Carcassonne Kaarten

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Carcassonne Maps and the translation is 95% complete.
Other languages:

Main Page > Carcassonne Kaarten

Carcassonne Kaarten

Algemene informatie en opmerkingen

Met de Carcassonne Kaarten, biedt HiG een nieuwe mogelijkheid om Carcassonne te spelen. De kaarten zijn ontworpen voor de nieuwe editie.

Je kunt je tegels en meeples gebruiken in een land, steden bouwen met echte namen en het verloop van belangrijke wegen beïnvloeden. Ook zijn er nieuwe manieren om punten te scoren, bijvoorbeeld door een grote stad te scoren of door wegen naar buurlanden te verbinden.

De kaarten zijn gemaakt van hoogwaardig, sterk linnen reliëfpapier en hebben het A1 formaat. De kaarten worden opgerold aangeleverd en de koper wordt aangeraden deze voor gebruik vlak te maken door "tegen te buigen" of ze weer plat te drukken onder een paar boeken. Als alternatief kunnen ze ook aan de tafel worden bevestigd met verwijderbaar plakband (bijvoorbeeld crêpe). Dit laatste heeft het voordeel dat de kaart niet per ongeluk wordt verplaatst.

De kaarten vereisen dat spelers hun eigen spelmateriaal uit het basisspel en enkele grote uitbreidingen gebruiken, dus zijn de kaarten geen op zichzelf staand product, maar een aanvulling om een variant van het basisspel met extra tegels te spelen.

De huidige kaarten:

  • Benelux
  • Frankrijk
  • Duitsland (Deutschland)
  • Groot Brittanië
  • Iberisch schiereiland (Península Ibérica)
  • VS West
  • VS Oost
  • Taiwan


Carcassonne Kaart-Fiches

Bovendien heeft HiG Kaart-Fiches uitgebracht, een uitbreiding voor Carcassonne Kaarten. Kaart-Fiches, die dezelfde fiches gebruiken, bieden een uitbreiding met een andere set regels voor elke kaart. In Frankrijk zullen spelers wijn persen, terwijl spelers uit de Benelux open tegels mogen kiezen die op eilanden zijn gestapeld. Op het Iberisch schiereiland gaan spelers Geocachen; op de Britse eilanden kunnen spelers twee keer zo snel spelen; en in Duitsland hebben spelers de mogelijkheid om hun meeples te upgraden.


Hoe zijn deze regels te gebruiken

De regels zijn als volgt ingedeeld: Er is één pagina met de algemene basisregels voor alle kaarten. De tweede pagina bevat de basisregels voor Kaarten van Carcassonne - Duitsland zoals ze in eerste instantie werden vrijgegeven. Ze worden hier voor de volledigheid bewaard, maar alle regels vallen onder het vorige met de gemeenschappelijke regels.

Hieronder vind je ook een sectie gewijd aan Kaart-fiches die naar een pagina per map linkt, aangezien de regels per map verschillen.

Spelregels

De regels over de kaarten

Kaart-fiches regels

Verwijzingen