Tweede Editie donkere stadsachtergrond

From WikiCarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page 2nd Edition Dark Cities and the translation is 100% complete.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎français • ‎română • ‎русский

Tweede Editie eerste print: donkere stadsachtergrond

Dark Light city.jpg

De eerste gedrukte versies van de tweede editie van Carcassonne ({{Jaar}2014}-{{Jaar}2016}) hadden een donkerder bruine kleur als basis voor de steden. Dit werd ook gebruikt voor de eerste twee grote uitbreidingen (Kathedralen en Herbergen, en Kooplieden en Bouwmeesters), evenals enkele leden van het promotieartikelen die op dat moment beschikbaar waren. Volgens verschillende berichten op het Carcassonne Central Forum hebben KJW gevraagd om dit te verlichten, en sindsdien zijn alle nieuwe uitgaven (vanaf De Draak, de Fee en de Jonkvrouw), en de daaropvolgende uitgaves van het basisspel en de eerste twee uitbreidingen, voorzien van de lichtere gekleurde steden.

In het voorbeeld hiernaast worden de twee verschillende bedrukkingen getoond voor een van de kathedraaltegels en een paar aangrenzende tegels. (Afbeelding gecombineerd uit verschillende versies van PDF's van de spelregels voor Kathedralen en Herbergen)

Binnen de fancommunity wordt de donkere stadsversie Carc 2.0 genoemd, de lichtere stadsversie Carc 2.1.

In de loop van de productiegeschiedenis zijn er enkele problemen geweest met de kleurconsistentie tussen de verschillende uitbreidingen en het is iets waar we als spelers mee moeten proberen te leven. Een paar hebben misschien esthetische problemen met het combineren van uitbreidingen uit de twee verschillende drukken, maar de tegels zijn topologisch gezien identiek.

Versies die uitgegeven zijn met een donkere stadsachtergrond