Oekraïne Promo

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Ukraine Promo and the translation is 100% complete.
Other languages:
Ukraine Promo C3 Tile 01.png Je leest nu de spelregels voor dit tegelontwerp.
Hebben jouw tegels een ander ontwerp, kies dan een spel uit Spin-offs.Rule selection by design Spin-offs.png


Algemene informatie en opmerkingen

De Oekraïne tegel werd uitgebracht door HiG in het 2022. Deze gelimiteerde promo tegel was beschikbaar voor de beurs in Essen en restanten werden verkocht op de CundCo webshop. De verkoopopbrengst en andere inkomsten gaan naar NGO Come Back Alive.

Er zijn geen speciale regels. Je kunt het gebruiken als een normale tegel, als een extra tegel voor de 1e uitbreiding Uitbr. 1 - Kathedralen en Herbergen Uitbr. 1 - Kathedralen en Herbergen, waar het kan worden gebruikt als herberg, en/of als extra tegel voor de Mini #7 - De Graancirkels Mini #7 - De Graancirkels.

Het witte gebouw bij het meer stelt een traditioneel Oekraïens huis voor, dat in het spel als herberg kan dienen.

Een traditioneel Oekraïens huis uit het dorp Yasnozirya, district Cherkasy, regio Cherkasy, van landgoed nr. 2, Kyiv, Pirogov. Bron: Wikimedia Commons

Speelmateriaal

  • 1 nieuwe landtegel met een meer en een zonnenbloemenveld die samen de Oekraïense vlag voorstellen, en een traditioneel Oekraïens huis bij het meer.
Ukraine Promo tile

Spelregels

Voorbereiding

Schud de nieuwe landtegel met de andere tegels.

Spelverloop

1. Het plaatsen van een tegel

Wanneer je een Oekraïne Promo tegel trekt, plaats je deze via de normale regels.

2. Het plaatsen van een meeple

Wanneer je de Oekraïne Promo len tegel, mag je er een meeple op zetten volgens de normale regels. Je kunt het zonnebloemveld niet bezetten.

3. Puntentelling afhandelen

Als je één of meer projecten (bijv. een klooster, een weg enz.) afbouwt door een Oekraïne Promo land tegel te leggen, gelden de gebruikelijke regels voor de puntentelling daarvan.

Eindtelling

Er is geen extra score aan het einde van het spel met de Oekraïnse Promo tegel.

De Oekraïne Promo speciale tegel eigenschappen

De herberg en de graancirkel op de Oekraïne Promo-tegel volgen de regels van hun uitbreidingen (Uitbr. 1 - Kathedralen en Herbergen Uitbr. 1 - Kathedralen en Herbergen and Mini #7 - De Graancirkels Mini #7 - De Graancirkels, respectievelijk). De herberg beïnvloedt de weg die eindigt bij het meer en het schild van de graancirkel zal spelers in staat stellen meeples toe te voegen aan steden of ze te verwijderen. Als je zonder deze uitbreidingen speelt, negeer je deze eigenschappen gewoon.

Traditional Oekraïens huis als herberg aan het meer
 
Schild graancirkel

Tegelverdeling

Totaal aantal tegels: 1