Curierul (extensie de fani)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Courier (Fan Expansion) and the translation is 100% complete.

Curierul introduce un nou pion neutru care urmează meepleși plasați diagonal sau orizontal pe tablă. Dacă meepleul tău a fost plasat pe un teritoriu nefinalizat și nu a fost evaluat în această tură, se poate să primești un mesaj de mulțumire și să încasezi puncte pentru acel element nefinalizat drept bonus.

Other languages:
The Courier C2 01.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor. The Courier C1 01.png
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


Symbol The Courier.png

Curierul introduce un nou pion neutru care urmează meepleși plasați diagonal sau orizontal pe tablă. Dacă meepleul tău a fost plasat pe un teritoriu nefinalizat și nu a fost evaluat în această tură, se poate să primești un mesaj de mulțumire și să încasezi puncte pentru acel element nefinalizat drept bonus.

Există multe drumuri, orașe sau mănăstiri și grădini abandonate. Curierul le aduce vești bune celor care decid să îmbunătățească aceste locuri.

Informații generale

Extensia de fani Curierul pentru Carcassonne Jocul de bază Carcassonne Jocul de bază a fost lansată de membrii forumul Carcassonne CZ Mati (CarcCZ) (CarcC), Bumsakalaka (CarcC, CarcCZ) și Snearone (CarcC).

Descărcări

Download notice.png

Te rugăm să conștientizezi că WikiCarpedia nu își asumă responsabilitatea pentru conținutul legăturilor furnizate. Extensiile listate sunt guvernate de reglementările website-urilor respective lor.
Uzul comercial al extensiilor de fani este interzis. Aceste extensii sunt concepute exclusiv pentru uz personal și nu pot fi vândute sub nicio condiție, inclusiv contra cost.

Descărcarea este disponibilă (sau descărcările sunt disponibile) de la următorul website (sau următoarele website-uri) (este posibil să fie necesară înregistrarea):

Conținut

Figure Courier.png
  • 6× cartonașe de teren cu un simbol scrisoare (opțional)
Cartonaș cu simbol scrisoare

Reguli

Pregătire

Variant.png
Varianta cu cartonașe

Amestecă noile cartonașe de teren cu restul cartonașelor și stivuiește-le ca în mod normal. Plasează curierul deoparte momentan - nu aparține niciunui jucător.

Variant.png
Varianta fără cartonașe

Plasează curierul pe cartonașul de pornire.

Exemplul 0: Curierul plasat pe cartonașul de pornire

Desfășurarea jocului

Feature Letter C2.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren
Variant.png
Varianta cu cartonașe

După ce plasezi un cartonaș cu un simbol scrisoare, mută imediat pionul curier pe el, indiferent de unde se află acesta în prezent.

Exemplul 1: Plasezi cartonașul cu simbol scrisoare și muți curierul pe cartonașul plasat.
2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple în concordanță cu regulile obișnuite.

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Pionul curier și un simbol scrisoare nu afectează evaluarea teritoriilor finalizate.

4. Sfârșitul turei - Mutarea curierului - Primirea unui mesaj de mulțumire
Variant.png
Ambele variante

Dacă meepleul jucătorului, plasat în această tură, întrunește toate condițiile următoare:

  1. este situat la sfârșitul turei pe tablă
  2. este situat pe un cartonaș cu curierul SAU este situat orizontal sau vertical pe cartonașul pe care este situat curierul,

atunci pionul curier este mutat la acel meeple și jucătorul primește un mesaj de mulțumire de la curier pentru teritoriul nefinalizat, care îți aduce puncte ca la evaluarea finală a jocului pentru toate teritoriile care pot fi finalizate și evaluate în timpul jocului și care au cel puțin un singur meeple de-al oricărui jucător pe o suprafață de 9 cartonașe (9 spații pătrate) din jurul curierului.

Un țăran plasat pe un câmp nu poate primi un mesaj de la curier deoarece este pe un teritoriu care nu poate fi finalizat și evaluat în timpul jocului.

Exemplul 2: De înlocuit cu exemplu pentru versiunea actuală a regulilor Jucătorul albastru a plasat un meeple într-un oraș neocupat și nefinalizat drept cavaler, iar curierul este situat vertical dinspre el. Satisface condiția de a primi un mesaj de mulțumire de la curier. Curierul se mută la cavaler, jucătorul albastru primește un mesaj de mulțumire de la curier și încasează 4 puncte pentru orașul nefinalizat.

Alte extensii

Te rugăm să îți selectezi toate extensiile pentru a îți afișa doar interacțiuni relevante pentru tine. Toate celelalte interacțiuni sunt ascunse.
Selectorul de extensii necesită JavaScript.
Se pregătește selectorul de extensii...

Reguli generale

Clarificare oficială din partea publicatorului Atunci când se joacă cu Varianta fără cartonașe plasează curierul pe tocmai primul cartonaș de pe tablă.
Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă a fost plasat sau mutat mai mult de un singur meeple (adică meeple normal, meeple mare, abate, primar, căruță, director de circ, fantomă, meeple de veghe...) într-o tură și întrunește condiția de a primi un mesaj de mulțumire de la curier, atunci curierul se mută la oricare meeple a fost plasat sau mutat primul, iar acel jucător primește un mesaj de mulțumire de la curier, chiar dacă acest jucător nu este jucătorul activ.
Clarificare oficială din partea publicatorului Curierul este mutat chiar dacă meepleul întrunește condiția pentru primirea unui mesaj de mulțumire și ar încasa 0 puncte, de ex. un oraș nefinalizat cu o catedrală din Hanuri și catedrale Hanuri și catedrale.
Clarificare oficială din partea publicatorului Un meeple mutat pe tabla de joc de pe un teritoriu pe altul poate primi un mesaj de la curier.
Clarificare oficială din partea publicatorului Un meeple plasat pe un cartonaș mai mare (cartonaș dublu etc.) poate întruni condiția pentru a primi un mesaj de mulțumire atunci când cel puțin o singură parte a unui teritoriu de pe cartonașul unde este plasat un meeple este orizontală sau verticală cu cartonașul pe care este situat curierul.
Clarificare oficială din partea publicatorului Jucătorii nu pot obține puncte pentru teritorii teritoriu care nu poate fi finalizate sau evaluate în timpul jocului prin primirea unui mesaj de mulțumire de la curier.
Clarificare oficială din partea publicatorului Pionii speciali (adică constructor, porc, oier etc.) și pionii neutri (adică zână, dragon etc.) nu pot primi un mesaj de mulțumire de la curier.

Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruriExt. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri

Clarificare oficială din partea publicatorului Un meeple plasat într-o cetate poate întruni condiția pentru a primi un mesaj de mulțumire atunci când este plasat un meeple în această tură și curierul este orizontal sau vertical cu cel puțin un singur cartonaș care face parte din jetonul cetate.
Clarificare oficială din partea publicatorului Curierul este mutat dacă meepleul întrunește condiția pentru a primi un mesaj de mulțumire înainte de licitația de la bazar.

Extensii de fani

Istoricul regulilor

* 04/2024 Mutarea curierului a fost plasată între acțiunea de catapultă și licitația de la bazar. Jucătorul poate obține depeșă atunci când se joacă regulile C2.
* 04/2024 Evaluarea mesajului de mulțumire a fost schimbată. Anterior, erau acordate puncte numai dacă curierul era situat pe un teritoriu specific. Acum, vor fi acordate puncte pentru orice teritoriu cu cel puțin un singur meeple pe o rază de 9 cartonașe (sau de 9 spații pătrate) de la curier.
* 03/2023 Permis să se joace extensia numai cu pionul curier fără cartonașele extensiei, care acum sunt opționale.
* 03/2023 Reparat condițiile pentru a primi un mesaj de mulțumire și o regulă nouă pentru a aduce pionul curier înapoi în joc atunci când este mâncat de un dragon (Prințesa și dragonul Prințesa și dragonul) sau dragon negru (Dragonul negru Dragonul negru) și este jucată o Variantă fără cartonașe.

Ansamblul cartonașelor

A doua ediție C2

Cartonașe totale: 6
The Courier C2 01.png ×1
The Courier C2 02.png ×1
The Courier C2 03.png ×1
The Courier C2 06.png ×1
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Notă: Ilustrațiile mici ale unor grajduri pentru vaci, grajduri pentru porci și grajduri pentru măgari sunt numite în comun grajduri.

Prima ediție C1

Cartonașe totale: 6
The Courier C1 01.png ×1
The Courier C1 02.png ×1
The Courier C1 03.png ×1
The Courier C1 06.png ×1