Mănăstiri speciale (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Monasteries (1st edition) and the translation is 92% complete.
Exclamation2.png

Această pagină este
în curs de traducere.


Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri din Germania
Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri olandeze (999Games)
Planșa pretăiată a extensiei Mănăstiri olandeze (HiG)
Simbolul extensiei

Extensia Mănăstiri din Germania (Klöster in Deutschland) a fost lansată original de Hans im Glück în 2014.

Extensia Mănăstiri din Olanda și Belgia (de Kloosters) a fost lansată original de 999 Games în 2014. Hans im Glück a lansat de asemenea o versiune cu câteva schimbări asupra graficii și reguli identice în 2016.

Cele două extensii cu mănăstiri sunt extensii ambalate independent. Regulile pentru Mănăstiri din Germania și Mănăstiri din Olanda și Belgia sunt identice.

Conținut

 • Mănăstiri din Germania: 6 cartonașe de teren noi
 • Mănăstiri din Olanda și Belgia: 6 cartonașe de teren noi

Reguli

Pregătire

Elimină cartonașele „originale” cu mănăstiri și returnează-le în cutie.[1] Amestecă cele șase cartonașe noi cu mănăstiri cu restul cartonașelor de joc.

Atașarea unui cartonaș

Cartonașele acestei extensii sunt plasate urmând regulile de bază ale jocului Carcassonne.

Plasarea unui supus

Dacă un jucător trage unul dintre cartonașele cu mănăstire germană, îl plasează în conformitate cu regulile normale. După aceea are două opțiuni la plasarea unui supus pe mănăstire:[2][3][4]

 1. Drept călugăr: Cu această opțiune, mănăstirea este tratată ca o mănăstire din jocul de bază, iar toate regulile de evaluare normale rămân aceleași; sau
 2. Plasarea unui supus drept abate pe o mănăstire
  Drept abate: In this option, the follower is considered an abbot of the monastery. Cu această opțiune, supusul este considerat un abate al mănăstirii. Pentru a însemna asta, jucătorul plasează supusul pe laterala sa, cu scopul de a semnifica că mănăstirea specială va fi evaluată diferit față de o mănăstire originală. Mănăstirea aduce puncte doar la sfârșitul jocului.[5][6] Prin urmare, abatele rămâne pe cartonaș în timpul jocului și nu se întoarce la jucător.

Evaluare

Evaluarea unui călugăr

Un supus plasat pe o mănăstire drept călugăr urmează regulile obișnuite de evaluare ale jocului Carcassonne.

Evaluarea finală a unui abate

An abbot on a monastery is not scored until the end of the game. For his abbot, the player receives 1 point per tile present in the vertical column and horizontal row outward from the monastery. The monastery tile itself also scores 1 point. Any empty spaces in the monastery’s row or column interrupt the series of tiles that score for the monastery. [7]

Example: BLUE and RED have each deployed an abbot during the game, and these are now scored at game end. The BLUE abbot scores 2 + 0 + 2 + 1 + 1 = 6 points. (Since there is a gap in the row to the right of BLUE'S monastery, no points are earned in that direction.) The RED abbot scores 4 + 2 + 1 + 2 + 1 = 10 points.

Note: For the sake of clarity, the figures in the additions correspond to the number of tiles in the column above, the row to the right, the column below, the row to the left and the monastery itself respectively.

Mănăstirile în detaliu

Mănăstiri din Germania


Monasteries C1 Picture GE01.jpg

Mănăstirea Andechs
(Bavaria)

Situată pe malul de est al lacului Ammersee, Mănăstirea Andechs este cel mai vechi loc de pelerinaj din Bavaria. A fost fondată în 1455 ca o filială a călugărilor benedictin. De asemenea, mănăstirea este cunoscută departe dincolo de granițele Bavariei pentru berea sa.
www.andechs.de

Monasteries C1 Picture GE02.jpg

Mănăstirea Eberbach
(Hessa)

Mănăstirea Eberbach este o fostă abație cisterciană de lângă Eltville. Mănăstirea a fost fondată în secolul al XII-lea, iar cu caracteristicile sale romanice și gotice timpurii, este unul dintre cele mai importante monumente din Europa. A câștigat faimă mondială ca locație de filmare pentru ecranizarea romanului „Numele trandafirului” de Umberto Eco.
www.kloster-eberbach.de

Monasteries C1 Picture GE03.jpg

Mănăstirea Lorch
(Baden-Württemberg)

Lorch, o fostă mănăstire benedictină, este situată pe o creastă de munte deasupra văii Rems, și este vizibilă de la depărtare. A fost donată în 1102 de ducele Frederic I de Suabia și familia sa. Apogeul mănăstirii benedictine a fost la sfârșitul Evului Mediu. Chiar și astăzi, mănăstirea fermecătoare, completă cu biserică, loc de adăpost, construcții de fermă și o grădină, înconjurată de un zid circular, este încă completă și intactă și încă atrage mulți vizitatori.

www.kloster-lorch.com

Monasteries C1 Picture GE04.jpg

Mănăstirea Maria Laach
(Eifel/Renania-Palatinat)

Fondată în 1093, Maria Laach este o mănăstire foarte medievală, situată pe partea de sud-vest a lacului Laacher. Un reper al acestei mănăstiri benedictine este biserica cu 6 turnuri a mănăstiri, Laacher Munster.

www.maria-laach.de

Monasteries C1 Picture GE05.jpg

Mănăstirea Marienthal
(Saxonia)

Mănăstirea Marienthal este cea mai veche mănăstire a Ordinul cistercian din Germania. A fost în funcționare continuă de la fondarea sa din 1234 până astăzi. Este situată lângă Görlitz, la triunghiul de granițe dintre Germania, Polonia și Republicii Cehia.
www.kloster-marienthal.de

Monasteries C1 Picture GE06.jpg

Mănăstirea Maulbronn
(Baden-Württemberg)

Mănăstirea Maulbronn, o fostă abație cisterciană care este acum recunoscută acum ca patrimoniu mondial, este considerată a fi cea mai bine conservată mănăstire medievală la nord de Alpi. Fondată în secolul al XII-lea, toate stilurile și nivelurile de dezvoltare a perioadei romanice până în perioada gotică târzie sunt reprezentate aici.
www.kloster-maulbronn.de

Mănăstiri din Olanda și Belgia


Monasteries C1 Picture NB01.jpg

Trappist Abbey of Westmalle
(Westmalle, Belgium)

This abbey belongs to the order of Cisterciënzers, which was founded in the 11th century. This order is simply called the “Trappists” after the Norman abbey La trappe. They are still well known for their beer.

Monasteries C1 Picture NB02.jpg

The Abbey of Averbode
(Averbode, Belgium)

This abbey belongs to the order of Prémontré, which was founded in 1121 in Prémontré in northern France. The members of the order are thus called “Premonstratensians.”

Monasteries C1 Picture NB03.jpg

Saint-Trudoabbey Brugge
(Brugge, Belgium)

Saint-Trudoabbey is a cloister of the Canonesses Regular of the Holy Sepulchre, which since 1954 has been located in Male Castle, Saint-Kruis Brugge.

Monasteries C1 Picture NB04.jpg

Cloister Huissen
(Huissen, Netherlands)

This cloister, positioned near Arnhem on a hill behind the winterdike, was the home of the Dominicans in 1858. Initially it was nothing more than a manor house, but it was later expanded with 2 wings and a chapel.

Monasteries C1 Picture NB05.jpg

Cloister Heilig Hart (Holy Heart)
(Steyl, Netherlands)

In 1875, many Germans moved to this monastery because they had to abandon their homeland due to the Kulturkampf. Father Arnold Janssen founded a mission house in Steyl that grew into an impressive monastery enclave. Three monastery orders were housed in that enclave; this is one of them.

Monasteries C1 Picture NB06.jpg

Abbey Onze Lieve Vrouw van Nazareth (Our Dear Lady of Nazareth)
(Brecht, Belgium)

Founded by the Cisterciënzer abbots in 1945, after the Abbey Nazareth at Lier was destroyed in 1797. In this region, this order is known as the abbey of “trappistinnekes” (female trappists). The members of the abbey deal mainly with candle making and similar tasks. The abbey also contains a large sewing workshop where vestments are made.

Ansamblul cartonașelor

Mănăstiri din Germania

Cartonașe totale: 6
Monasteries C1 Tile GE01.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE02.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE03.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE04.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE05.jpg ×1
Monasteries C1 Tile GE06.jpg ×1

Mănăstiri din Olanda și Belgia

Ediția 999Games (2014)

Cartonașe totale: 6
Monasteries C1 Tile NB01.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB02.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB03.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB04.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB05.jpg ×1
Monasteries C1 Tile NB06.jpg ×1

Ediția HiG (2016)

Cartonașe totale: 6
Tile Monasteries C1 NB01 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB02 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB03 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB04 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB05 HiG.png ×1
Tile Monasteries C1 NB06 HiG.png ×1

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Regulă sau variantă comună a casei Ca alternativă, cartonașele cu mănăstirile speciale pot fi adăugate pur și simplu la cartonașele obișnuite fără a elimina cartonașele originale cu mănăstiri. Totuși, dacă se joacă cu jocul de bază și fără nicio altă extensie, pot să existe prea multe cartonașe cu mănăstiri. (4/2014)
 2. Interpretare din partea comunității Aceste două opțiuni sunt disponibile ori de câte ori un supus ar urma să fie plasat pe mănăstirea specială: plasarea inițială a supusului, mutarea căruței, coridor fermecat, aparat de zbor etc. (5/2014)
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului Reține că mănăstirea specială este doar un singur teritoriu, chiar dacă poate fi folosit în două moduri. Prin urmare, dacă este ocupată de un supus, un jucător nu poate plasa aici fantoma sa, muta aici căruța sa sau plasa un supus de-al său prin intermediul unui coridor fermecat sau aparat de zbor. (7/2014)
 4. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă un al doilea supus este plasat pe o mănăstire specială prin intermediul utilizării unui aparat de zbor, jucătorul poate alege să facă noul supus fie călugăr, fie abate, indiferent de identitatea primului supus de acolo. Totuși, dacă mănăstirea specială este deja înconjurată de 8 cartonașe, prin urmare reprezentând o mănăstire finalizată, cel de al doilea supus trebuie să fie abate. (7/2014)
 5. Clarificare oficială din partea publicatorului Deoarece un supus plasat drept abate este evaluat doar la sfârșitul jocului, iar această mănăstire specială nu este considerată niciodată finalizată în acest caz, o mănăstire cu un supus plasat drept abate nu poate aduce puncte unui supus dintr-o cetate. (5/2014)
 6. Interpretare din partea comunității Un meeple plasat drept abate nu poate fi implicat într-un duel cu un eretic de pe un lăcaș de cult, din moment ce cele două mecanisme de evaluare sunt total diferite (mănăstirea abatelui nu este niciodată finalizată, așa că ereticul ar câștiga mereu). (5/2014)
 7. Clarificare oficială din partea publicatorului When using special Monasteries, the vineyard bonus is applied to the special Monastery if the follower is placed as a monk and the feature is scored as a finished cloister. However, the vineyard bonus is not applied if a follower is placed as an abbot on a Monastery, as the abbot scores only at the end of the game, when the vineyard has no effect. (5/2014)