Revoltele țărănești

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Peasant Revolts and the translation is 100% complete.
Other languages:
Peasant Revolts C2 Tile 12.png Citești regulile pentru acest design al cartonașelor.
Dacă cartonașele tale au un design diferit, atunci alege un joc din Spin-off-uri.Rule selection by design Spin-offs.png


În această miniextensie trebuie să decizi fie dacă vrei să te protejezi împotriva țăranilor insurgenți (și prin urmare să direcționezi mânia lor împotriva jucătorilor colegi), fie dacă accepți lucrurile așa cum vin.

Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Plicul (a doua tipărire)
Simbolul extensiei

Extensia Revoltele țărănești a fost lansată în 2020 de Hans im Glück.

Această extensie nu există pentru prima ediție (C1 pe scurt) sau a doua ediție (C2 pe scurt).

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Prima tipărire a acestei extensii a fost vândută în folie termocontractabilă. A doua tipărire, din 2024, a venit într-un plic de hârtie.

Conținut

 • 12 cartonașe de teren noi pentru revolte țărănești cu simboluri pentru teritoriile respective
Cartonaș cu revoltă țărănească
5x orașe
4x drumuri
3x mănăstiri

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe de teren ale acestei extensii. Pune 3 dintre ele înapoi în cutie (fără a te uita la ele). Acele cartonașe nu vor fi utilizate în acest joc. Amestecă cele 9 cartonașe și celelalte cartonașe de teren împreună.

Desfășurarea jocului

Peasant Revolts C2 Revolt Symbols.png
1. Atașarea unui cartonaș de teren

Revolta țărănească

De îndată ce tragi un cartonaș cu revoltă țărănească, are loc o revoltă. Plasează cartonașul în fața ta.[1] Acum verifică dacă unul sau mai mulți dintre meepleșii tăi stau pe teritorii afișate pe simbolul în formă de diamant al cartonașului (oraș, drum sau mănăstire) și dacă acei meepleși sunt „neprotejați” sau „protejați”.

 • Peasant Revolts C2 Unprotected Meeple.png
  Toți meepleșii tăi neprotejați de pe teritoriile respective trebuie înapoiați imediat în rezerva ta.
 • Peasant Revolts C2 Protected Meeple.png
  Fiecare meeple protejat de pe teritoriile respective primește 2 puncte. Meepleșii protejați rămân protejați după revoltă.
(Cum îți poți proteja meepleșii tăi va fi explicat la 2. Plasarea unui meeple.)

Notă: Dacă a trebuit să retragi cel puțin un meeple, revolta s-a încheiat și continui cu tura ta normală.

Exemplul 1: Tragi un cartonaș de teren cu simbolul revoltei țărănești pentru drumuri (simbolul este mărit în acest exemplu).
Meepleul neprotejat al tău stă pe un drum din stânga. Pune meepleul înapoi în rezerva ta. Meepleul protejat al tău din dreapta rămâne pe cartonaș și primește 2 puncte.
Revolta s-a încheiat. Meepleul albastru nu a fost afectat. Acum plasează cartonașul în conformitate cu regulile obișnuite și continuă-ți tura.

Revolta țărănească se mută la următorul jucător

Dacă nu ai să retragi un meeple în rezerva ta, deoarece niciunul dintre meepleșii tăi nu stau pe teritorii afectate sau pentru că toți meepleșii tăi de pe teritoriile afectate sunt protejați, revolta țărănească merge mai departe și lovește jucătorul din stânga ta. Acesta verifică de asemenea în același mod descris înainte dacă revolta îl afectează sau nu și dacă primește puncte pentru meepleși protejați. Dacă nici acest jucător nu este afectat de revolta țărănească, aceasta se mută la următorul jucător.

Asta continuă până ce un jucător trebuie să ia înapoi în rezerva sa cel puțin 1 meeple sau niciunul dintre jucători nu a fost afectat. Acum plasează cartonașul în conformitate cu regulile obișnuite și continuă-ți tura.

Notă! Doar jucătorii care trebuie să își verifice meepleșii în timpul revoltei țărănești primesc puncte pentru meepleșii săi protejați. Jucătorii care nu sunt loviți de revolta țărănească nu pot primi niciun punct pentru meepleși protejați.

Exemplul 2: Tragi un cartonaș de teren cu simbolul revoltei țărănești pentru orașe (simbolul este mărit în acest exemplu). Toți meepleșii tăi din orașe sunt protejați și primești 4 puncte.
Revolta țărănească se mută la jucătorul albastru. Jucătorul albastru stă în stânga ta și continuă să verifice dacă și cum îl afectează revolta țărănească. Jucătorul albastru are 1 meeple protejat în orașul din stânga, care primește 2 puncte. Meepleșii neprotejați trebuie să fie retrași în rezerva jucătorului albastru. Așa se sfârșește revolta, iar tu plasezi cartonașul în conformitate cu regulile obișnuite și îți continui tura.
2. Plasarea unui meeple

Protejarea unui meeple în fața unei revolte țărănești

Dacă plasezi un meeple pe cartonașul tocmai plasat, poți de asemenea să protejezi chiar acest meeple, pentru prețul de 4 puncte. Pentru a face asta, mută-ți meepleul de pe tabla de scor înapoi cu 4 spații. Este posibil să ai punctaj negativ. Apoi „culcă” acest meeple. Acest meeple s-a alăturat acum țăranilor.[2]

Exemplu: Protejarea unui meeple

De fiecare dată când nu plasezi un meeple pe cartonașul pe care numai ce l-ai plasat,[3] ai posibilitatea de a proteja unul dintre meepleșii tăi care stau pe cartonașe, pentru prețul de 2 puncte.

Țăranii nu pot fi protejați. Aceștia nu sunt niciodată afectați de revoltele țărănești.

Un meeple „care stă culcat” este protejat în fața unei revolte țărănești. În cazul în care revolta te afectează, primești 2 puncte pentru fiecare meeple protejat dintr-un teritoriu afectat (vezi 1. Atașarea unui cartonaș de teren).

3. Declanșarea unei evaluări de puncte

Când se evaluează un teritoriu, un meeple protejat este tratat ca un meeple normal. Este retras în rezerva ta după ce a fost evaluat teritoriul. După aceea își pierde protecția în fața revoltelor țărănești. Asta înseamnă că dacă plasezi acel meeple din nou, acesta este neprotejat încă o dată.

Exemplu: Orașul a fost finalizat. Deții majoritatea meepleșilor (2 în acest caz) și primești 10 puncte.
Jucătorul albastru nu primește niciun punct. Returnați toți meepleșii din oraș în rezervele voastre și plasați-i în poziție verticală. Aceștia sunt acum neprotejați încă o dată.
Evaluarea finală

Evaluarea finală este executată în conformitate cu utilizarea regulilor obișnuite. Când se evaluează un teritoriu, un meeple protejat este tratat ca un meeple normal.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Considerații generale:

Interpretare din partea comunității Jucătorul activ are posibilitatea de a proteja meepleși de pe oricare teritoriu chiar dacă nu este afectat de revoltele țărănești.

Ext. 3 - Prințesa și dragonulExt. 3 - Prințesa și dragonul

Interpretare din partea comunității Meepleșii plasați cu un coridor fermecat pot fi de asemenea protejați pentru 4 puncte.

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul

Interpretare din partea comunității O căruță rămâne protejată până ce se întoarce în rezerva proprietarului său, chiar dacă este plasată pe sau mutată pe un teritoriu care nu este afectat de revoltele țărănești.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Când își pierde un meeple protecția împotriva revoltelor țărănești? a) Când este evaluat teritoriul (meepleul încă se află pe tablă) b) Când meepleul este plasat în rezerva jucătorului

Răspuns: Un meeple își pierde protecția în momentul când iei meepleul înapoi în rezerva ta. (1/2021)

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Ar trebui să considerăm o căruță protejată încă protejată dacă este mutată pe alt teritoriu după evaluare?

Răspuns: În cazul special al căruței, poți considera că căruța păstrează protecția după mutare. (1/2021)


 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Căruța ar trebui după aceea să își păstreze protecția până ce este înapoiată în rezerva jucătorului. Chiar dacă nu este plasată pe teritorii care nu pot fi afectate de o revoltă țărănească. Este asta corect?

Răspuns: Da, poți face așa. Regulile sunt întotdeauna făcute pentru jocul de bază. Încă nu ne-am gândit deloc la toate (mini)-extensiile și cazurile speciale. (1/2021)

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Din moment ce o căruță se poate muta, ar fi posibil să protejezi o căruță când este plasată pe un teritoriu care nu este un drum, oraș sau mănăstire?

Răspuns: Nu există niciun motiv pentru a o face. (1/2021)

Interpretare din partea comunității Doar jucătorul activ poate proteja o căruță după evaluare când se mută după evaluare. Jucătorul activ va plăti 4 puncte.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Când se mută o căruță neprotejată, poate fi protejată? Dacă da, ar trebui să plătim 2 (căruța era deja plasată) sau 4 puncte (plasare nouă)? Ar fi asta aplicabil tuturor jucătorilor chiar dacă nu este tura lor?

Răspuns: Poți proteja doar în tura ta. Deci dacă muți căruța în tura altor jucători, nu o poți proteja. Cât de mult costă, este scris în reguli (4 puncte). (1/2021)

Ext. 6 - Contele, regele și vasaliiExt. 6 - Contele, regele și vasalii

Interpretare din partea comunității Meepleșii din orașul Carcassonne nu sunt fi afectați de revoltele țărănești (este o zonă specială).

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Meepleșii plasați în orașul Carcassonne sunt afectați de revoltele țărănești?

Răspuns: După cum este scris în reguli, nu există nicio regulă oficială pentru combinație. Meepleșii plasați în orașul Carcassonne nu sunt afectați de revoltele țărănești. (1/2021)

Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a proteja un meeple replasat din Carcassonne pe un teritoriu în curs de evaluare că toate că nu are niciun sens, din moment ce va fi evaluat și îndepărtat imediat. Așa că nicio revoltă țărănească nu îl poate afecta în acel punct. Cu toate acestea, jucătorii au posibilitatea de a plăti 4 puncte în proces.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Nu are niciun sens să protejezi meepleși replasați din orașul Carcassonne, corect? Aș spune nu din moment ce sunt evaluați imediat.

Răspuns: Ești liber(ă) să îți scazi punctajul prin această metodă. De asemenea, nu are niciun sens. (1/2021)

Ext. 7 - CatapultaExt. 7 - Catapulta

Interpretare din partea comunității Jucătorul activ poate proteja un meeple schimbat cu jetonul de seducție pentru 4 puncte.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poți de asemenea să protejezi meepleși pentru 4 puncte în timpul turei tale când se schimbă un meeple cu jetonul de seducție (meepleșii protejați își păstrează protecția când sunt dați la schimb). Este asta corect?

Răspuns: Poți să faci asta. Nu există niciun motiv pentru care asta nu ar fi permis. (1/2021)

Mini #1 - Aparate de zborMini #1 - Aparate de zbor

Interpretare din partea comunității Meepleșii plasați cu un aparat de zbor pot fi de asemenea protejați pentru 4 puncte.

Cercuri în lanCercuri în lan

Interpretare din partea comunității Jucătorul activ poate proteja un meeple plasat cu un cerc în lan pentru 4 puncte.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poți de asemenea să protejezi un meeple pentru 4 puncte în timpul turei tale când plasezi un meeple cu un cerc în lan. Este asta corect?

Răspuns: Poți să faci asta. Nu există niciun motiv pentru care asta nu ar fi permis. (1/2021)

Mănăstiri din GermaniaMănăstiri din Germania / Mănăstiri din Țările de Jos și BelgiaMănăstiri din Țările de Jos și Belgia / Construcții japonezeConstrucții japoneze

Interpretare din partea comunității Nu există nicio regulă oficială despre cum să plasezi un meeple protejat plasat ca drept. Jucătorii vor trebui să se pună de acord asupra unei căi de a o face (plasarea unui jeton de hartă sau oricare jeton nefolosit sub meeple este o opțiune).

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Dacă meepleșii protejați sunt plasați „în poziție culcată”, cum poți deosebi un meeple plasat drept călugăr de un meeple plasat drept abate într-o mănăstire germană?

Răspuns: Dacă joci cu combinația ai putea să găsești o cale de a îi marca. (1/2021)

Piețele din LeipzigPiețele din Leipzig

Interpretare din partea comunității Meepleșii mutați în orașul Leipzig își pot păstra stare de protecție, dar nu are niciun sens. În orice caz, nu pot fi afectați de revoltele țărănești când sunt plasați în Leipzig (este o zonă specială).

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Mutarea unui meeple protejat în orașul Leipzig i-ar îndepărta acestuia protecția (dacă există), din moment ce aceasta nu poate fi aplicată mai târziu? Meepleșii plasați în Leipzig sunt afectați de revoltele țărănești?

Răspuns: După cum este scris în reguli, nu există nicio regulă oficială pentru combinație. Meepleșii din orașul Leipzig nu sunt afectați de revoltele țărănești. (1/2021)

Extensia pentru a 20-a aniversareExtensia pentru a 20-a aniversare

Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a proteja meepleși plasați sau adăugați cu un simbol săgeată activat pentru 4 puncte.

DarurileDarurile

Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a proteja meepleși plasați cu o carte cu darul Sinod pentru 4 puncte.
Interpretare din partea comunității Ai posibilitatea de a proteja meepleși plasați pe un teritoriu cu o carte cu darul Schimbă poziția pentru 4 puncte. Meepleul protejat și-ar proteja protecția când se mută (Notă: Nu există nicio cale oficială de indica asta dacă meepleul își schimbă poziția pentru a deveni un țăran).

FantomaFantoma

Interpretare din partea comunității Îți poți proteja fantoma la fel ca pe oricare alte meeple.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poți să-ți protejezi de asemenea fantoma în timpul turei tale. Este asta corect?

Răspuns: Poți să faci asta. Nu există niciun motiv pentru care asta nu ar fi permis. (1/2021)

La PorxadaLa Porxada

Interpretare din partea comunității Jucătorul activ poate proteja un meeple dat la schimb cu La Porxada pentru 4 puncte.

 Clarificare oficială din partea publicatorului Întrebare: Poți de asemenea să protejezi un meeple pentru 4 puncte în timpul turei tale când se face schimb cu un meeple cu La Porxada. Este asta corect?

Răspuns: Poți să faci asta. Nu există niciun motiv pentru care asta nu ar fi permis. (1/2021)

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
Peasant Revolts C2 Tile 01.png ×1
(B)
Peasant Revolts C2 Tile 02.png ×1
Peasant Revolts C2 Tile 03.png ×1
(S)
Peasant Revolts C2 Tile 04.png ×1
(B)
Peasant Revolts C2 Tile 05.png ×1
(G)
Peasant Revolts C2 Tile 06.png ×1
Peasant Revolts C2 Tile 07.png ×1
(T)
Peasant Revolts C2 Tile 08.png ×1
Peasant Revolts C2 Tile 09.png ×1
Peasant Revolts C2 Tile 10.png ×1
Peasant Revolts C2 Tile 11.png ×1
(W)
Peasant Revolts C2 Tile 12.png ×1
(W)
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:
Notă: Ilustrațiile mici ale unor grajduri pentru vaci, grajduri pentru porci și grajduri pentru măgari sunt numite în comun grajduri.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Acțiunile asociate revoltei țărănești va avea loc chiar dacă cartonașul nu va putea fi plasat după aceea. Regulile nu includ nicio limitare dacă această situație s-ar întâmpla. Prin urmare, acțiunile ar avea loc, cartonașul ar fi respins și jucătorul ar trage un nou cartonaș. Dacă este așa, jucătorul ar putea înlănțui câteva revolte în aceleași tură.
 2. Interpretare din partea comunității Această propoziție, plasată greșit în regulile ZMG, poate fi înșelătoare și nu are niciun efect în jucarea jocului. Subliniază doar că meepleul a devenit un susținător al cauzei țăranilor. Acest lucru pur și simplu ar justifica de ce nu va fi afectat de nicio revoltă posibilă.
 3. Interpretare din partea comunității Această formulare este bazată pe regulile în germană. În regulile în engleză scrie „De fiecare dată când alegi să nu plasezi un meeple pe cartonașul pe care numai ce l-ai plasat” („Each time you choose not to place a meeple on the tile you just have placed”) și pot fi oarecum înțelese greșit. Poți interpreta că ai nevoie de cel puțin un meeple în rezerva ta pentru a putea alege să nu îl plasezi.
  Regulile în germană îți permit să nu plasezi un meeple doar pentru că pur și simplu nu mai ai niciunul rămas în rezerva ta. În acest caz, nu există nicio decizie implicată; este singura ta opțiune.