Stille Zuidzee

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page South Seas and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box SouthSeas 999.png

Oorspronkelijk uitgegeven door Hans im Glück in 2013, Carcassonne: Stille Zuidzee is een spannend spel dat zich afspeelt rondom paradijselijke eilanden, het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers van 8 jaar en ouder.

Stille Zuidzee is gebaseerd op Carcassonne en was de eerste van de "Carcassonne Around The World" serie van zelfstandige spellen, maar is niet compatibel met Carcassonne of een van de andere spin-off spellen van Carcassonne.

Het spel gebruikt veel van de standaard Carcassonne spelconcepten, maar verplaatst het van middeleeuws Frankrijk naar de eilanden van de Zuidzee.

"Zuidzee - Helderblauw water stroomt moeiteloos rond schijnbaar ontelbare eilanden die alle verbonden zijn door een uitgekiend netwerk van bruggen. Hier struinen de drukbezette bewoners van dit paradijselijke oord rond om de geschenken te verzamelen die de natuur hun heeft geschonken. Vis uit de zee, bananen van de eilanden, en de bruggen zijn overvol met schelpenverzamelaars die hun laatste vondst laten zien. Van tijd tot tijd leggen koopvaardijschepen aan op het eiland op zoek naar vracht: de eilandbewoner die de kooplui voorziet van de koopwaar die zij zoeken, wordt goed beloond voor hun moeite."

Spelregels

Sheet SoSe Friday.png
  • Fan Expansions for South Seas - Er zijn een aantal door fans geproduceerde "print-and-play" uitbreidingen gemaakt die verkrijgbaar zijn bij CarcassonneCentral', CarcassonneForum en CarcassonneCZ. Deze uitbreidingen kunnen ofwel "voltooid" zijn (beschikbaar als een compleet pakket tegels en regels (voor zover van toepassing - sommige kunnen alleen een set regels zijn)) of "in ontwikkeling" (gedeeltelijk ontwikkeld, misschien enkele tegels en een overzicht van regels in een forum-discussietopic).

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

Voetnoten

  • Artiest: Harald Lieske, Dennis Lohausen, Christof Tisch
  • Artiest (Vrijdag): Harald Lieske, Dennis Lohausen

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.