De Volwassenen van Carcassonne

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Adults of Carcassonne and the translation is 100% complete.
Other languages:


Algemene informatie en opmerkingen

Oorspronkelijk in 2014 uitgegeven door Ted Tronson na een Kickstarter-campagne.

De volwassenen van Carcassonne is eigenlijk een set accessoires waarmee je een drank-versie van het tegellegspel Carcassonne kunt maken. Dit project kwam tot stand nadat ze het idee hadden om van de tegels van het spel onderzetters te maken. Na die aan zijn vrienden te hebben laten zien, ze één ervan dat het erg leuk zou zijn om er een compleet spel mee te spelen. Toen kreeg ik ineens een idee: waarom de speelstukken niet als borrelglaasjes ontwerpen en van mijn favoriete tijdverdrijf een drinkspel maken!

Speelmateriaal

 • 40 x 44ml acryl BPA-vrije borrelglaasjes die de meeples vertegenwoordigen (8 per speler in 5 kleuren)
 • 72 neopreen tegels
 • 1 rubber scoretableau
Inhoud van Volwassenen van Carcassonne

Extra doelen en add-ons:

 • $7.5k - Een set van 8 paarse borrelglaasjes voor een zesde speler werd aangeboden voor $10 extra.
 • $8k - Een Abdij-uitbreiding van zes tegels was gratis inbegrepen en extra sets konden voor $5/10 toegevoegd worden (neopreen).
 • $8.5k - Een stoffen zak van 38x43cm werd aangeboden voor $6 in een beperkte oplage van 100.
 • $9k - Een set van zes tegels met graancirkesl was gratis inbegrpen, een extra sets konden voor $10/15 toegevoegd worden (neopreen).
 • $9.5k - Een set van zes doorzichtige acryl borrelglaasjes, als fantomen, werd aangeboden voor $10 extra.
 • $10k - Een Tunnel-uitbreiding van vier tegels was gratis inbegrepen, en extra sets konden voor $7/12 toegevoegd worden (neopreen). Er zaten ook ronde magneten bij om als tunnel-fiches te fungeren.
 • $11k - Een set van drie acryl borrelglaasjes in brons, zilver en goud (1 van elk) zouden gratis worden toegevoegd alsmede een set van 8 voor $10 per stu, maar dit doel werd nooit bereikt.
 • $12k - Dit doel werd nooit onthuld omdat het vorige doel niet bereikt werd, maar de optie van glazen borrelglaasjes in plaats van acryl werd tijdens de campagne wel genoemd.

Spelregels

Voorbereiding

We raden dringend aan om licht bier of mixdrankjes met weinig alcohol te gebruiken [1], aangezien je tijdens het spel verschillende borrels zult gaan drinken. Bij een spel met 2 spelers moet je rekening houden met 3-4 biertjes per persoon, en bij een spel met 4 spelers met 2-3 biertjes per persoon.

Exclamation2.png

Blijf altijd verantwoordelijk drinken. Wees je bewust van de wettelijke leeftijdsgrenzen in jouw land en houd je daaraan. Kruip niet achter het stuur als je gedronken hebt, drink niet te veel of in combinatie met bepaalde medicatie of medische situaties. Neem voor meer informatie contact op met jouw huisarts.

Spelverloop

De spelregels van Carcassonne blijven hetzelfde. Er zijn maar een paar nieuwe spelregels waar je vanaf moet weten:

 • Elke borrel-meeple moet altijd gevuld zijn met de drank van jouw keuze (behalve wanneer die op een weide wordt gezet).
 • Als een project wordt afgebouwd, nemen de betrokken spelers hun borrel-meeple van de tafel en drinken die leeg.
 • Als je jouw borrel-meeple op een weide zet, moet je die leegdrinken voordat je die rechtop of ondersteboven, wat jullie voorkeur heeft, neerzet.
 • Bij het verplaatsen van jouw borrel-meeple op het scoretableau vul je die tot 25%, 50%, 75%, enz. wanneer je 50, 100, 150 punten, enz. bereikt.
 • Aan het einde van het spel drinkt iedereen de rest van zijn borrel-meeples evenals ongebruikte borrel-meeples leeg bij afhandelen van de eindtelling.

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.

 1. Interpretatie uit de gemeenschap Overweeg om niet-alcoholische dranken te gebruiken als er spelers bij zijn die wettelijk gezien niet mogen drinken of die dat niet mogen vanwege medicatie of andere medische situatie.