Hradní páni (Fanouškovské rozšířeni)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Castle Lords (Fan Expansion) and the translation is 100% complete.
Other languages:
Hlavní strana  > Fanouškovská rozšíření  > Hradní páni (Fanouškovské rozšířeni)


Exclamation2.png

Vezměte prosím na vědomí, že WikiCarpedia neodpovídá za obsah na uvedených odkazech. Uvedená rozšíření podléhají předpisům příslušných webových stránek.
Všeobecně platí: Použití fanouškovských rozšíření pro komerční účely je zakázáno. Fanouškovská rozšíření lze vyrábět pouze pro osobní potřebu a nesmí se nikdy prodávat. Toto omezení platí i v případě poskytnutí za výrobní náklady.

Úvod

Symbol rozšíření

Hradní páni je fanouškovské rozšíření, které vytvořil Trebuchet z Carcassonne Central. Aktuální pravidla byli upraveny členy Carcassonne Central.

Páni z Carcassonne sídlí na svých hradech od nepaměti. Svoje společenské postavení ukazují nejen ve velkosti svých příbytků, ale aj v délce hradních cest. Čím je totiž hradní cesta delší, tým větší má její Pán postavení.

Herní materiál

  • 4 kartičky krajiny s hradem na cestě.

Nové kartičky krajiny  

Nové kartičky krajiny se přikládají k hernímu plánu podle obvyklých pravidel Symbol CarcassonneC.pngzákladní hry .

CastleLords C1 TileC.png

Hrad na cestě: Hrad je součástí cesty. Družiník může byť umístněný na vstup do hradu jako hradní pán, který je umístněný zároveň na hradě i na cestě, nebo může být umístěn na louku jako sedlák.

Pravidla

Příprava hry  

Kartičky s hrady zamíchejte mezi ostatní kartičky hry.

Pravidla hry  

1. Přiložení kartičky

Pokud si vytáhne kartičku s hradem, přiložte ji podle obvyklých pravidel na herní plán.

2. Umístění figurky družiníka

Po přiložení kartičky krajiny s hradem na cestě, může hráč umístit družiníka

  1. na louku jako sedláka
    nebo
  2. na vstup do hradu jako hradního pána.[1].
CastleLords C1 PlaceMeeple.png

Príklad 1: Červený umístí družiníka na vstup do hradu. Cesta vedoucí z hradu se stává hradní cestou a je obsazená červeným hráčem.

Poznámka 1: Není povolené umístnění družiníka na hrad a zároveň také na cestu, protože hrad a cesta jsou součástí jedné hradní cesty.

Poznámka 2: Pravidla pro umístnění družiníka na hradní cestu jsou stejná jako pro normální cestu. Nezapomeňte, že družiník, který je umístněný na vstupu do hradu jako hradní pán, je umístněný zároveň na hradě i cestě.

3. Započítání bodů

Hradní cesta se počítá podle všech obvyklých pravidel základní hry pro normální cestu.
Pravidla pro převahu se uplatňují také na hradní cestu.

Hráč s převahou a s hradním pánem na hradní cestě získá 1 bod za každou kartičku hradní cesty. Zároveň získá 1 bod za každou předcházející kartičku hradní cesty. Hráč s převahou, ale bez hradního pána na hradní cestě, získává body za hradní cestu jako za normální cestu.

Příklad 2: Červený v průběhu předchozích tahů rozšířil hradní cestu na délku 4 políček. Červený nyní zahraje kartičku s křižovatkou a ukončí svou cestu. Získá 15 bodů (1 + 2 + 3 + 4 + 5).

Poznámka 1: Pokud mají lupiči převahu, získává hradní pán 0 bodů. Pokud mají hradní páni i lupiči rovnocennou převahu, získávají hradní páni body za hradní cestu a lupiči body za běžnou cestu.

Neútočná varianta hry

pokud hrajete neútočnou variantu hry, je nejvyšší bodová hodnota za hradní cestu 50 bodů.

Závěrečné vyhodnocení

Nedokončená hradní cesta se hodnotí podle běžných pravidel základní hry pro cestu, podle převahy hradních pánů a lupičů na cestě.

Kombinace s dalšími rozšířeními  

Velká rozšíření

Symbol InnsCathedrals C1C2.pngRozšíření 1 - Hostince a katedrály :

  • Icon Open Book.png Hradní cesta s hostincem získává 2 body za každou kartičku. Hráč s hradním pánem na hradní cestě s hostincem získá o 2 body víc za každou předcházející kartičku.
  • Icon Open Book.png V průběhu závěrečného vyhodnocení získávají hráči za hradní cestu s hostincem 0 bodů bez ohledu na to, zda na ni mají nebo nemají umístněného hradního pána.

Symbol PrincessDragon C1C2.pngRozšíření 3 - Princezna a drak :

  • Icon World Black.png Tajná chodba může být použita k umístění družiníka jako hradního pána na hradní most za předpokladu, že hradní cesta není obsazena.
  • Icon World Black.png Hradní pán není chráněn před drakem.

Symbol AbbeyMayor C1C2.pngRozšíření 5 - Opatství a starosta :

  • Icon World Black.png Přesun vozu na vstup do hradu s hradní cestou je povolen pouze v případě, že není obsazena hradní cesta. [2]

Symbol CountKingRobber C1C2.pngRozšíření 6 - Král, hrabě a řeka :

  • Icon World Black.png Vzhledem k tomu, že hradní pán se umísťuje na hradní most, který je součástí cesty, může být družiník z města Carcassonne umístěn jako hradní pán na dokončenou cestu s kartičku s hradem. Tato cesta se stává hradní cestou, pokud před tímto umístěním nebyl na cestě žádný hradní pán.

Symbol BridgesCastlesBazaars C1C2.pngRozšíření 8 - Mosty a hrady :

  • Icon World Black.png Při hodnocení hradu (z rozšíření 8) získáváte body za hradní cestu pouze v případě, že se hrad nachází na jednom ze šesti sousedních kartiček, jinak získáváte body pouze za běžnou cestu.
Příklad: Modrý a zelený mají na cestě převahu. Hradní cesty se vztahují pouze na modrého, který má hradního pána, a proto získá 28 bodů za sedmidílnou cestu (1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 bodů). Zelený nemá žádného hradního pána, takže získá za cestu 7 bodů jako obvykle. Hrad červeného má stejnou hodnotu bodů jako cesta k hradu přes neobsazený hrad hradního pána v jeho blízkosti, tedy 28 bodů. Ale hrad černého nemá ve svém okolí žádnou hradní cestu s hradním pánem, takže hráč získá za cestu pouze 7 bodů.

Minirozšíření

Symbol Messages C1C2.pngMini 2 - Dopisy :

  • Icon World Black.png Body za hradní cestu lze získat pouze za dokončenou hradní cestu. Takže i když vaše nejkratší cesta může být hradní cesta, na kterou jste umístili hradního pána a máte převahu, bude tato cesta hodnocena pouze jako běžná cesta.

Symbol CropCircles C1C2.pngMini 7 - Kruhy v obilí :

  • Icon World Black.png Obrazec kyj lze použít také na hradního pána, protože je umístěn na vstupu do hradu, který je součástí cesty.

Symbol RussianPromos C1.pngRuské pohádky :

  • Icon World Black.png Slavík loupežník může uvěznit také hradního pána, protože je umístěn na vstupu do hradu, který je součástí cesty.

Symbol SpielDoch.pngLabyrint / Symbol Labyrinths.pngLabyrinty :

  • Icon World Black.png Počet všech kartiček na hradní cestě s labyrintem se započítává do celkové hodnoty hradní cesty.

Symbol Leipzig C2.pngTrhy v Lipsku :

  • Icon World Black.png Když je dokončena hradní cesta spojená s Lipskem, může se hradní pán přesunout také do Lipska, protože hradní pán je umístěn na vstupu do hradu, který je součástí cesty.

20th Anniversary Expansion C2 Expansion Symbol.pngRozšíření Jubilejní edice 20 let :

  • Icon World Black.png Symbol 20th Anniversary Expansion C2 Action Symbol 02.png může být použit pro umístění družiníka jako pána na vstup do hradu za předpokladu, že hradní cesta není obsazena.

Gifts C2 Expansion Symbol.pngDárky :

  • Icon World Black.png Při použití karty Metař je z cesty odstraněn také hradní pán.
  • Icon World Black.png Kartu Změna postavení lze použít k umístění sedláka jako hradního pána na vstup do hradu a zpět.

Symbol Spielbox.pngMor :

  • Icon World Black.png Hráč může přesunout svého lupiče po stejné cestě na kartičku s hradem a umístit ji ke vstupu do hradu.

Fanouškovská rozšíření

Rs symbol.pngLupičův syn :

  • Icon World Black.png Protože je hradní pán umístěn na vstupu do hradu, který je součástí hradní cesty, může hráč, který se rozhodne odstranit družiníka z cesty, odstranit i hradního pána.

Symbol Wells.pngStudny :

  • Icon World Black.png Umístění studny na cestu je pro vyhodnocení hradní cesty irelevantní, protože vyhodnocení studní se přičítá až po výpočtu bodového hodnocení dokončené hradní cesty.

Seznam kartiček

Celkem kartiček: 4

CastleLords C1 TileA.png 1x
CastleLords C1 TileB.png 1x
CastleLords C1 TileC.png 1x
CastleLords C1 TileD.png 1x

Poznámky pod čarou

Vysvětlení ikonek najdete na této stránce.

  1. Icon Open Book.png Hrad je součástí cesty, proto nelze družiníka umístit přímo na hrad. Pokud je družiník umístněný na vstup do hradu, cesta se stává hradní cestou. Pro hradní cestu platí stejná pravidla jako pro normální cestu ze Symbol CarcassonneC.pngzákladní hry , kromě vyhodnocení.
  2. Icon Open Book.png Podle pravidel C1 je přesun vozu ke vstupu do hradu povolen, protože je součástí hradní cesty.