Adulții din Carcassonne

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Adults of Carcassonne and the translation is 100% complete.
Other languages:


Informații generale și comentarii

Lansat original de Ted Tronson în 2014 în urma unei campanii de Kickstarter.

Adulții din Carcassonne este realmente un set de accesorii care oferă o versiune în care se bea a jocului de plasare a cartonașelor, Carcassonne. Acest proiect a prins viață după ce am avut ideea de a preschimba cartonașele de joc în suporturi pentru căni. După ce le-am arătat prietenilor mei, unul dintre ei a spus că ar fi foarte mișto să joace o întreagă partidă cu ele. Apoi mi-am dat seama - de ce să nu proiectez piesele de joc sub formă de păhărele și să îmi preschimb într-un joc de băut ocupația mea favorită de făcut timpul să treacă!

Conținut

 • 40 x păhărele acrilice fără BPA de 1,5 uncii ce reprezintă meepleși (câte 8 pentru fiecare jucător în 5 culori)
 • 72 de cartonașe din tablă de pastă de hârtie sau din neopren
 • 1 tablă de scor cauciucată
Conținutul produsului Adulții din Carcassonne

Obiective îndrăznețe și adăugiri:

 • $7,5k - Un set pentru șase jucători din 8 păhărele mov a fost oferit pentru un plus de $10.
 • $8k - O extensia Abație de șase cartonașe a fost inclusă pe gratis, iar seturi adiționale puteau fi adăugate pentru $5/10 (pastă de hârtie / neopren).
 • $8,5k - Un săculeț de tras de 38x43cm a fost oferit pentru un plus de $6 și limitat la 100.
 • $9k - Un set de șase cartonașe de cercuri în lan a fost inclus pe gratis, iar seturi adiționale puteau fi adăugate pentru $5/10 (pastă de hârtie / neopren).
 • $9,5k - Un set de șase păhărele acrilice limpezi, ce reprezintă fantome, a fost oferit pentru un plus de $10.
 • $10k - O extensie Tunel de patru cartonașe a fost inclusă pe gratis, iar seturi adiționale puteau fi adăugate pentru $7/12 (pastă de hârtie / neopren). AU fost de asemenea furnizați magneți rotunzi care să acționeze drept jetoane de tunel.
 • $11k - Un set de trei păhărele acrilice limpezi de culoarea bronzului, argintului, și aurului (câte 1 de fiecare) au fost incluse pe gratis, iar seturi de 8 piese pentru câte $10 fiecare, dar acest obiectiv îndrăzneț nu a fost atins.
 • $12k - Acest obiectiv îndrăzneț nu a fost dezvăluit, căci obiectivul nu a fost atins, însă în campanie a fost menționată posibilitatea sticlei în loc de păhărele acrilice.

Reguli

Pregătire

Este puternic recomandat să folosești bere ușoară sau băuturi mixte cu conținut scăzut de alcool,[1] din moment ce vei lua mai multe duște în timpul jocului. Un joc în 2 jucători face uz de un echivalent de 3-4 beri per persoană, în timp ce un joc de 4 jucători face uz de un echivalent de 2-3 beri per persoană.

Exclamation2.png

Ține minte, te rugăm să bei responsabil. Fii conștient(ă) de și conformează-te vârstei legale pentru consumul de alcool din jurisdicția ta. Nu bea și conduce, bea în exces sau bea cu anumite medicamente sau condiții medicale. Pentru mai multe informații, te rugăm să îți contactezi medicul.

Desfășurarea jocului

Regulile jocului Carcassonne rămân la fel. Numai câteva reguli noi trebuie să fie știute:

 • Fiecare păhărel meeple trebuie să fie umplut cu o băutură la alegerea ta în orice moment dat (exceptând în timp ce este plasat pe fermă).
 • Atunci când este finalizat un teritoriu, jucătorul/jucătorii respectiv(i) își ridică păhărelele meepleși de pe masă și le beau în consecință.
 • Atunci când îți plasezi păhărelele meepleși pe fermă, trebuie să îți bei păhărelul înainte de a îl plasa cu partea dreaptă în sus sau cu susul în jos în funcție de preferința ta.
 • Atunci când îți muți păhărelul meeple de-a lungul tablei de scor, umple-l până la 25 %, 50 %, 75 % etc. atunci când atingi 50, 100, 150 de puncte etc.
 • Exact la sfârșit, fiecare își bea restul păhărelelor meepleși atunci când încasează puncte de la sfârșitul jocului, laolaltă cu păhărelele meepleși nefolosite ale lor.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Ia în considerare folosirea de băuturi nealcoolice dacă vreunul dintre jucători este sub vârsta legală pentru consumul de alcool sau nu poate să bea din cauza anumitor medicamente sau condiții medicale.