Star Wars: Extensia 1

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Star Wars Expansion 1 and the translation is 100% complete.
Other languages:


Informații generale și comentarii

Lansată originală de Hans im Glück în 2016, Carcassonne: Star Wars Extensia 1 adaugă componente pentru un al șaselea jucător, cartonașe de echipament și un zar special.

Această extensie poate fi jucată numai în combinație cu CARCASSONNE STAR WARS™, fie în întregime, fie numai parțial integrată. Toate regulile jocului CARCASSONNE STAR WARS™ rămân la fel.

Componente și configurare

  • 6 meepleși albaștri, cu noul set de meepleși puteți juca cu până la șase jucători.
  • 1 foaie de abțibilduri (înainte de a juca, aplică abțibildurile de la Kylo Ren pe meepleșii albaștri)
  • 1 carte cu personajul Kylo Ren (cu simbol de fracțiune)
  • 18 cartonaș de spațiu (indicate printr-un semn, pentru a le putea distinge și sorta cu ușurință)
  • 6 cartonașe de puncte 50/100
  • 12 cartonașe de echipament (6 săbii laser și 6 blastere)
  • 1 zar special galben

Materialele individuale de joc sunt descrise mai jos:

6 cartonașe de puncte

Cartonașele de puncte fac să îți fie mai ușor să ții socoteala totalului tău actual de puncte. Atunci când te muți pe căsuța 0 a tablei de punctaj, ia unul dintre cartonașele de puncte și depune-l în fața ta cu numărul 50 arătat astfel încât toată lumea să îl poată vedea. Atunci când te muți pe căsuța 0 o a doua oară, întoarce-ți invers cartonașul de puncte încât să arate 100.

18 cartonașe de spațiu noi

Amestecă noile cartonașe de spațiu împreună cu cartonașele din jocul de bază. Apoi depun-le cu fața în jos în mai multe teancuri ca de obicei. În timpul jocului, depui cartonașele lângă celelalte cartonașe, ca în jocul de bază — cartonaș cu rută comercială lângă cartonaș cu rută comercială, iar câmp de asteroizi lângă câmp de asteroizi. Aici este ceea ce trebuie să știi despre noile cartonașe de spațiu:

Planeta finalizează rutele comerciale de pe ambele laturi.
Câmpul de asteroizi finalizează rutele comerciale de pe ambele laturi.
Acest cartonaș are 4 câmpuri de asteroizi separate.

Cum să joci jocul

2. Plasarea unui meeple
StarWars-equipment.png
12 cartonașe de echipament (6 săbii laser și 6 blastere)

Înaintea jocului, fiecare jucător primește 2 cartonașe de echipament (sabie laser și blaster) în culoarea sa în plus la celelalte materiale de joc.

Atunci când îți plasezi unul dintre meepleșii tăi pe un cartonaș de spațiu, îi poți da unul dintre cele două cartonașe de echipament. Alege fie blasterul, fie sabia laser, depunându-l/depunând-o lângă meepleul tău astfel încât să fie limpede că aparține acestui meeple, dar fără să acopere nicio informație importantă de pe cartonaș.

Îi poți da unuia dintre meepleșii tăi un maximum de numai un singur cartonaș de echipament. Din acest moment, cartonașul de echipament rămâne lângă meepleul tău până ce îndepărtezi acest meeple de pe cartonașul de spațiu, punându-l pe acesta și cartonașul de echipament aferent înapoi în grămada stocului tău.

3. Bătălie

Sabie laser

Dacă unul dintre meepleșii tăi se duce la bătălie cu o sabie laser, ai să adaugi +1 la zarul aruncat al tău cu cea mai mare valoare. Așadar, dacă zarul aruncat al tău cu cea mai mare valoare arată un 6, ai un 7.

Blaster

Dacă meepleul tău se duce la bătălie cu un blaster, se luptă cu zarul special galben în locul unui zar normal. Zarul special galben are numerele 3, 4, 5, 6, 7 și 8. Dacă folosești, de exemplu, meepleul mare, capeți un singur zar normal și zarul special în loc de două zaruri normale. Nu contează care dintre meepleșii tăi sau care simboluri de fracțiune sunt implicate într-o bătălie, primești înspre folosire numai un maximum de 3 zaruri în bătălie.

Ești jucătorul albastru. I-ai dat meepleului tău o sabie laser. Jucătorul roșu i-a dat meepleului său un blaster. În tura ta, conectezi cele două câmpuri de asteroizi. Izbucnește o bătălie.

Datorită simbolurilor de fracțiune, jucătorul albastru primește un zar extra. Jucătorul roșu primește înspre folosire zarul special galben în locul unui zar normal datorită blasterului său.

Prima aruncare: Datorită săbii laser, aruncarea cu cea mai mare valoare a ta (6) devine un 7. Jucătorul roșu aruncă de asemenea un 7 cu zarul galben. Este o situație de egalitate. Ambii jucători primesc 1 punct. Bătălia continuă.

A doua aruncare: În a doua ta aruncare, amândoi aruncați un 5 drept cel mai mare rezultat al vostru. Datorită săbii laser, 5-ul tău devine un 6 și câștigi bătălia. Jucătorul roșu își ia meeple și blasterul și le pune înapoi în grămada stocului său. Din moment ce a folosit 1 zar, obține 1 punct.

CAZURI SPECIALE:

Combinarea săbii laser cu blasterul

Îi poți da unuia dintre meepleșii tăi numai fie o sabie laser, fie un blaster. Dar, pe parcursul jocului, se poate întâmpla ca unul dintre meepleșii tăi cu o sabie laser și un meeple cu blaster să se ducă la bătălie împreună atunci când este unificată o rută comercială sau un câmp de asteroizi. În acest caz, ai avantajul săbii laser (+1 la valoarea zarului tău cu cea mai mare valoare) și avantajul blasterului (zarul galben special) într-o singură bătălie. Combinând ambele avantaje într-o singură bătălie, poți atinge o maximă de 9.

Blaster contra blaster

Atunci când 2 sau mai mulți jucători iau parte la o bătălie în care sunt implicați mai mulți meepleși cu blastere, trebuie să faceți cu rândul la folosirea zarului galben și să țineți minte ce număr ați aruncat.

Referință pentru cartonașe

Cartonașe totale: 18
Swtile43.png ×1
 
Swtile44.png ×1
 
Swtile45.png ×2
 
Swtile46.png ×2
 
Swtile47.png ×1
 
Swtile48.png ×1
 
Swtile49.png ×1
 
Swtile50.png ×1
 
Swtile51.png ×1
 
Swtile52.png ×1
 
Swtile53.png ×1
 
Swtile54.png ×1
 
Swtile55.png ×1
 
Swtile56.png ×1
 
Swtile57.png ×1
 
Swtile58.png ×1
 

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.