Cele 4 anotimpuri - Primăvara

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The 4 Seasons - Spring and the translation is 100% complete.

Cele 4 anotimpuri este o serie de patru miniextensii fiecare dintre ele dedicată unui anotimp diferit cu ilustrații individuale. Miniextensia Primăvara conține 12 cartonașe ce prezintă motive cu tematică de primăvară. Poți folosi cartonașele pentru a extinde câmpul sau drept miniextensie.

Other languages:
Spring C3 Tiles 01.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png
Exclamation2.png

Această pagină este în curs de construire!
Se pot schimba reguli, fragmente de text, imagini și altele.

Symbol Spring C3.png

Cele 4 anotimpuri este o serie de patru miniextensii fiecare dintre ele dedicată unui anotimp diferit cu ilustrații individuale. Miniextensia Primăvara conține 12 cartonașe ce prezintă motive cu tematică de primăvară. Poți folosi cartonașele pentru a extinde câmpul sau drept miniextensie.

A sosit primăvara în Carcassonne! Admiră grădinile și florile care se răspândesc de-a lungul câmpurilor!

Informații generale și comentarii

Foaia ce însoțește extensia
Planșa pretăiată
Simbolul extensiei Primăvara

Extensia Primăvara a fost lansată în a treia ediție (C3 pe scurt) în aprilie 2024 de HiG. Face parte dintr-o serie de extensii numită Cele 4 anotimpuri.

Această extensie nu există pentru prima ediție (C1 pe scurt) sau a doua ediție (C2 pe scurt).

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Conținut

  • 12 cartonașe de teren noi cu motive cu tematică de primăvară

Cartonașe de primăvară

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe de primăvară cu cartonașele de teren din jocul de bază.

Desfășurarea jocului

Spring C3 Feature Statue.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Dacă tragi un cartonaș de primăvară, îl plasezi în concordanță cu regulile obișnuite.

2. Plasarea unui meeple

Poți plasa unul dintre meepleșii tăi pe cartonașul de primăvară în concordanță cu regulile obișnuite.

Cartonașele cu statuie

Vei găsi câte 1 cartonaș cu statuie în fiecare dintre extensiile din seria Cele 4 anotimpuri.

Exemplul 1a: O statuie.

Următoarea regulă se aplică tuturor celor 4 cartonașe cu statuie din Cele 4 anotimpuri:
Dacă cartonașul tău este adiacent orizontal, vertical sau diagonal cu un cartonaș cu statuie din Cele 4 anotimpuri după ce a fost plasat, ai posibilitatea de a plasa 2 meepleși pe acest cartonaș în zone diferite.

Exemplul 1b: Plasezi cartonașul pe care l-ai tras contra statuii de primăvară. Acum plasezi un meeple pe drum și alt meeple pe orașul de acolo.
3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Acum încasezi puncte pentru cartonașele cu grădină și de primăvară care sunt adiacente orizontal, vertical sau diagonal cu cartonașul de primăvară pe care l-ai plasat:

  • Pentru fiecare grădină obții 3 puncte
  • Pentru fiecare cartonaș de primăvară obții 1 punct

Notă: Florile și rondurile de pe cartonașe de primăvară, în special rondurile din jurul mănăstirii, nu se socotesc drept grădini.

Exemplul 2a: O grădină arată întotdeauna astfel.
Exemplul 2b: Plasezi cartonașul de primăvară pe care l-ai tras. La sfârșitul turei tale, primești 7 puncte: câte 3 pentru fiecare dintre cele două grădini și 1 punct pentru celălalt cartonaș de primăvară de acolo (partea de jos-stânga).

Noile cartonașe de teren

Spring C3 Tiles 01.png
Acest cartonaș prezintă o statuie. Drumul nu se sfârșește pe acest cartonaș. În schimb, se ramifică în 3 direcții.[1]
Spring C3 Tiles 02.png
Podul nu sfârșește drumurile afișate pe acesta, nici nu le combină; un drum continuă de la stânga la dreapta, pe când celălalt continuă de sus până jos (sfârșindu-se la oraș). Drumurile despart câmpul în patru câmpuri separate.
Spring C3 Tiles 05.png
Drumul nu se sfârșește pe acest cartonaș. În schimb, se ramifică în 4 direcții.[1]
Spring C3 Tiles 06.png
Acest drum duce oraș, însă nu se sfârșește aici. Ambele capete ale drumului trebuie închise pentru a se putea încasa puncte.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Comentarii generale:

Interpretare din partea comunității Un cartonaș adiacent cu o statuie îți permite să plasezi 0, 1 sau 2 meepleși de lemn. Aceasta este o singură acțiune.

  • Dacă doar plasezi 1 meeple de lemn, nu poți efectua oricare altă acțiune în loc de a plasa cel de-al doilea meeple de lemn.[2]
  • Dacă doar plasezi 1 sau 2 meepleși de lemn, ai posibilitatea de a folosi plasare directă și chiar și altă mecanică de plasare disponibilă pentru unul singur dintre meepleși: coridor fermecat (Ext. 3 - Prințesa și dragonul Ext. 3 - Prințesa și dragonul), aparat de zbor (Mini #1 - Aparate de zbor Mini #1 - Aparate de zbor), „Adaugă meeple” / „Plasează meeple” (Extensia pentru a 20-a aniversare Extensia pentru a 20-a aniversare).

Interpretare din partea comunității Meepleșii de lemn care pot fi plasați pe cartonașul plasat adiacent cu o statuie sunt următorii:

Interpretare din partea comunității După ce plasezi 0, 1 sau 2 meepleși de lemn pe cartonașul adiacent cu o statuie, ai posibilitatea de a plasa:

AbateleAbatele

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți să îți îndepărtezi abatele în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Ext. 2 - Negustori și constructoriExt. 2 - Negustori și constructori

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți să îți plasezi constructorul sau porcul în locul unui al doilea meeple de lemn.

Ext. 3 - Prințesa și dragonulExt. 3 - Prințesa și dragonul

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu ai posibilitatea de a muta zâna în loc de a plasa un al doilea meeple.
Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un cartonaș cu un coridor fermecat adiacent cu o statuie, poți folosi coridorul fermecat cu 1 meeple de lemn și să îl plasezi pe celălalt pe cartonaș ca de obicei.

Ext. 4 - TurnulExt. 4 - Turnul

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți plasa o piesă de turn în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.
Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți plasa un meeple de lemn pe un turn în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți să îți plasezi moșia în locul unui al doilea meeple de lemn.

Ext. 9 - Oi și dealuriExt. 9 - Oi și dealuri

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți să îți plasezi oierul în locul unui al doilea meeple de lemn.

Ext. 10 - În arena circuluiExt. 10 - În arena circului

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un cartonaș cu un loc pentru artiști adiacent cu o statuie, nu poți adăuga doi artiști în piramidă.
Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un cartonaș adiacent cu un loc pentru artiști și cu o statuie, poți numai să adaugi un singur artist piramidei în loc de a plasa meepleși de lemn pe cartonașul tocmai plasat.
Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți evalua o piramidă de artiști în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Roata DestinuluiRoata Destinului

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu poți să plasezi un meeple pe coroana Roții Destinului în locul unui al doilea meeple de lemn.

Mini #1 - Aparate de zborMini #1 - Aparate de zbor

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un cartonaș cu un aparat de zbor adiacent cu o statuie, poți folosi aparatul de zbor cu un singur meeple de lemn și să plasezi celălalt meeple de lemn pe cartonaș ca de obicei.

FestivalulFestivalul

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un cartonaș cu festival cu un meeple de lemn adiacent cu o statuie, nu poți să îndepărtezi un pion în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Extensia pentru a 20-a aniversareExtensia pentru a 20-a aniversare

Interpretare din partea comunității Dacă activezi un simbol „Adaugă meeple” atunci când plasezi un cartonaș adiacent cu o statuie, poți folosi acțiunea cu un singur meeple de lemn și să plasezi celălalt meeple de lemn pe cartonaș ca de obicei.
Interpretare din partea comunității Dacă activezi un simbol „Plasează meeple” atunci când plasezi un cartonaș adiacent cu o statuie, poți folosi acțiunea cu un singur meeple de lemn și să plasezi celălalt meeple de lemn pe cartonaș ca de obicei.

Revoltele țărăneștiRevoltele țărănești

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un singur sau doi meepleși de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, ai posibilitatea de a îi proteja individual pe fiecare dintre ei.
Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu ai posibilitatea de a proteja un meeple plasat anterior pe tablă în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

VameșiiVameșii

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu ai posibilitatea de îți plasa sau muta jetonul cu casa de taxe în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Construcții miciConstrucții mici

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu ai posibilitatea de a plasa un jeton cu construcție mică în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Promo-uri ruseștiPromo-uri rusești

Interpretare din partea comunității Dacă plasezi un meeple de lemn pe un cartonaș adiacent cu o statuie, nu ai posibilitatea de a îndepărta un meeple prins în capcană de Solovei Razboynik sau Vodyanoy în loc de a plasa un al doilea meeple de lemn.

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
Spring C3 Tiles 01.png ×1
Spring C3 Tiles 02.png ×1
Spring C3 Tiles 03.png ×1
Spring C3 Tiles 04.png ×1
Spring C3 Tiles 05.png ×1
Spring C3 Tiles 06.png ×1
(T)
Spring C3 Tiles 07.png ×1
Spring C3 Tiles 08.png ×1
Spring C3 Tiles 09.png ×1
Spring C3 Tiles 10.png ×1
Spring C3 Tiles 12.png ×1
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. 1.0 1.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Toate ramurile trebuie să fie finalizate pentru a se încasa puncte de pe urma evaluării drumului.
  2. Interpretare din partea comunității Plasarea a 1 sau 2 meepleși ca o singură acțiune ar exclude posibilitatea efectuării oricărei alte acțiuni în Pasul 2B-1 (vezi Ordinea de jucat).