Promo-uri rusești (prima ediție)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Russian Promos (1st edition) and the translation is 100% complete.
Russian Promos C1 Description Tile 01.jpg Citești regulile pentru acest design al cartonașelor. Russian Promos C1 Description Tile 03.jpg
Această extensie nu a fost publicată în alte ediții.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Promo-urile rusești, cunoscute ca promo-uri cu basme rusești, au fost original lansate în 2013, iar mai târziu până în 2016.

Cele două cartonașe originale au fost create de către distribuitorul rusesc al jocului Carcassonne (Hobby World), și au fost acordate participanților la turneul local (2013) și celor 6 finaliști din top ai turneului (2015). În 2016, au fost adăugate două cartonașe noi, iar acestea au fost un cadou pentru participanții la liga națională rusească de Carcassonne din 2016.

Sunt cartonașe printate efectiv (spre deosebire de abțibildurile de pe cartonașe folosite pentru La Porxada). Cu toate acestea, nu au fost produse de HiG, și au o distribuție extrem de limitată. Prin urmare, deocamdată sunt considerate a fi o extensie „semioficială”.

Conținut

Lansarea din 2013

 • 2 cartonașe de teren noi (Coliba Babei Yaga și Alegerea lui Bogatyr)
 • Un săculeț cu sfoară de închidere-deschidere cu o tablă de scor pe o parte
Partea din față a săculețului cu sfoară de închidere-deschidere
Partea din spate, cu o tablă de scor, a săculețului cu sfoară de închidere-deschidere

Lansarea din 2016

 • 4 cartonașe de teren noi (cele 2 cartonașe din 2013 plus Solovei Razboynik și Vodyanoy)

Notă: Cu această relansare nu a fost inclus niciun săculeț cu sfoară de închidere-deschidere.

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 4 cartonașe de teren noi cu restul cartonașelor Carcassonne.

Desfășurarea jocului

Regulile normale are jocului Carcassonne rămân aceleași.

Coliba Babei Yaga

Cartonașul din 2013 o prezintă pe Izbushka, coliba cu picioare a vrăjitoarei Baba Yaga.

Coliba Babei Yaga

Persoana care plasează acest cartonaș are posibilitatea de a plasa un supus pe coliba Babei Yaga. Acel supus devine Baba Yaga! Acest cartonaș acționează ca o „anit-mănăstire”. La sfârșitul jocului, jucătorul primește câte 1 punct pentru fiecare spațiu gol de cartonaș ce înconjoară coliba Babei Yaga.[1] Coliba însăși valorează 1 punct.[2] Dacă coliba Babei Yaga este complet înconjurată, supusul este înapoiat în rezerva jucătorului, iar jucătorul primește numai 1 punct.

Alegerea lui Bogatyr

Acest cartonaș din 2013 îl prezintă pe eroul Bogatyr la o răscruce. Stă în fața unei pietre pe care scrie:

Mergi la stânga, și vei găsi moarte
Mergi la dreapta, și îți vei pierde calul
Mergi drept înainte, și te vei pierde pe tine însuți
Bogatyr la răscruce

Acest cartonaș conține 2 segmente distincte de drum. Un drum este un drum continuu cu 3 ramuri și nicio joncțiune. Celălalt drum se sfârșește într-o joncțiune la piatră.[3] Acest cartonaș conține 4 segmente de fermă.

Solovei Razboynik

Acest cartonaș din 2016 o prezintă pe Solovei Razboynik, „Privighetoarea jefuitoare”, din povestea populară rusească „Ilja Muromez”.

Solovei Razboynik în coronament

Dacă există supuși care[4] ocupă un drum care trece prin cartonașul cu Solovei Razboynik[5][6] (sau ocupă drumuri care sunt conectate la acel cartonaș mai târziu în joc),[7] jucătorii trebuie să îi mute pe cartonaș.[8] Supușii rămân apoi pe cartonaș până la sfârșitul jocului.[9][10] Cu toate acestea, în timpul turei sale, în loc de a plasa un supus, jucătorul are într-o tură ulterioară posibilitatea de a pune înapoi în rezerva sa 1 supus de pe cartonașul cu Solovei Razboynik.

Vodyanoy

Acest cartonaș din 2016 o prezintă pe Vodyanoy, un fel de fantomă, care trăiește în apă.

Vodyanoy în lac

Atunci când un jucător plasează acest cartonaș adiacent[11] cu unul sau mai multe cartonașe de pe tablă, toți supușii[12][13][14][15] de pe cartonașele adiacente sunt mutați pe cartonașul cu Vodyanoy. Toți supușii plasați pe oricare cartonaș adiacent cu cartonașul cu Vodyanoy în ture ulterioare vor fi mutați și ei pe cartonaș.[16][8] Supușii rămân pe acel cartonaș până la sfârșitul jocului și aduc fiecare câte -2 puncte în timpul evaluării finale.[10] Cu toate acestea, în timpul turei sale, în loc de a plasa un supus, jucătorul are într-o tură ulterioară posibilitatea de a pune înapoi în rezerva sa 1 supus de pe cartonașul cu Vodyanoy.[17]

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 4
Russian Promos C1 Tile 01.jpg ×1 (2013)
Russian Promos C1 Tile 02.jpg ×1 (2013)
Russian Promos C1 Tile 03.jpg ×1 (2016)
Russian Promos C1 Tile 04.jpg ×1 (2016)

Versoul cartonașelor din această extensie prezintă un „K” în loc de un „C”, reflectând pronunția în limba rusă pentru „Carcassonne”.

Versourile cartonașelor ruse cu un „K” comparate cu cele obișnuite

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.


Warning: Default sort key "Rusești, Promo-uri (prima ediție)" overrides earlier default sort key "Promo-uri rusești (prima ediție)".

 1. Interpretare din partea comunității Ia în vedere că trebuie să fie cel puțin 1 cartonaș adiacent cu acesta, așa că numărul maxim de spații goale este 7.
 2. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori În 2013, numărul maxim de puncte disponibil pentru acest cartonaș era 7; cartonașul însăși nu aduce niciun punct. Asta s-a schimbat pentru regulile din 2015. Prin urmare, numărul maxim de puncte care poate fi evaluat este acum 8.
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului O căruță se poate muta dincolo de piatră de pe unul dintre drumuri, atunci când drumul respectiv este finalizat și evaluat, până pe celălalt drum, dacă acest drum este neocupat și nefinalizat.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Piatra de pe cartonașul cu Bogatyr îi permite căruței să se mute între cele două segmente de drum (cel cu 1 ramură și cel cu 3 ramuri)?

  Răspuns: Da, îi permite. (07/2020)

 4. Interpretare din partea comunității Regulile îi permit cartonașului cu Solovei Razboynik să prindă în capcană numai supuși de pe drumuri (supus normal, supus mare, căruță, director de circ, supus de veghe și fantomă). Totuși, pionii speciali plasați pe drumuri, precum constructorul, pot fi și ei prinși în capcană. În plus, constructorul va fi îndepărtat și înapoiat în rezerva jucătorului dacă ultimul său supus susținător este prin în capcană. Pionii neutri nu sunt afectați. Ia în vedere că toții supușii și pionii speciali de pe drumul conectat la copacul Solovei Razboinik nu sunt capturați chiar atunci, ci numai cei situați mai aproape de copac de fiecare dată ce este declanșată capturarea.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poate Solovei Razboynik să prindă în capcană un constructor plasat pe un drum conectat de copac sau este doar îndepărtat după ce supusul ce îl susține este prins în capcană de Solovei Razboynik?

  Răspuns: Dacă există mai mult de un singur pion de-al unui jucător pe un drum unde este atașat cartonașul cu copacul, Solovei Razboynik capturează de obicei numai un singur supus (sau pion special) care este cel mai aproape de copac. Totuși, dacă există doi supuși sau pioni speciali la fel de îndepărtați, amândoi sunt capturați. (11/2021)

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Prin urmare, această capturare s-ar întâmpla atunci când se plasează cartonașul cu Solovei Razobynik sau atunci când se extinde drumul cu cartonașul cu Solovei (de exemplu, când se conectează de el). Este corect?

  Răspuns: Da, avem aceste două cazuri:

  1. După atașarea cartonașului cu Solovei Razboynik, dacă există vreun supus (sau pion special) pe drum, cel mai apropiat (sau mai mulți dacă se află la aceeași distanță) este/sunt capturat/capturați.
  2. Dacă oricând mai târziu în joc, există alt drum atașat de cartonașul cu Solovei Razboynik, uită-te din nou după supusul (sau supușii)/pionul special (sau pionii speciali) situați cel mai aproape. Unul sau mai mulți dintre ei sunt din nou capturați. (11/2021)
 5. Clarificare oficială din partea publicatorului Drumul trece neîntrerupt prin spatele copacului. Există un singur segment de drum pe cartonaș.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Copacul cu Solovei Razboynik împarte drumul în două segmente separate?

  Răspuns: Nu. Este încă considerat a fi un singur drum. (07/2020)

 6. Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a plasa supusul pe drum cu un coridor fermecat (vezi Ext. 3 - Prințesa și dragonul Ext. 3 - Prințesa și dragonul), un aparat de zbor (vezi Mini #1 - Aparatele de zbor Mini #1 - Aparatele de zbor), un cerc în lan (vezi Cercuri în lan Cercuri în lan), sau prin plasarea unui supus din orașul Carcassonne (vezi Contele din Carcassonne Contele din Carcassonne) înainte de evaluare sau prin mutarea unei căruțe după evaluare (vezi Ext. 5 - Abația și primarul Ext. 5 - Abația și primarul).

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă nu extinzi drumul cu cartonașul cu Solovei Razboynik, dar izbutești să plasezi un supus pe el, atunci această acțiunea declanșează automat capturarea supusului?

  Răspuns: Corect, dacă există un meeple ce apare pe drum, cartonașul cu Solovei Razboynik este declanșat, iar tu rezolvi din nou capturarea. (11/2021)

 7. Interpretare din partea comunității Drumurile pot fi conectate nu numai prin plasarea unui cartonaș, dar și de: În aceste cazuri, capturarea va fi declanșată numai dacă drumul conectat de cel cu copacul cu Solovei Razboynik are supuși sau pioni speciali adiționali.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă extinzi drumul cu Solovei Razboynik prin mutarea unui bac sau îi finalizezi unul dintre capete cu un cartonaș cu abație, aceste acțiuni declanșează automat capturarea de supuși?

  Răspuns: Numai un supus dinăuntrul unei părți nou-atașate a drumului ar declanșa cartonașul cu Solovei Razboynik.
  Prin urmare, dacă există un supus înăuntrul drumului extins de bac, atunci da, capturarea de supuși este declanșată. Nu este cazul de așa ceva când se finalizează un drum cu un cartonaș cu abație, așa că aici capturarea de supuși nu se întâmplă. (11/2021)

 8. 8.0 8.1 Interpretare din partea comunității Cartonașul cu Vodyanoy este mai puternic decât cel cu Solovei Razboynik. În caz de conflict, Vodyanoy are prioritate.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă atât Solovei Razboynik, cât și Vodyanoy sunt activate afectând același supus, care cartonaș ar trebui să îl prindă în capcană? Este Vodyanoy mai puternic decât Solovei Razboynik în caz de conflict (ambele cartonașe ar putea fi plasate împreună)?

  Răspuns: Vodyanoy este în mod clar mai puternic decât Solovei Razboynik, deci Vodyanoy capturează supusul în exemplul dat. Memento: ai posibilitatea de a îți elibera supusul tău prin în capcană în timpul următoarei tale ture dacă nu plasezi unul nou. (11/2021)

 9. Interpretare din partea comunității Un supus prins în capcană de Solovei Razboinyk nu este nici tâlhar, nici țăran, deci nu va participa la evaluarea drumului ce trece prin cartonaș sau la evaluarea oricărei ferme adiacente.
 10. 10.0 10.1 Interpretare din partea comunității Supușii prinși în capcană de Solovei Razboynik sau Vodyanoy pot fi mâncați de un dragon sau capturați de un turn.

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Orice supus capturat de Solovei Razboynik sau Vodyanoy poate fi mâncat de dragon?

  Răspuns: Da, dragonul îi mănâncă pe toți. (11/2021)

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Orice supus capturat de Solovei Razboynik sau Vodyanoy poate fi capturat de un turn?

  Răspuns: Da, un turn poate captura supuși de pe cartonașul cu Solovei Razboynik sau cartonașul cu Vodyanoy. (11/2021)

 11. Interpretare din partea comunității Adiacent înseamnă orizontal, vertical sau diagonal lângă cartonaș.
 12. Interpretare din partea comunității Regulile îi permit cartonașului cu Vodyanoy să prindă în capcană numai supuși (supus normal, supus mare, primar, căruță, director de circ, supus de veghe, abate și fantomă). Totuși, pot fi capturați pioni speciali (constructor, porc și oier). Moșia (din moment ce nu este plasată pe un cartonaș specific) și toți pionii neutri nu sunt afectați. În plus, constructorii și porcii pot fi înapoiați în rezerva jucătorului lor dacă ultimul supus al acelui jucător care îi susține de pe un teritoriu este prins în capcană. Cartonașul cu Vodyanoy va afecta orice pion de-al unui jucător mâncat de dragon, și va urma de asemenea aceleași restricții (i.e. zonele neafectate).

   Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poate Vodyanoy să prindă în capcană pioni speciali de pe cartonașe adiacente precum constructorul și porcul, și oierul? Presupunem că Vodyanoy nu ar trebui să poată captura moșii, căci acestea nu sunt plasate pe un cartonaș particular.

  Răspuns: Corect. După plasarea cartonașului cu Vodyanoy, acesta capturează toți pionii de pe cartonașe adiacente, cu excepția celor neutri (precum zâna). Designerul cartonașului a spus că vă puteți orienta după regulile pentru dragon în legătură pentru această chestiune. (11/2021)

 13. Interpretare din partea comunității Supușii de pe anumite teritorii nesituați pe un cartonaș specific nu pot fi prinși în capcană: cetăți (vezi Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri), interiorul orașului Carcassonne (vezi Contele din Carcassonne Contele din Carcassonne), coroana de pe Roata Destinului (vezi Roata Destinului Roata Destinului) și, prin extensie, interiorul orașului Leipzig (vezi Piețele din Leipzig Piețele din Leipzig) de dragul consistenței, cu toate că districtele sunt situate pe cartonașe specifice.
 14. Interpretare din partea comunității Există o potențială problemă cu interacțiune dintre Vodyanoy și Chirurgii-frizeri Chirurgii-frizeri: O casă-baie adiacentă cu cartonașul cu Vodyanoy ar fi forțată să fie veșnic goală, căci toți supușii trimiși acolo ar fi prinși în capcană pe cartonașul cu Vodyanoy. Într-un caz limită, ar fi posibil ca toți supușii din joc să sfârșească prinși în capcană pe cartonașul cu Vodyanoy. Așa că jucătorii ar avea de petrecut mai multe ture ca de obicei îndepărtând supuși prinși în capcană. În consecință, jocul poate deveni foarte anost.
 15. Regulă sau variantă comună a casei Jucătorii se pot pune de acord asupra faptului că supușii din case-băi -ca lucru ce are legătură cu apa- nu sunt afectați de cartonașul cu Vodyanoy, pentru a evita reacția în lanț casă-baie & Vodyanoy.
 16. Interpretare din partea comunității Un supus prins în capcană de Vodyanoy nu este un țăran, așa că nu va participa la evaluarea fermei înconjurătoare.
 17. Interpretare din partea comunității Unele reguli traduse ale Vodyanoy disponibile online omit în general următoarele două detalii:
  • Toți supușii plasați pe cartonașe adiacente cu cartonașul cu Vodyanoy sunt prinși și ei în capcană în ture ulterioare.
  • Jucătorii pot îndepărta 1 supus de pe cartonașul cu Vodyanoy în loc de a plasa un supus, la fel ca în cazul lui Solovei Razboynik.