De Stad

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The City and the translation is 100% complete.
Other languages:


Box City RGG.png
Box City2nd RGG.png
RGG houten kist RGG 2e Editie

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2004, Carcassonne: De Stadt is een spannend spel om tegels te leggen voor 2 tot 4 spelers, vanaf 8 jaar.

De Stadt is gebaseerd op Carcassonne, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen.

Het spel gebruikt veel van de standaard Carcassonne spelconcepten. De spelers maken de oude stad door tegels te leggen. Naarmate de stad groeit, worden de muren eromheen gebouwd, beginnend bij een enkele houten poort. De muur wordt opgebouwd uit houten stukken die aan het eind van het spel een 3D versie van de middeleeuwse stad vormen. Elke speler krijgt ook een aantal cilindrische houten torens (het aantal hangt af van het aantal spelers), waardoor de stadsmuren extra impact krijgen

"De indrukwekkende stad Carcassonne was al in de Middeleeuwen een trekpleister voor toeristen uit alle landen. Zijn grote markten, grandioze huizen en drukke straten maakten van de hele stad een populaire attractie. Hier is je kans om de stad Carcassonne te bouwen! Spelers bouwen muren en torens, stichten markten, en zetten op de gebruikelijke manier horigen."

WICA Opmerkingen

De volgende zijn gebaseerd op de Rio Grande Games versie van de regels. Aanvullend commentaar en verduidelijkingen zijn afkomstig van diverse Carcassonne discussie forums (BGG, CarcC and CarcF).

Spelregels

Fan uitbreidingen

  • Er zijn geen fan-uitbreidingen bekend voor De Stadt
  • '50/100 Score Tegels zijn beschikbaar om te downloaden van CarcassonneCentral

Accessoires

Als je er de voorkeur aan geeft de tegels uit een zak te trekken, kun je een aangepast ontwerp hiervoor vinden bij Artscow:

Naslag

Voetnoten

Artiest: Oliver Freudenreich, Marco Primo

Voetnoten

Kijk op de Pictogrammen pagina voor uitleg over en licensering van de pictogrammen.