Steaguri de evaluare

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Scoring Flags and the translation is 100% complete.
Other languages:


Informații generale și comentarii

Cu acest articol pentru fani poți ține socoteala punctelor pe care le-ai strâns deja.

Steaguri de evaluare a fost lansat într-o versiune generică de The Game Crafter în 2019, urmat de versiuni corespunzătoare culorii de la Hans im Glück în 2021.

De unde să cumperi

Conținut

  • 6 steaguri de evaluare tăiate cu laser
  • 1 meeple de scor

Reguli

Pregătire

Există o folie albă pe steagurile de la Hans im Glück. Dezlipește-o cu grijă ca să dezgolești lemnul pictat de dedesubt.[1]

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Ori de câte ori tragi un cartonaș, plasează-l ca în mod normal.

2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple în concordanță cu regulile obișnuite.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Tabla de scor este un circuit prin care meepleul tău de scor poate trece de mai multe ori. Dacă meepleul tău de marcare a scorului atinge sau depășește câmpul 0, ia steagul +50 și împinge-l cu grijă din față pe meepleul tău de marcare a scorului. În acest fel, toți pot vedea că ai deja cel puțin 50 de puncte. Când faci înconjurul din nou, înlocuiește steagul 50+ cu steagul +100, și așa mai departe. Așa că mereu adaugi punctele de pe steag punctelor de pe câmpul unde este meepleul tău de marcare a scorului. În principiu, steagurile ar trebui să se potrivească pe orice meeple normal de Carcassonne. Ca să fim siguri, totuși, am inclus un meeple adițional de marcare a scorului să țină steagurile fix pe poziție. Continuă să joci Carcassonne ca de obicei cu 7 meepleși.[2]

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Interpretare din partea comunității Înainte de a dezlipi folia, este de asemenea recomandat să ștergi marginile fiecărui steag cu o cârpă umedă pentru a îndepărta funinginea din urma procesului de tăiere cu laser, pentru a evita să ajungi cu ea pe mâini, masa de joc etc. Mirosul de ardere se va risipi cu timpul.
  2. Interpretare din partea comunității Din moment ce cel mai mare steag furnizat este 300, dacă atingi 350 sau mai mult ai putea posibil să adaugi un al doilea steag pe meeple, căci meepleul este suficient de gros să țină două steaguri.