Carcassonne Kaarten

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps and the translation is 77% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:

Hoofdpagina  > Carcassonne  > Carcassonne Kaarten


Carcassonne Kaarten

Algemene informatie en opmerkingen

Met de Carcassonne Kaarten, biedt HiG een nieuwe mogelijkheid om Carcassonne te spelen. De kaarten zijn ontworpen voor de nieuwe editie.

Je kunt je tegels en meeples gebruiken in een land, steden bouwen met echte namen en het verloop van belangrijke wegen beïnvloeden. Ook zijn er nieuwe manieren om punten te krijgen, bijvoorbeeld door een grote stad te tellen of door buurlanden met elkaar te verbinden met wegen.

De kaarten zijn gemaakt van hoogwaardig, sterk linnen reliëfpapier en hebben het A1 formaat (594 x 841 mm of 23.4 x 33.1 inch). De kaarten worden opgerold geleverd en we raden de koper aan ze voor gebruik plat te maken door ze "omgekeerd op te rollen" of ze plat te drukken onder een paar boeken. Als alternatief kunnen ze ook aan de tafel worden bevestigd met verwijderbaar plakband (bijvoorbeeld schilderstape). Deze laatste methode heeft het bijkomend voordeel dat de kaart niet per ongeluk wordt verplaatst.

De kaarten vereisen dat spelers hun eigen speelmateriaal uit het basisspel en enkele grote uitbreidingen gebruiken, dus de kaarten zijn geen op zichzelf staand product, maar een aanvulling om een variant van het basisspel met extra tegels te spelen.

De huidige kaarten:

  • Benelux
  • Frankrijk
  • Duitsland (Deutschland)
  • Groot Brittanië
  • Iberisch schiereiland (Península Ibérica)
  • VS West
  • VS Oost
  • Taiwan
  • Oekraïne


Carcassonne Kaart-Fiches
Bovendien heeft HiG Kaart-fiches uitgebracht, een uitbreiding voor Carcassonne Kaarten. Kaart-fiches leveren telkens, terwijl je steeds dezelfde dezelfde fiches gebruikt, voor elke kaart een uitbreiding met steeds andere spelregels. In Frankrijk zullen spelers wijn persen, terwijl spelers die Benelux spelen open tegels mogen kiezen die op eilanden zijn gestapeld. Op het Iberisch schiereiland gaan spelers geocachen; op de Britse eilanden kunnen spelers twee keer zo snel spelen; en in Duitsland en Taiwan hebben spelers de mogelijkheid om hun meeples te upgraden; in USA Oost en West kunnen spelers een kijkje nemen op verborgen tegels; en in Oekraïne kunnen spelers handelen om punten te verdienen.


Hoe deze spelregels te gebruiken

De spelregels zijn als volgt ingedeeld: Er is één pagina met de algemene basisregels voor alle kaarten. De tweede pagina bevat de basisregels voor Kaarten van Carcassonne - Duitsland zoals ze in eerste instantie werden vrijgegeven. Ze staan hier voor de volledigheid, maar alle spelregels worden samen met de basisregels in het vorige document behandeld.

Hieronder vind je ook een sectie gewijd aan Kaart-fiches die naar een pagina per kaart linkt, aangezien de regels per kaart verschillen.

Spelregels

Kaarten-spelregels

Kaart-fiches spelregels

Naslag