Indicatoarele

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Signposts and the translation is 100% complete.
Other languages:


Cu această miniextensie poți câștiga puncte adiționale când finalizezi o stradă. Pentru a le câștiga trebuie să îndreptați cursul drumului după cum îți arată indicatoarele.

Informații generale și comentarii

Planșa pretăiată
Simbolul extensiei

Extensia Indicatoarele a fost lansată de Hans im Glück în 2021.

Această extensie are orașe cu clădiri tăiate.

Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne. Toate regulile jocului de bază încă se aplică în adiție cu regulile extensiei de mai jos. O poți combina cu alte extensii - dar pe riscul propriu – asta înseamnă că nu vor exista reguli oficiale pentru aceste combinații.

Conținut

 • 12 cartonașe de teren noi, fiecare prezentând 2 din 3 tipuri de indicatoare:
Cartonașe cu indicatoare
Simbolurile indicatoarelor

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 12 cartonașe ale acestei miniextensii împreună cu celelalte cartonașe de teren.

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Tragi un cartonaș teren și îl plasezi în conformitate cu regulile jocului de bază.

2. Plasarea unui meeple

Ai posibilitatea de a plasa un meeple pe cartonașul tocmai plasat.[1]

3. Declanșarea unei evaluări

Când se finalizează un drum, verifică dacă sunt indicatoare lângă el. În cazul în care sunt, adițional punctelor pentru drum primești puncte pentru fiecare indicator ce indică în direcția corectă.[2]

Există trei tipuri de indicatoare: stânga, drept, dreapta.
Exemplul 1: Cartonaș cu 2 tipuri de indicatoare: drept și dreapta

Pentru un indicator care indică în direcția corectă, următoarele condiții trebuie îndeplinite:

 • Cursul drumului de pe următorul cartonaș trebuie să urmeze direcția indicată de indicator (întoarcere la stânga, întoarcere la dreapta sau drept).
 • Drumul trebuie să nu se termină la primul cartonaș de după indicator.

Cum să numeri indicatoarele:

 • Numără indicatoarele ce arată cursul corect al drumului pe drumul pe care vreți să îl evaluați.
 • Pentru acestea, numără numărul de tipuri diferite de indicatoare.

Poți primi:

 • Numai 1 tip de indicator: câte 1 punct pentru fiecare indicator corect.
 • 2 tipuri diferite de indicatoare: câte 2 puncte pentru fiecare indicator corect.
 • Toate cele 3 tipuri diferite de indicatoare: câte 3 puncte pentru fiecare indicator corect.

Nu primești puncte pentru indicatoarele care nu arată cursul corect al drumului.

Exemplul 2: În acest exemplu, 5 indicatoare indică în direcția corectă Signposts C2 Symbol Yes.png. Regulile pentru sensul giratoriu sunt după cum urmează: Dacă un indicator indică în una dintre cele două direcții ale sensului giratoriu, arată cursul corect al drumului (aici: săgeata albastră 1 și săgeata roșie 2).
Trei săgeți nu sunt corecte Signposts C2 Symbol No.png. Trei indică în direcția greșită 3, 4 și/sau drumul se termină deja la următorul cartonaș 4, 5.
îți finalizezi drumul plasând cartonașul și primești 9 puncte.
Pentru cele 5 indicatoare corecte Signposts C2 Symbol Yes.png care includ toate cele 3 tipuri diferite primești (5×3) puncte adiționale.
Evaluarea finală

La sfârșitul jocului primești câte 1 punct pentru fiecare indicator de pe drumurile tale ce indică în direcția corectă. Tipurile diferite de indicatoare nu contează la acest punct.

Alte extensii

Această secțiune conține informații adiționale despre interacțiunile cu alte extensii Carcassonne.

Comentarii generale:

Interpretare din partea comunității Regulile presupun că condiția indicatorului este îndeplinită dacă un segment de drum conectează latura indicatorului de latura necesară de pe cartonașul adiacent. Dacă un segment de drum se sfârșește pe cartonaș înainte de a atinge latura necesară sau nu o atinge deloc, condiția indicatorului nu este îndeplinită.

Exemplul 3: Această imagine arată exemple ce îndeplinesc condiția indicatorului (cazul A) și nu o îndeplinesc (cazul B). Cazul B arată un drum drept (punctat cu alb) care se termină la un lucru de pe cartonaș (cercul galben), așa că nu continuă la latura opusă (secțiunea punctată cu negru), și un drum ce ia curba (punctat cu alb) ce nu îndeplinește condiția indicatorului (punctat cu negru).

În termeni generali, segmentul de drum trebuie să conecteze laturile necesare pentru a îndeplini condițiile, dar această conexiune se poate întâmpla pentru a include alte teritorii care oferă această conexiune pe cartonaș dincolo de un drum pur și simplu printat pe cartonaș.

Exemplul 4: Drumurile pot include un număr de lucruri ce le afectează și chiar le modifică aspectul uneori. regulile acoperă sensuri giratorii (cazul A). Pentru alte lucruri, aceeași logică ar trebui aplicată, acoperită de asemenea în imagine:
 • Tuneluri fără jeton de tunel (cazul B) și cu ele (cazul C)
 • Bacuri (cazul D)
 • Poduri (cazul E)

Cazul C- dreapta poate prezenta multe variații când nu se îndeplinește condiția indicatorului:
 • Drumul indicatorului intră într-un tunel și iese pe același cartonaș, dar nu ajunge la latura necesară (cazul prezentat în exemplu)
 • Drumul indicatorului intră într-un tunel și iese pe alt cartonaș (al doilea jeton de tunel este plasat pe alt cartonaș), incluzând cele unde intrarea tunelului conectat de indicator nu are niciun jeton de tunel sau jetonul de tunel de ieșire poate fi plasat pe alt cartonaș, dacă există unul
 • Drumul cu indicator intră în tunel, dar poate să nu iasă (niciun jeton de tunel la intrare sau niciun jeton de tunel cu care să se potrivească)

Labirintul (cazul F-stânga) ar îndeplini întotdeauna condiția indicatorului, la fel ca sensurile giratorii cu 4 ramuri prezente pe cartonașul Spiel '18 (Promo-uri Spiel) sau în Ext. 7 - Catapulta. Cartonașul cu abație (Ext. 5 - Abația și primarul) nu ar îndeplini niciodată condiția (cazul F-dreapta), la fel ca oricare latură cu poartă de oraș.

Cerințele indicatorului se vor aplica cartonașelor triunghiulare (Jumi-juma) și cartonașelor de mărime dublă (izvorul din Râul pentru a 20-a aniversare, castelele germane din Castele din Germania sau cartonașele din Piețele din Leipzig). Interpretare din partea comunității Cerințele indicatorului aplicate unui segment de drum de pe cartonașe pătrate ar trebui de asemenea să se aplice la drumuri de pe cartonașe triunghiulare, urmând câteva considerații:

 • Un drum ce conectează două laturi pe un singur cartonaș triunghiular ar trebui să îndeplinească aceleași condiții ca și când ar fi un cartonaș pătrat.
 • Un drum ce trece d-ea lungul a două cartonașe triunghiulare ar trebui considerat ca un segment de drum pe un cartonaș pătrat pentru a îndeplini condiția indicatorului.
 • Un drum ce se termină la un teritoriu sau la un gol triunghiular nu va îndeplini condiția pentru niciun indicator.

Interpretare din partea comunității Cerințele indicatorului aplicate unui segment de drum de pe un cartonaș pătrat ar trebui de asemenea să se aplice la un drum de pe un cartonaș de mărime dublă, cu următoarele considerații:

 • Un drum ce se termină la o jumătate a unui cartonaș de mărime dublă nu va îndeplini condițiile pentru niciun indicator.
 • Un drum lung de pe un cartonaș Leipzig este considerat ca un singur segment de drum terminându-se pe cartonaș, așa că nu va îndeplini condițiile pentru niciun indicator.
Exemplul 5: Drumuri de trec de-a lungul a două cartonașe triunghiulare ar trebuie considerate ca un singur cartonaș pătrat pentru a decide dacă îndeplinesc cerința indicatorului. Cazul A-stânga, cazul A-dreapta și cazul B-stânga arată exemple unde drumul trce d-ea lungul a două cartonașe triunghiulare.

Cazul B-dreapta prezintă un drum pe un cartonaș Leipzig care nu va îndeplini cerința indicatorului.

Cazul C-stânga prezintă un drum pe numai un singur cartonaș triunghiular care îndeplinește condiția indicatorului. Totuși, cazul C-dreapta prezintă un drum ce nu îndeplinește condiția indicatorului, din moment ce este întrerupt la latura lungă a cartonașului, și anume întâlnește un gol triunghiular.


Interpretare din partea comunității Punctele extra evaluate pentru indicatoarele corecte sunt un modificator de evaluare la nivel de teritoriu, la fel ca punctele evaluate pentru:

Aceste puncte vor fi adăugate teritoriului după aplicarea altor modificatori de evaluare precum:

Interpretare din partea comunității Punctele pentru indicatoarele corecte sunt parte a evaluării totale pentru teritoriu, la fel ca ceilalți modificatori de evaluare la nivel de teritoriu. Aceste puncte nu sunt un eveniment de evaluare separat când se consideră următoarele cazuri:

Ext. 5 - Abația și primarulExt. 5 - Abația și primarul

Interpretare din partea comunității Oricare indicator de la o latură a unui drum conectat de un cartonaș cu abație va fi considerat ca fiind într-o poziție incorectă.

Ext. 8 - Poduri, cetăți și bazaruriExt. 8 - Poduri, cetăți și bazaruri

Interpretare din partea comunității Indicatoarele iau în considerare podurile ca fiind segmente drepte de drum.

Mini #2 - DepeșeMini #2 - Depeșe

Interpretare din partea comunității Depeșele #1 și #8 vor lua în considerare indicatoarele când se evaluează un drum (câte 1 punct pentru fiecare indicator corect, căci se evaluează ca după joc).

Piețele din LeipzigPiețele din Leipzig

Interpretare din partea comunității Bonusul Sfertului constructorilor de căruțe nu este afectat de indicatoare.
Interpretare din partea comunității Segmentele lungi de drum de pe cartonașele Leipzig se termină pe cartonașul de mărime dublă, așa că nu vor îndeplini condițiile pentru oricare indicator.

Castele din GermaniaCastele din Germania

Interpretare din partea comunității Segmentele de drum de pe cartonașele cu castel german se termină pe cartonașul de mărime dublă, așa că nu vor îndeplini condițiile pentru oricare indicator.

Catedrale din GermaniaCatedrale din Germania

Interpretare din partea comunității Drumurile ce se termină la o catedrală germană vor primi puncte extra pentru indicatorul corect de pe drum.
Interpretare din partea comunității Un arhiepiscop nu va primi puncte extra pentru indicatorul corect de pe un drum care se termină la o catedrală germană.

Jumi-jumaJumi-juma

Interpretare din partea comunității Două cartonașe triunghiulare ce împart același spațiu pătrat vor fi luate în considerare ca 1 cartonaș obișnuit în privința indicatoarelor, așa că acele drumuri de-a lungul ambelor cartonașe vor fi luate în considerare ca 1 drum pe 1 cartonaș pătrat.
Interpretare din partea comunității Un drum întrerupt la un gol triunghiular sau sfârșindu-se la un singur cartonaș triunghiular nu va îndeplini condițiile pentru un indicator corect.

Râul pentru a 20-a aniversareRâul pentru a 20-a aniversare

Interpretare din partea comunității Segmentul de drum de pe cartonașul de mărime dublă cu izvor se termină pe cartonaș, așa că nu va îndeplini condițiile pentru oricare indicator.

DarurileDarurile

Interpretare din partea comunității Cardul dar „Măturător de drum” va lua în considerare indicatoarele când se evaluează un drum (câte 1 punct pentru fiecare indicator corect, căci se evaluează ca după joc).

Ansamblul cartonașelor

Cartonașe totale: 12
Signposts C2 Tile 01.png ×1
Signposts C2 Tile 02.png ×1
Signposts C2 Tile 04.png ×1
(E)
Signposts C2 Tile 06.png ×1
(S)
Signposts C2 Tile 07.png ×1
(G)
Signposts C2 Tile 08.png ×1
Signposts C2 Tile 09.png ×1
(B)
Signposts C2 Tile 11.png ×1
(W)
Signposts C2 Tile 12.png ×1
(T)
Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:Notă: Ilustrațiile mici ale unor grajduri pentru vaci, grajduri pentru porci și grajduri pentru măgari sunt numite în comun grajduri.

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor te rugăm să vizitezi Pagina pictogramelor.

 1. Interpretare din partea comunității Nu poți plasa un meeple pe o săgeată. Simbolurile săgeată nu pot fi ocupate și evaluate separat de drumurile de pe cartonaș.
 2. Interpretare din partea comunității Punctele extra primite pentru indicatorul corect sunt parte a evaluării teritoriului și sunt primite numai de jucătorul/jucătorii ce dețin(e) majoritatea.