Door berg en dal

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Over Hill and Dale and the translation is 100% complete.
Other languages:
Box OverHillDale ZMG.png

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2015, 'Carcassonne: Door berg en dal is een spannend spel om tegels te leggen voor 2 tot 5 spelers, vanaf 7 jaar.

Door berg en dal is gebaseerd op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen.

Het spel maakt gebruik van veel van de standaard Carcassonne spelconcepten, gebaseerd op een idyllisch landschap van velden vol overvloedige producten.

"Geniet van het prachtige landschap van dit uitgestrekte landschap door een pad te bewandelen omringd door fruitbomen, graanvelden en zonnebloemen! Je zult de sappige appels en zoete aardbeien die je onderweg tegenkomt niet kunnen weerstaan. Deze rustieke nieuwe variant van Carcassonne zit boordevol interessante beslissingen en intrigerende tactieken. Een goede oogst binnenhalen, ver en ver reizen, en voor je dieren zorgen is al beloning genoeg, maar het zou je zomaar het spel kunnen winnen!"

Hill and Dale Limited.jpg

In samenwerking met het Staatsministerie van Gezondheid en Zorg (Bayerischen Staatsministeriums für Gesundheit in Pflege) werd een speciale editie gemaakt. Deze editie is te herkennen aan de twee extra tekstvakken op de voorzijde van de doos, en het kleine verschil op de achterkant. Buiten de doos, verschilt deze editie doordat er een Turkstalige versie van de spelregels bij zit! Het spelverloop is precies hetzelfde. Er werden slechts 9000 van gemaakt en gedistribueerd in Duitsland.

WICA Opmerkingen

Aanvankelijk zijn de volgende gebaseerd op de Z-Man Games versie van de regels. Aanvullende opmerkingen en verduidelijkingen zijn afkomstig van verschillende discussieforums van Carcassonne (BGG, CarcC en CarcF).


Spelregels

Fan uitbreidingen

OverHillDale Scarecrow.jpg
  • Fan uitbreidingen Door berg en dal - Er zijn een aantal door fans geproduceerde "print-and-play" uitbreidingen gemaakt die verkrijgbaar zijn bij CarcassonneForum en CarcassonneCZ. Deze uitbreidingen kunnen ofwel "voltooid" zijn (beschikbaar als een volledig pakket van tegels en regels (voor zover van toepassing - sommige kunnen alleen een set regels zijn)) of "in ontwikkeling" (gedeeltelijk ontwikkeld, misschien enkele tegels en een overzicht van regels in een forumdiscussietheorie).

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft om de tegels uit een zak te trekken, kun je een ontwerp hiervoor vinden op Artscow:

Deze houten upgrade-set bevat 5 aardbeien, 5 pompoenen, 5 graan, 5 apples, 5 zonnebloemen en 8 blije vogelverschrikkers.

Naslag

Voetnoten

Artiest: Doris Matthäus

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.