Carcassonne Junior

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page My First Carcassonne and the translation is 100% complete.
Other languages:
Box Junior RO.png
Bg-41010 ro-carcassonne-junior-550x550h.png
Prima ediție Lineart A doua ediție Lineart

Introducere

Carcassonne Junior este un joc de plasare a cartonașelor pentru 2 până la 4 jucători, cu vârste de 4 în sus.

A fost publicat pentru prima oară de Hans im Glück în 2009 sub numele de Die Kinder von Carcassonne, iar inițial a fost tradus în engleză ca The Kids of Carcassonne (RGG 2009). A fost redenumit în My First Carcassonne pentru prima lansare ZMG din 2014. Un al doilea design ZMG, cu stil grafic revizuit, a fost lansat în 2020 laolaltă cu lansări actualizate pe majoritatea piețelor.

Atât prima ediție, cât și a doua ediție au fost lansate de Lineart cu reguli traduse în limba română sub numele de Carcassonne Junior.

Este cunoscut ca Carcassonne: Junior în majoritatea versiunilor care nu sunt în engleză.

Carcassonne Junior este bazat pe Carcassonne, dar nu este compatibil cu Carcassonne sau oricare alte jocuri spin-off-uri Carcassonne. Le prezintă copiilor distracția de a construi orașul Carcassonne. Menține același design de bază al jocului care face jocul original Carcassonne un clasic, în timp ce elimină nevoia de a socoti punctaje mari. Plasează cartonașele și cât de mulți pioni poți. Drumurile vor răsuna de râsete pe măsură ce animalele sunt prinse și aduse înapoi acasă în siguranță!

Prima ediție în germană și în franceză de Hans im Glück

Junior FirstEditionTiles.jpg

Lansarea inițială a versiunilor în germană și în franceză (amândouă Hans im Glück) conțineau un dezechilibru la numărul de copii, în fiecare culoare, tipăriți pe cartonașe. Erau 12 copii verzi, 12 galbeni, 11 roșii și 10 albaștri. În a doua tipărire, acest lucru a fost corectat la câte 11 din fiecare.

În plus, un număr de cartonașe prezenta drumuri care treceau prin curțile interioare ale clădirilor, care au fost înlocuite în a doua versiune cu drumuri care se opreau la clădiri. Toate celelalte tipăriri de prin această perioadă conțineau imaginile corecte pentru cartonașe. Au existat de asemenea unele schimbări minore ale stilului grafic - copiii verzi au pălării țuguiate, iar o casă și scări au fost eliminate de pe un cartonaș.

Note WICA

Următoarele sunt bazate pe versiunea Z-Man Games a regulilor. Comentarii și clarificări adiționale provin de la diverse forumuri de discuție Carcassonne (BGG, CarcC și CarcF).

Reguli

Junior layout 300px.png

Extensii de fani

Singura extensia de fani cunoscută pentru Carcassonne Junior este Die Wälder (prima ediție) care este disponibilă de la CarcassonneForum.

Accesorii

Dacă preferi să tragi cartonașele dintr-un săculeț, este disponibil acest design personalizat de la Artscow:

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.