Puntenvlaggen

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Scoring Flags and the translation is 100% complete.
Other languages:


Algemene informatie en opmerkingen

Met dit fan-artikel kun je de punten die je al verzameld hebt bijhouden.

Een algemene versie van Puntenvlaggen werd in 2019 uitgegeven door The Game Crafter, in 2021 gevolgd door versies in bijpassende kleuren van Hans im Glück.

Waar te verkrijgen

Speelmateriaal

  • 6 laser uitgesneden puntenvlaggen
  • 1 tel-meeple

Spelregels

Voorbereiding

Op de vlaggen van Hans im Glück hebben een witte folie als beschermlaag. Pel die er voorzichtig vanaf om het onderliggende geverfde hout zichtbaar te maken. [1]

Spelverloop

1. Landtegel leggen

Telkens als je een tegel trekt, leg je die volgens de gebruikelijke spelregels aan.

2. Een meeple zetten

Je mag volgens de gebruikelijk spelregels een meeple zetten.

3. Puntentelling afhandelen

Het scoretableau is een circuit dat jouw telmeeple meerdere keren kan doorlopen. Als jouw telmeeple veld 0 breikt of voorbijgaat, neem je de +50 vlag en schuift die voorzichtig op jouw telmeeple. Op die manier, kan iedereen zien dat je tenminste 50 punten hebt. Ga je nog een keer rond, vervang de +50 vlag dan door de +100 vlag, enzovoort. Je telt dus altijd de punten op de vlag bij de punten op het veld waar jouw telmeeple staat. De vlaggen zouden in principe op elke gewone Carcassonne meeple moeten passen. Voor de zekerheid hebben we echter een extra telmeeple bijgevoegd om de vlag goed vast te houden. Je blijft Carcassonne zoals gewoonlijk met 7 meeples spelen. [2]

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.

  1. Interpretatie uit de gemeenschap Voordat je de folie eraf pelt, raden we ook aan om de randen van elke vlag af te nemen met een vochtige doek om het roet dat het gevolg is van het laser-snijden te verwijderen, dit om te vermijden dat dit op je handen, speeltafel, enz. terechtkomt. De brandlucht verdwijnt na verloop van tijd.
  2. Interpretatie uit de gemeenschap Aangezien de vlag met de hoogste waarde 300 is, kun je als je 350 of meer punten bereikt eventueel een tweede vlag op de meeple schuiven aangezien de meeple dik genoeg is om er twee vast te houden.