De Burcht

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Castle and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box Castle RGG.png

Inleiding

orspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2003, Carcassonne: De Burcht is een spannend tegel-leg spel voor 2 spelers, vanaf 8 jaar. Ontworpen door Reiner Knizia. Een Poolse versie, Zamek, werd gepubliceerd in 2020 met nieuw artwork en enkele veranderingen, door Nasza Ksiegarnia.

"Het imposante silhouet van de stad Carcassonne zit als een troon in het licht van de ondergaande zon. Ridders bewaken de torens, de schildknapen wonen in huizen, kooplieden verkopen luidkeels hun waren en de herauten brengen het nieuws door de stad. Boven al deze bedrijvigheid doemt het hoge kasteel op achter zijn ondoordringbare muren."

De Burcht is gebaseerd op veel van de elementen van Carcassonne, maar het is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen. Het is ook uniek in die zin dat het spel begint met het bouwen van de kasteelmuren (die de scoretrack vormen) met de speltegels die binnen deze muren worden gelegd.

WICA Opmerkingen

De volgende zijn gebaseerd op de Rio Grande Games versie van de regels. Aanvullend commentaar en verduidelijkingen zijn afkomstig van diverse Carcassonne discussie forums (BGG, CarcC and CarcF).

Spelregels

Castle Market.jpg
  • Basisispel
  • Falcon - Uitgebracht in 2015, et is beschikbaar als een gratis print & play download op knizia.de/more. Volgens Reiner Knizia, Rio Grande Games was oorspronkelijk van plan het spel uit te brengen in 2009. De Prins groeit en heeft de valkerij opgepakt, met als gevolg een groot aantal valkennesten in het kasteel. Ook is de religie naar het kasteel gekomen, en er is nu de mogelijkheid om kapellen in het kasteel te bouwen.
  • Zamek basis spel
  • Er zijn geen fan-uitbreidingen bekend voor De Burcht
  • '100/200 Score Tegels zijn beschikbaar om te downloaden van CarcassonneCentral

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

Voetnoten

Wordt nog aangekondigd

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.