Jetoane de hărți: Taiwan

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Map-Chips Taiwan and the translation is 100% complete.

În cazul Hărți Carcassonne - Taiwan, jucătorii pot să își facă meepleșii mai puternici pentru a avea majoritatea în timpul evaluării.

Other languages:


Informații generale și comentarii

Jetoanele de hărți Carcassonne a fost lansată original de Hans im Glück în 2019.

Este o miniextensie cu reguli diferite pentru fiecare Hartă Carcassonne. În cazul Hărți Carcassonne - Taiwan, jucătorii pot să își facă meepleșii mai puternici pentru a avea majoritatea în timpul evaluării (această mecanică a jetoanelor de hărți este de asemenea implementată la Jetoane de hărți: Germania).

Conținut

  • 30 de jetoane de hărți (câte 10 în culorile mov, albastru deschis și portocaliu)
Jetoane de hărți Carcassonne
Verso de jeton de hartă

Este recomandat să se joace cu 100–110 cartonașe, de exemplu cu jocul de bază și cu prima și a doua extensie, adică cu Ext. 1 - Hanuri și catedrale Ext. 1 - Hanuri și catedrale și Ext. 2 - Negustori și constructori Ext. 2 - Negustori și constructori.[1]

Reguli

Pregătire

Utilizează cele 2 pătrate de început disponibile (Mount Snow și Mount Jade).[2]

Pătratele de început pentru Hărți Carcassonne - Taiwan

Amestecă toate cele 30 de jetoane de hărți cu fața în jos. Plasează-le distribuite uniform pe pătratele hărții și respectați următoarele reguli:

  • Plasează jetoanele cu fața în jos
  • Plasează doar 1 jeton pe fiecare pătrat
  • Nu plasa niciun jeton pe pătratele de oraș mare sau pe pătratele cu orășel
  • Nu plasa niciun jeton unul lângă altul vertical sau orizontal (doar diagonal)
  • Nu plasa niciun jeton vertical sau orizontal adiacent cu un pătrat de început utilizat sau cu o latură deschisă a unui oraș mare
Exemplu: Acesta este un exemplu pentru cum pot fi plasate jetoanele. (Jetoanele sunt afișate mai mari decât în realitate).

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Pătratele insulelor cu blazoane

Poți plasa cartonașe pe pătratele insulelor doar dacă au fost conectate de la zona continentală cu o rută de bac (vezi regulile generale aici). Dacă plasezi un cartonaș pe un pătrat cu un blazon, vei primi imediat 2 puncte pentru fiecare blazon.

Exemplul 1: Insula a fost conectată cu zona continentală. Plasezi un cartonaș pe insulă și primești imediat 2 puncte pentru blazoane.

Colectarea de jetoane

Dacă plasezi un cartonaș pe un pătrat cu un jeton, iei jetonul, îl întorci invers și primești imediat 1 sau 2 puncte. Apoi plasezi jetonul cu fața în sus în fața ta.

'Exemplul 2: Plasezi un cartonaș pe un pătrat cu un jeton și îl iei. Acum obții 2 puncte pentru el.
2. Plasarea unui meeple

După ce ai plasat un cartonaș, ai voie să plasezi un meeple în conformitate cu regulile generale.

Împuternicirea unui meeple

Dacă ai colectat jetoane cu o valoare exactă de 4 (4x valoare de 1 | 2x valoare de 2| 2x valoare de 1 + 1x valoare de 2), le poți utiliza în această sau altă tură pentru a îți face unul dintre meepleșii tăi mai puternici.

Exemplul 1: Cu aceste jetoane îți poți face meepleul mai puternic.

Iei unul dintre jetoanele tale (valoarea nu contează) și îl plasezi sub unul dintre meepleșii tăi. Acesta poate fi un meeple care a fost plasat în altă tură sau unul pe care numai ce l-ai plasat (celelalte jetoane pe care le-ai utilizat pentru plătirea împuternicirei sunt scoase afară din joc).

Exemplul 2: Un jeton este plasat sub meepleul tău. Celelalte jetoane sunt scoase afară din joc.

Poți face un meeple mai puternic pe un cartonaș doar o dată.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

În timpul unei evaluări, un meeple făcut mai puternic valorează cât 2 meepleși în zona respectivă (ca meepleul mare din Ext. 1 - Hanuri și catedrale Ext. 1 - Hanuri și catedrale). După evaluare, meepleul se întoarce în rezerva ta ca în mod obișnuit iar jetonul este scos afară din joc. Acest meeple nu mai este mai puternic și valorează din nou cât unul normal (îl poți face mai puternic în același mod în care ai făcut înainte).

Exemplu: Drumul este finalizat. Datorită meepleului tău făcut mai puternic, tu deții majoritatea și primești 4 puncte. Jucătorul albastru nu primește niciun punct. Jetonul de împuternicire este scos afară din joc.
Evaluarea finală

Meepleșii făcuți mai puternici valorează ca doi chiar și la sfârșitul jocului (de asemenea și țăranii).

Ansamblul cartonașelor

Jetoane totale: 30
Map-Chips C2 Chip Purple 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Purple 2.png ×4
Map-Chips C2 Chip Light Blue 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Light Blue 2.png ×4
Map-Chips C2 Chip Orange 1.png ×6
Map-Chips C2 Chip Orange 2.png ×4

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Pagina hărții Taiwanului de la CundCo sugerează utilizarea a 100–110 cartonașe din cauza dimensiunii mai mici a ei.
    Regulile pentru harta Taiwanului sugerează utilizarea a 125-130 de cartonașe incluzând aceleași extensii ca celelalte hărți, așa că asta pare a fi o greșeală. Pe lângă asta, harta Taiwanului are loc pentru numai 121 de cartonașe.
  2. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Versiunea C2 a hărții Taiwanului lansată de HiG în 2022 nu a inclus munții în pătratele de început. Totuși, versiunea C3 le-a inclus, urmând inițiativa versiunii lansate de Swan Panasia.