Carcassonne Junior

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page My First Carcassonne and the translation is 100% complete.
Other languages:
Box Junior 999.png
Box Junior2 999.png
999 1ste editie 999 2e editie

Inleiding

Carcassonne: Junior is een tegellegspel voor 2 tot 4 spelers van 4 jaar en ouder.

Oorspronkelijk in 2009 door Hans im Glück uitgegeven onder de titel Die Kinder von Carcassonne, en oorspronkelijk in het Engels vertaald als The Kids of Carcassonne (RGG 2009). Voor de eerste uitgave in 2014 van ZMG werd het hernoemd naar My First Carcassonne. Een tweede ZMG ontwerp, met herziene illustraties werd, gelijktijddig met bijgewerkte uitgaven voor andere markten, in 2020 uitgegeven.

De meeste niet-Engelse versies staan bekend als Carcassonne: Junior.

Carcassonne: Junior is gebaseerd op Carcassonne, maar het is niet compatible met Carcassonne of één van de andere Carcassonne spin-offs. Het introduceert kinderen in het plezier van het bouwen van de stad Carcassonne. In de kern heeft het hetzelfde spelontwerp dat het oorspronkelijke Carcassonne tot een klassieker maakt, maar zonder de noodzaak om hoge punten te tellen. Leg de tegels aan en zet zoveel pionnen als je kunt. De straten zullen vol zijn van vreugde terwijl de dieren gevangen worden en veilig worden thuisgebracht!

Duitse en Franse eerste editie door Hans im Glück

Junior FirstEditionTiles.jpg

De oorspronkelijke uitgave van de Duitse en Franse versies (beide door Hans im Glück) bevatte een onbalans in het aantal kinderen van de verschillende kleuren dat op de tegels was afgebeeld. Er waren Er waren 12 groene, 12 gele, 11 rode en 10 blauwe kinderen. Bij de tweede druk is dit gecorrigeerd en waren er van elk 11.

Daarnaast waren er een aantal tegels met wegen die doorliepen door de binnenpleinen van de gebouwen, die zijn in de tweede versie vervangen door wegen die bij de gebouwen eindigen. Alle andere drukken uit deze periode hebben de juiste tegelafbeeldingen. Er waren ook enkele kleine wijzigingen in de illustraties - de groene kinderen hebben punthoeden, en van één tegel is een huis en een trap verwijderd.

WICA Opmerkingen

Wat volgt is gebaseerd op de Z-Man Games versie van de spelregels. Aanvullende opmerkingen en verduidelijkingen zijn afkomstig van verschillende discussiefora over Carcassonne (BGG, CarcC en CarcF).

Spelregels

Junior layout 300px.png

Fan uitbreidingen

De enige bekende fan uitbreiding voor Carcassonne: Junior is De Bossen (1e editie) ("Die Wälder") die beschikbaar is van CarcassonneForum.

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.