Promo-uri Spiel

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Spiel Promos and the translation is 100% complete.

Pagina principală  > Carcassonne  > Promo-uri Spiel


Informații generale și comentarii

Cartonașul Essen Spiel'22 Promo

Cartonașe promoționale făcute disponibile de Hans im Glück participanților la Essen Games Fair („Târgul de Jocuri Essen”) în anii 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 și 2022 (unul diferit în fiecare an). Acestea nu sunt disponibile ca un singur set.

Nu există reguli specifice aplicabile cartonașelor din „această miniextensie”. Toate regulile rămân aceleași.

Cartonașele lansate în perioada 2014-2017 au fost printate într-un singur lot, așa că segmentele de oraș de pe ele au fundalul orașelor mai închis. Începând din anul 2018, fiecare cartonaș este printat individual iar orașele prezintă fundale mai deschise.

Conținut

 • 9 cartonașe de teren noi ca promo-uri Spiel, identificate printr-un scut care indică anul evenimentului Spiel corespunzător.

Reguli

Exclamation2.png

Nu există reguli oficiale pentru toate aceste cartonașe. Această pagină servește drept un înlocuitor pentru ele, incluzând unele descrieri ale cartonașelor și ale lucrurilor de pe ele conform celei mai bune înțelegeri ale noastre.

Pregătire

Amestecă cartonașele promo-uri Spiel alături de celelalte cartonașe de teren.

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Când tragi un cartonaș de teren promo Spiel, îl plasezi în conformitate cu regulile obișnuite.

2. Plasarea unui meeple

După ce numai ce ai plasat un cartonaș de teren promo Spiel, ai posibilitatea de a plasa un meeple pe el în conformitate cu regulile obișnuite.

Reține că nu îți este permis să plasezi un meeple pe „teritoriul” Spiel însuși. Este pur decorativ.

3. Declanșarea unei evaluări

Când finalizezi unul sau mai multe teritorii (de ex. o mănăstire, un drum etc.) care conține un cartonaș promo Spiel, le evaluezi în conformitate cu regulile obișnuite.

Evaluarea finală

Nu există nicio evaluare adițională la sfârșitul jocului cu cartonașele promo-uri Spiel.

Noile cartonașe de teren

EssenSpiel 2014.png

Acest cartonaș reprezintă un segment de oraș care se termină la un drum. Orașul prezintă o scenă decorativă fără reguli adiționale.

EssenSpiel 2015.png

Acest cartonaș prezintă patru drumuri care se termină la o joncțiune. Joncțiunea prezintă o celebrare, nu un sat, și nu are reguli speciale.

EssenSpiel 2016.png

Acest cartonaș reprezintă un cartonaș cu patru margini de oraș. Scenă de luptă cu săbii este decorativă și nu are reguli speciale. Bucata cu iarbă nu poate fi considerată un câmp din cauza acestui motiv.[1]

EssenSpiel 2017.png

Acest cartonaș reprezintă un segment de oraș și un câmp. Scena prezentată este doar decorativă și nu are reguli speciale.

EssenSpiel 2018.png

Drumul nu se termină pe acest cartonaș. În schimb, se ramifică în 4 direcții.[2] Scenele prezentate sunt doar decorative și nu au reguli speciale. Căsuța prezentată nu este o gospodărie țărănească.

Spiel 2019 C2 Tile 01.png

Acest cartonaș prezintă un cartonaș de teren. Podul conectează cele două segmente de oraș care ar fi altfel separate.[3][4] Scenele reprezentate sunt doar decorative și nu au reguli speciale.

Spiel 2020 C2 Tile 01.png

Acest cartonașă prezintă un drum care trece sub un pasaj de trecere al orașului. Pasajul superior conectează segmentul de oraș din partea de sus cu segmentul de drum și câmpul din partea de jos, astfel încât orașul atinge ambele câmpuri. Există două segmente de câmp care se întind sub pasaj. Scenele prezentate sunt doar decorative și nu au reguli speciale.

Spiel 2021 C2 Tile 01.png

Acest cartonaș reprezintă un segment de oraș care se termină la un drum. Orașul prezintă o scenă decorativă fără reguli adiționale.

Spiel 2022 C3 Tile 01.png

Acest cartonaș prezintă un segment de drum cu un han. Cartonașul prezintă o scenă decorativă fără reguli adiționale.

Alte extensii

Dacă se joacă cu alte extensii, ia în considerare următoarele note:

Symbol InnsCathedrals C1C2.png Ext. 1 - Hanuri și catedrale

 • Cartonașul Spiel '22 prezintă un han pe lângă lac care își afectează segmentul de drum dacă se joacă cu Ext. 1 - Hanuri și catedrale.

Symbol CountKingRobber C1C2.png Ext. 6 - Contele, regele și vasalii

 • Lungimea unui drum cu sensul giratoriu de pe cartonașul Spiel'18 (adică pentru rolul cartonașului cu cavaler brigand) este numărul total de cartonașe al drumului, nu pur și simplu cea mai lungă distanță dintre două capete. Drumul are patru capete care trebuie închise, dar rezultatul este că probabil va fi mai mare.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 9
EssenSpiel 2014.png ×1 (2014)
EssenSpiel 2015.png ×1 (2015)
EssenSpiel 2016.png ×1 (2016)
EssenSpiel 2017.png ×1 (2017)
EssenSpiel 2018.png ×1 (2018)
Spiel 2021 C2 Tile 01.png ×1 (2021)
Spiel 2022 C3 Tile 01.png ×1 (2022)

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor vă rugăm să vizitați pagina pentru pictograme.

 1. Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Este bucățica verde din mijlocul cartonașului Spiel'16 tile un câmp? Răspuns: Bucățica verde a acestui cartonaș a fost menită să aibă rol decorativ. (11/2020)
 2. Clarificare oficială din partea publicatorului Toate ramurile trebuie finalizate pentru a primi puncte pentru evaluarea drumului. Vezi Alte extensii pentru detalii despre interacțiunea cu cartonașul cu cavalerul brigand din Ext. 6 - CContele, regele și vasalii.
 3. Clarificare oficială din partea publicatorului Podul de pe acest cartonaș conectează cele două segmente de oraș.
  [Notă: Această clarificare a fost oferită de HiG la Essen Game Fair, așa cum este stabilit în această postare:
  http://www.carcassonnecentral.com/community/index.php?topic=4398.msg64970#msg64970] (10/2019)
 4. Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Podul conectează cele două segmente de pe cartonașul Spiel'19? Răspuns: Podul conectează cele două segmente de oraș pentru a forma un singur oraș. (11/2020)