Festivalul

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Festival and the translation is 100% complete.


Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Lansată original în Template:Yea de CundCo pentru a marca a 15-a aniversare a primei publicări a Carcassonne. O versiune C3 a fost lansată în 2022, care are orașe cu clădiri tăiate.

Planșa pretăiată din C3
Planșa pretăiată din C2

Această extensie a fost original lansată pentru prima ediție, cunoscută pe scurt ca C1, în 2011.

Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne. Toate regulile jocului de bază încă se aplică în adiție cu regulile extensiei de mai jos. O poți combina cu alte extensii - dar pe riscul propriu – asta înseamnă că nu vor exista reguli oficiale pentru aceste combinații.

Conținut

  • 10 cartonașe de teren noi cu un loc de festival și un simbol „15” al extensiei printre niște explozii colorate
Loc de festival
  • 2 cartonașe cu regulile în germană și engleză care nu sunt utilizate ca cartonașe de teren

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 10 cartonașe de teren cu festival cu cartonașele de teren din jocul de bază (și alte extensii, dacă este cazul).

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Când tragi un cartonaș cu o un loc de festival, îl plasezi în conformitate cu regulile normale.

2. Plasarea unui meeple

Apoi ai posibilitatea de a:

  • plasa unul dintre proprii tăi pioni[1] pe cartonaș pe cale obișnuită; sau
  • înapoia unul dintre proprii tăi pioni[2][3][4] care este deja pe un cartonaș de pe suprafața de joc[5] în rezerva ta personală.[6][7]

Jucătorul poate, de asemenea, să aleagă să nu facă nimic de mai sus. Reține că nu ai voie să plasezi un meeple pe festivalul însuși.

Meepleșii capturați (din extensia Turnul) nu pot fi înapoiați în rezerva jucătorului pe această cale.

3. Declanșarea unei evaluări

Când finalizezi unul sau mai multe teritorii (de ex. o mănăstire, un drum etc.) prin plasarea unui cartonaș cu festival, le evaluezi în conformitate cu regulile normale.

Evaluarea finală

Nu există nicio evaluare adițională la sfârșitul jocului cu cartonașele cu festival.

Ansamblul cartonașelor

Ediția C3

Cartonașe totale: 10
Festival C3 Tile 01.png ×1
Festival C3 Tile 03.png ×1
Festival C3 Tile 04.png ×1
Festival C3 Tile 05.png ×1
Festival C3 Tile 06.png ×1
Festival C3 Tile 09.png ×1
Festival C3 Tile 10.png ×1

Cartonașe de reguli: 2

Festival C3 Tile 11 Front.png
Festival C3 Tile 11 Back.png ×1
Regulile în germană (față și verso)
Festival C3 Tile 12 Front.png
Festival C3 Tile 12 Back.png ×1
Regulile în engleză (față și verso)

Ediția C2

Cartonașe totale: 10
Festival15-01.png ×1
Festival15-03.png ×1
Festival15-04.png ×1
Festival15-05.png ×1
Festival15-06.png ×1
Festival15-09.png ×1
Festival15-10.png ×1

Cartonașe de reguli: 2

Festival15-11 Front.png
Festival15-11 Back.png ×1
Regulile în germană (față și verso)
Festival15-12 Front.png
Festival15-12 Back.png ×1
Regulile în engleză (față și verso)

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

  1. Diferențe notorii la reguli între ediții sau publicatori Regulile oferite de CundCo au folosit cuvântul „meepleși”, dar regulile intenționate de HiG s-au referit la „pioni”. Aici s-au folosit regulile HiG și s-a modificat formularea în mod corespunzător.
  2. Clarificare oficială din partea publicatorului Aici se referă la toți proprii tăi pioni, incluzând meepleșii normali, meepleul mare, căruța, primarul, constructorul, porcul, moșia, oierul, fantoma, meepleul abate, directorul de circ și meepleșii de veghe. (5/2015; actualizat la 12/2018; actualizat la 2/2023)
  3. Interpretare din partea comunității Nicio evaluare nu ar fi aplicabilă niciunui meeple sau pion special, inclusiv abatelui sau oierului. Reține că:
    • Ar fi ciudat să folosești această extensie pentru a elimina un meeple abate, din moment ce acesta are propriul mecanism de retragere care implică evaluarea.
    • Dacă este eliminat un oier, nu are loc nicio acțiune „Mânarea oilor în staul” și nici o evaluare a turmei de oi. Nu există nicio clarificare despre ce se întâmplă cu turma oierului. Se pot întâmpla două opțiuni:
      • Turma este înapoiată în săculeț fără evaluare imediat ce oierul lor este eliminat de pe tablă.
      • Turma rămâne pe tabla de joc. Dacă este împărțită cu unul sau mai mulți oieri, aceștia nu ar fi afectați; în caz contrar, turma de oi poate fi revendicată de un nou oier și ar fi un caz analog cu oile găsite pe unele cartonașe din unele extensii minore precum Râul III din prima ediție sau Jumi-juma.
    Jucătorii ar trebui să se pună de acord la începutul jocului în legătură cu ce opțiune se alege.
  4. Clarificare oficială din partea publicatorului Un jucător nu își poate înapoia sieși un pion de-al altui jucător. De asemenea, un jucător nu poate returna un pion neutru (precum zâna sau dragonul).
  5. Clarificare oficială din partea publicatorului Deoarece Orașul Carcassonne din Contele, regele și vasalii face de asemenea parte din suprafața de joc, acest lucru permite eliminarea de meepleși de acolo (chiar dacă contele se află pe același spațiu). Acest lucru se aplică, de asemenea, Orașului Leipzig din Piețele din Leipzig, caselor-băi din Chirurgii-frizeri și spațiilor cu coroane din Roata Destinului. (actualizat la 12/2018)
  6. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă festivalul este utilizat pentru a elimina un meeple, zâna nu poate fi mutată, din moment ce încă a avut loc o acțiune în faza 2. Plasarea unui meeple. (5/2014)
  7. Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă festivalul este utilizat pentru a elimina un meeple, fantoma încă poate fi plastă în aceea tură. (11/2013)