de Jos și Belgia

Ediția 999Games (2014)

Cartonașe totale: 6
Monasteries C1 Tile NB01.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB02.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB03.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB04.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB05.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB06.jpg ×1

Ediția HiG (2016)

Cartonașe totale: 6
Tile Monasteries C1 NB01 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB02 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB03 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB04 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB05 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB06 HiG.png ×1

Mănăstirile în detaliu

Mănăstiri din Germania

Monasteries C1 Picture GE01.jpg Mănăstirea Andechs
(Bavaria)

Situată pe malul de est al lacului Ammersee, Mănăstirea Andechs este cel mai vechi loc de pelerinaj din Bavaria. A fost fondată în 1455 ca o filială a călugărilor benedictin. De asemenea, mănăstirea este cunoscută departe dincolo de granițele Bavariei pentru berea sa.
www.andechs.de


Monasteries C1 Picture GE02.jpg Mănăstirea Eberbach
(Hessa)

Mănăstirea Eberbach este o fostă abație cisterciană de lângă Eltville. Mănăstirea a fost fondată în secolul al XII-lea, iar cu caracteristicile sale romanice și gotice timpurii, este unul dintre cele mai importante monumente din Europa. A câștigat faimă mondială ca locație de filmare pentru ecranizarea romanului „Numele trandafirului” de Umberto Eco.
www.kloster-eberbach.de


Monasteries C1 Picture GE03.jpg Mănăstirea Lorch
(Baden-Württemberg)

Lorch, o fostă mănăstire benedictină, este situată pe o creastă de munte deasupra văii Rems, și este vizibilă de la depărtare. A fost donată în 1102 de ducele Frederic I de Suabia și familia sa. Apogeul mănăstirii benedictine a fost la sfârșitul Evului Mediu. Chiar și astăzi, mănăstirea fermecătoare, completă cu biserică, loc de adăpost, construcții de fermă și o grădină, înconjurată de un zid circular, este încă completă și intactă și încă atrage mulți vizitatori.
www.kloster-lorch.com


Monasteries C1 Picture GE04.jpg Mănăstirea Maria Laach
(Eifel/Renania-Palatinat)

Fondată în 1093, Maria Laach este o mănăstire foarte medievală, situată pe partea de sud-vest a lacului Laacher. Un reper al acestei mănăstiri benedictine este biserica cu 6 turnuri a mănăstiri, Laacher Munster.
www.maria-laach.de


Monasteries C1 Picture GE05.jpg Mănăstirea Marienthal
(Saxonia)

Mănăstirea Marienthal este cea mai veche mănăstire a Ordinul cistercian din Germania. A fost în funcționare continuă de la fondarea sa din 1234 până astăzi. Este situată lângă Görlitz, la triunghiul de granițe dintre Germania, Polonia și Republicii Cehia.
www.kloster-marienthal.de


Monasteries C1 Picture GE06.jpg Mănăstirea Maulbronn
(Baden-Württemberg)

Mănăstirea Maulbronn, o fostă abație cisterciană care este acum recunoscută acum ca patrimoniu mondial, este considerată a fi cea mai bine conservată mănăstire medievală la nord de Alpi. Fondată în secolul al XII-lea, toate stilurile și nivelurile de dezvoltare a perioadei romanice până în perioada gotică târzie sunt reprezentate aici.
www.kloster-maulbronn.de

Mănăstiri din Țările de Jos și Belgia

Monasteries C1 Picture NB01.jpg Abația Trapistă de Westmalle
(Westmalle, Belgia)

Această abație aparține ordinului cistercienilor (Cisterciënzers), care a fost fondat în secolul al XI-lea. Acest ordin este numit pur și simplu „Trapiștii” după abația normandă La trappe. Încă sunt bine cunoscuți pentru berea lor.


Monasteries C1 Picture NB02.jpg Abația Averbode
(Averbode, Belgia)

Această abație aparține ordinului Prémontré, care a fost fondat în 1121 în Prémontré în Franța nordică. Membrii ordinului sunt prin urmare numiți „Premonstratensieni”.


Monasteries C1 Picture NB03.jpg Abația Sfântului Trudo, Brugge
(Brugge, Belgia)

Abația Sfântului Trudo este un claustru al Canonicelor Regulate ale Sfântului Mormânt, care din 1954 încoace se află în Castelul Male, Sint-Kruis Brugge.


Monasteries C1 Picture NB04.jpg Claustrul Huissen
(Huissen, Țările de Jos)

Acest claustru, poziționat lângă Arnhem pe un deal în spatele the winterdike-ului, a fost casa dominicanilor în 1858. Inițial nu era nimic mai mult decât un conac, dar a fost mai târziu extins cu 2 aripi și o capelă.


Monasteries C1 Picture NB05.jpg Claustrul Heilig Hart (Inima Sfântă)
(Steyl, Țările de Jos)

În 1875, mulți germani s-au mutat în această mănăstire pentru că au trebuit să își abandoneze patria din cauza Kulturkampfului. Părintele Arnold Janssen a fondat o casă de misiune în Steyl care a crescut într-o impresionantă enclavă de mănăstire. Trei ordine de mănăstire au fost găzduite în acea enclavă; acesta este unul dintre ele.


Monasteries C1 Picture NB06.jpg Abația Onze Lieve Vrouw van Nazareth (Maica Domnului din Nazaret)
(Brecht, Belgia)

Fondată de abații Cisterciënzer în 1945, după ce Abația Nazareth at Lier a fost distrusă în 1797. În această regiune, acest ordin este cunoscut ca abația de „trappistinnekes” (trapiste). Membrii abației se ocupă în principal cu făcutul de lumânări și sarcini similare. Abația conține de asemenea un mare atelier de țesut unde sunt făcute veștminte.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Regulă sau variantă comună a casei Ca alternativă, cartonașele cu mănăstirile speciale pot fi adăugate pur și simplu la cartonașele obișnuite fără a îndepărta cartonașele originale cu mănăstiri. Totuși, dacă se joacă cu jocul de bază și fără nicio altă extensie, asta s-ar putea să ducă la prea multe cartonașe cu mănăstiri. (4/2014)
  2. Interpretare din partea comunității Aceste două opțiuni sunt disponibile ori de câte ori un supus ar urma să fie plasat pe mănăstirea specială: plasarea inițială a supusului, mutarea căruței, coridor fermecat, aparat de zbor etc. (5/2014)
  3. Clarificare oficială din partea publicatorului Remarcă că mănăstirea specială este doar un singur teritoriu, chiar dacă poate fi folosit în două moduri. Prin urmare, dacă este ocupată de un supus, un jucător nu poate plasa aici fantoma sa, muta aici căruța sa sau plasa un supus de-al său prin intermediul unui coridor fermecat sau aparat de zbor. (7/2014)
  4. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă un al doilea supus este plasat pe o mănăstire specială prin intermediul utilizării unui aparat de zbor, jucătorul poate alege să facă noul supus fie călugăr, fie abate, indiferent de identitatea primului supus de acolo. Totuși, dacă mănăstirea specială este deja înconjurată de 8 cartonașe, prin urmare reprezentând o mănăstire finalizată, cel de al doilea supus trebuie să fie abate. (7/2014)
  5. Clarificare oficială din partea publicatorului Deoarece un supus plasat drept abate este evaluat doar la sfârșitul jocului, iar această mănăstire specială nu este considerată niciodată finalizată în acest caz, o mănăstire cu un supus plasat drept abate nu poate aduce puncte unui supus dintr-o cetate. (5/2014)
  6. Interpretare din partea comunității Un meeple plasat drept abate nu poate fi implicat într-un duel cu un eretic de pe un lăcaș de cult, din moment ce cele două mecanisme de evaluare sunt total diferite (mănăstirea abatelui nu este niciodată finalizată, așa că ereticul ar câștiga mereu). (5/2014)
  7. Clarificare oficială din partea publicatorului Atunci când se folosesc mănăstiri speciale, bonusul viei este aplicat mănăstirii speciale dacă supusul este plasat drept călugăr și teritoriul este evaluat ca o mănăstire finalizată. Totuși, bonusul viei nu este aplicat dacă un supus este plasat drept abate pe o mănăstire, din moment ce abatele aduce puncte doar la sfârșitul jocului, când via nu are niciun efect. (5/2014)