Schimbări vizuale în a doua ediție și a treia ediție

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Visual Changes in the 2nd & 3rd Edition and the translation is 100% complete.


A doua ediție și a treia ediție a Carcassonne împărtășesc un stil vizual similar. Aceste ediții reprezintă diferite borne începând de la restilizarea vizuală a jocului după 14 ani de la lansarea sa. Acest stil grafic nou a variat de asemenea de-a lungul anilor, după cum poți vedea mai jos.

Orașe mai închise la culoare

A doua ediție a Carcassonne (sau C2 pe scurt) a întâmpinat câteva schimbări din lansarea sa din 2014. Aceste schimbări minore ale graficii nu afectează modul de jucare a jocului, ci aparența vizuală a tablei când se combină cartonașe din ediții sau stiluri diferite.

Dark Light city.jpg

Primele versiuni printate ale ediției noi ale Carcassonne (2014-2016) prezentau o culoare maro mai închisă la baza orașelor. Aceasta a fost de asemenea utilizată pentru primele două extensii majore (Ext. 1 - Hanuri și catedrale și Ext. 2 - Negustori și constructori), precum și unele dintre produsele promoționale prezente la acea vreme. [Potrivit câtorva postări de pe Carcassonne Central Forum,] KJW a cerut ca culoarea să fie mai deschisă, și de atunci toate lansările noi (de la Ext. 3 - Prințesa și dragonul încoace), și retipăririle ulterioare ale jocului de bază (cu tot cu Râul) și primelor două extensii au prezentat orașele colorate mai deschis.

În exemplul din dreapta, cele două tipăriri diferite sunt afișate pentru una dintre cartonașele cu catedrală și câteva cartonașe adiacente. (Imagine combinată din diferite versiuni ale PDF-ului de reguli ale Hanuri și catedrale).

În comunitatea de fani, versiunea mai închisă de oraș este numită Carc 2.0 (C2.0 pe scurt), iar versiunea mai deschisă Carc 2.1 (C2.1 pe scurt).

De-a lungul istoriei sale de producere, au fost câteva probleme cu consistența culorii dintre extensii diferite și este ceva cu care noi, ca jucători, trebuie să încercăm să trăim. Câțiva pot avea probleme estetice cu combinarea extensiilor din cele două tipăriri diferite, dar cartonașele sunt identice din punct de vedere topologic.

Produse despre care se știe că au fost produse cu orașe mai întunecate

Orașe cu clădiri tăiate

Exemplu: Această imagine compară cartonașele cu oraș din versiunea clasică a jocului de bază (stânga) cu cele cu oraș cu clădiri tăiate din Ediția pentru a 20-a aniversare (dreapta).

Începând din 2020, noile lansări au dat startul celei de a treia ediție a Carcassonne (sau C3 pe scurt) cu câteva excepții. Această nouă ediție și-a schimbat stilul grafic, afectând cel mai evident orașele:

  • Stilul de ilustrații tinde să arate grafici mult mai detaliate și clădiri texturate.
  • Orașele prezintă niște clădiri care dau pe afară de pe cartonaș, și prin urmare tăiate la laturile cartonașului. Asta cauzează o discontinuitate la laturile cu oraș, din moment ce ilustrația este întreruptă abrupt.
  • Orașele cuprind niște elemente distinctive: clădiri cu acoperișuri închise la culoare, piețe cu un puț și un nou tip de turnuri de apă.
  • Mănăstirile nu prezintă nicio cruce în vârful clopotnițelor lor.

Înainte, stilul de ilustrații al celei de a doua ediții prezenta clădiri distribuite mai răsfirat în orașe. Ar fi lângă latura cartonașului, dar niciodată dând pe afară.

Produse despre care se știe că au fost produse cu acest stil nou:

Colțuri mai rotunjite

Exemplu: Această imagine compară colțurile cartonașelor din versiunea clasică a jocului de bază (stânga) cu cele mai rotunjite din Ediția pentru a 20-a aniversare (dreapta). Colțurile mai rotunde creează o gaură mai mare la intersecții care disimulează întreruperile de zid de oraș cauzate de colțurile oraș-oraș.

Unele dintre rundele ulterioare de tipărire ale C2 și unele dintre rundele de tipărire ale C3 prezintă cartonașe cu colțuri mai rotunjite. Nu a fost raportat motivul pentru asta, și în acest moment nu există consistență. Locul tipăririi pare a fi un indicator; totuși, aceasta de asemenea nu este mereu consistentă pentru un publicator.

Cele mai multe lansări de C2 au colțuri destul de pătrate, iar cele mai multe lansări de C3 au colțuri mai rotunjite (adică toate extensiile lansate de HiG), dar, de exemplu, jocul de bază C2 (a doua tipărire) de ZMG din 2019 are cartonașe cu colțuri rotunjite, iar Big Box 7 C3 de ZMG sau MinkOK s-a lansat mai târziu (2021-2022) cu colțuri mai pătrate.

Câteva produse lansate cu colțuri mai rotunjite: