Peste munți și peste văi

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Over Hill and Dale and the translation is 100% complete.
Other languages:
Box OverHillDale HiG.png

Introducere

Lansat original de Hans im Glück în 2015, Carcassonne: Peste munți și peste văi este un joc de plasare a cartonașelor pentru 2 până la 5 jucători, cu vârste de 7 ani în sus. A fost lansat cu cutie în limba germană, dar cu reguli traduse în limba română de către Lineart încărcate pe un CD atașat de cutie.

Peste munți și peste văi este bazat pe Carcassonne, dar nu este compatibil cu Carcassonne sau oricare alte jocuri spin-off-uri Carcassonne.

Jocul folosește multe dintre conceptele de joc din jocul Carcassonne standard și este situat într-un mediu rural idilic de câmpuri pline de roade darnice.

„Admiră magnifica priveliște a acestui vast mediu rural făcând o drumeție pe un traseu înconjurat de pomi fructiferi, ogoare de cereale și floarea soarelui! Nu vei fi în stare să reziști merelor suculente și căpșunilor dulci pe care le vei găsi pe parcurs. Această nouă variantă rustică a jocului Carcassonne colcăie de decizii interesante și tactici intrigante. Strângerea unei recolte bune, călătoritul în lung și în lat și îngrijirea animalelor tale sunt o răsplată suficientă, dar s-ar putea să foarte bine să te facă să câștigi jocul!”

Hill and Dale Limited.jpg

O ediție limitată a fost făcută în parteneriat cu Bayern Stateministry pentru Sănătate și Îngrijire (Bayerischen Staatsministeriums für Gesundheit in Pflege). Această ediție poate fi recunoscută după cele 2 căsuțe de text adiționale de pe fața cutiei și ușoara diferență de pe verso. În afară de cutie, diferența legată de această ediție este că vine cu o versiune în turcă a regulilor! Modul de joc este exact același. Au fost făcute și distribuite în Germania numai 9000 de astfel de exemplare.

Note WICA

Următoarele sunt bazate pe versiunea Z-Man Games a regulilor. Comentarii și clarificări adiționale provin de la diverse forumuri de discuție Carcassonne (BGG, CarcC și CarcF).


Reguli

Extensii de fani

OverHillDale Scarecrow.jpg
  • Extensii de fani pentru Peste munți și peste văi - A fost creat un număr de extensii „printeză-și-joacă” produse de fani care sunt disponibile de la CarcassonneForum și CarcassonneCZ. Aceste extensii pot să fie fie „finalizate” [disponibile ca un pachet complet de cartonașe și reguli (după cum este cazul - unele pot să fie numai un set de reguli)], fie „în dezvoltare” (parțial dezvoltate, poate niște cartonașe și o schiță de reguli într-un fir de discuție de pe un forum).

Accesorii

Dacă preferi să tragi cartonașele dintr-un săculeț, este disponibil acest design personalizat de la Artscow:

Acest set de lemn de îmbunătățire include 5 căpșuni, 5 dovleci, 5 cereale, 5 mere, 5 flori ale soarelui și 8 sperietori haioase de ciori.

Referință

Note de final

Artist: Doris Matthäus

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.