Cercuri în lan

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Crop Circles and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎Nederlands • ‎français • ‎română

Informații generale și comentarii

Simbolul miniextensiei

Miniextensia Cercuri în lan (Mini #7) a fost lansată în ediție nouă în anul 2017 de HiG, inclusă ca parte a Big Box 6.

Forme misterioase apar în câmpurile din Carcassonne, deținând o putere stranie asupra cavalerilor, tâlharilor și țăranilor din ținut.

Conținut

 • 6 cartonașe de teren cu cercuri în lan[1]
Cartonaș cu cerc în lan

Reguli

Pregătire

Amestecă noile cartonașe de teren cu cele din jocul de bază (și alte miniextensii și/sau extensii, dacă este cazul) și stivuiește-le pe toate ca în mod obișnuit.

Desfășurarea jocului

Când tragi un cartonaș cu un cerc în lan, execută o tură obișnuită, urmând ordinea normală 1. Atașarea unui cartonaș de teren, 2. Plasarea unui meeple și 3. Declanșarea unei evaluări. Apoi execută acțiunea nouă: 4. Acțiunea cerc în lan.

Notă: Cercurile în lan separă cdrumurile și câmpurile. Meepleșii nu pot ocupa cercuri în lan; nu poți plasa meepleși pe cercuri în lan.

4. Acțiunea cerc în lan

După plasarea unui cartonaș cu un cerc în lan pe el, tu trebuie să alegi una dintre următoarele acțiuni:

A) În funcți de de cercul în lan, tu ai posibilitatea[2] de a plasa un meeple din rezerva ta lângă un meeple de-al tău deja pe un cartonaș de teren.[3]
SAU
B) În funcți de de cercul în lan, tu trebuie se elimini unul dintre meepleșii tăi de pe un teritoriu și să-l retragi în rezerva ta personală.

Apoi, toți jucătorii (începând cu jucătorul din stânga ta) trebuie să execute acțiunea pe care ai ales-o, iar apoi tu execuți acțiunea.

Reguli adiționale

 • Tipul de meepleși care pot fi adăugați sau trebuie eliminați este determinat de tipul de cerc în lan pe care l-ai plasat:
Crop Circles C2 Feature Crop Rake.png Cerc în lan cu simbolul „furcă”
Acesta afectează țăranii (de pe câmpuri).
Crop Circles C2 Feature Crop Club.png Cerc în lan cu simbolul „măciucă”
Acesta afectează tâlharii (de pe drumuri).
Crop Circles C2 Feature Crop Shield.png Cerc în lan cu simbolul „scut”
Acesta afectează cavalerii (din orașe).
 • Dacă a fost aleasă opțiunea A, ai posibilitatea de a plasa un meeple doar pe un teritoriu pe care este prezent deja cel puțin unul meeple de-al tău de tipul indicat indicat (țăran lângă țăran, tâlhar lângă tâlhar, cavaler lângă cavaler).[4]
 • Dacă nu ai niciun meeple pe suprafața de joc de tipul indicat, dar ai plasat cartonașul, încă trebuie să alegi A sau B.
 • Dacă nu ai niciun meeple de tipul indicat pe suprafața de joc,[5] nu execuți acțiunea aleasă.
 • Odată ce toți jucătorii au executat acțiunea aleasă, jocul se reia, începând cu jucătorul din stânga ta.[6]
Exemplu pentru acțiunea A)
 1. Tu plasezi un cartonaș de teren cu un cerc în lan cu simbolul „scut” și îți plasezi pe cartonaș un meeple drept cavaler. Apoi, tu alegi acțiunea A. Fiecare jucător are posibilitatea de a plasa un cavaler lângă unul dintre cavalerii săi. [7]
 2. Jucătorul verde adaugă alt cavaler.
 3. Jucătorul albastru nu are niciun cavaler pe suprafața de joc și nu face nimic.
 4. Tu plasezi alt cavaler lângă cel pe care l-ai plasat mai devreme în tură. Tu nu ai fi putut alege orașul din partea stângă de sus, deoarece tu nu ai deja un cavaler acolo. (Ai fi putut, de asemenea, să-ți plasezi cavalerul lângă cavalerul tău din colțul din stânga-sus). [8])
Exemplu pentru acțiunea B)
 1. Jucătorul verde plasează un cartonaș de teren cu un cerc în lan cu simbolul „furcă” și își plasează pe cartonaș un meeple drept cavaler. Acest lucru finalizează orașul și îi aduce jucătorului verde 4 puncte. Apoi, jucătorul verde alege acțiunea B.
 2. Jucătorul albastru elimină un țăran de-al său.
 3. Tu elimini un țăran de-al tău.
 4. Jucătorul verde nu are țărani și nu face nimic.

Referință pentru cartonașe

Numărul total de cartonașe: 6

Crop Circles C2 Tile A.jpg x1
 
Crop Circles C2 Tile B.jpg x1
 
Crop Circles C2 Tile C.jpg x1
(B)
Crop Circles C2 Tile D.jpg x1
 
Crop Circles C2 Tile E.jpg x1
 
Crop Circles C2 Tile F.jpg x1
 

Unele cartonașe au o ilustrație mică pe acestea. Literele din paranteze arată care ilustrație este pe fiecare cartonaș:

Feature Farmhouse C2.png
B | Gospodărie
țărănească

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor vă rugăm să vizitați pagina pentru pictograme.

 1. Icon Open Book.png Cercurile în lan (suprafețele galbene) sunt teritorii distincte, și prin urmare separă segmentele de drum și de câmp. (1/2013)
 2. Icon Double Arrow Black.png Regulile ZMG consideră că plasarea unui meeple este obligatorie atât timp cât este posibilă pentru jucător. Această discrepanță este probabil rezultatul unei traduceri greșite.
 3. Icon Double Arrow Black.png Regulile ZMG indică că tu adaugi meepleul pe „un teritoriu pe care ai deja un meeple”, iar asta înseamnă că tu poți plasa un meeple pe oricare cartonaș dintr-un teritoriu pe care este deja plasat un meeple de-al tău. Această discrepanță este probabil rezultatul unei traduceri greșite.
  Această discrepanță are implicații clare, de exemplu, în interacțiunile cu Ext. 3 - Prințesa și dragonul și Ext. 4 - Turnul, din moment ce regulile ZMG permit jucătorilor să adauge meepleși adiționali pe un cartonaș diferit decât meepleul deja prezent pe teritoriu. Acest lucru ar permite jucătorilor să își crească șansele împotriva dragonului sau a unui turn.
 4. Icon Open Book.png Oricare meeple care poate fi plasat pe un drum este considerat a fi un tâlhar. Oricare meeple care poate fi plasat într-un oraș este considerat a fi un cavaler.
 5. Icon Double Arrow Black.png Regulile ZMG au adăugat aici condiția „și nu ai plasat cartonașul”, care nu este necesară și poate fi înțeleasă greșit, din moment ce propoziția poate fi interpretată ca însemnând că dacă jucătorul activ este forțat să execute mereu acțiunea, chiar dacă nu are niciun meeple de tipul indcat pe suprafața de joc.
 6. Icon Open Book.png După acțiunea cerc în lan, jucătorul activ trebuie să continue cu oricare acțiune amânată din tura sa, precum eliminarea prin intermediul unei construcții mănăstirești a unui cavaler dintr-un oraș asediat (care este opțională; vezi Asediatorii - Catari - Asediu) sau executarea celei de a doua parte a turei duble (care este obligatorie; vezi Ext. 2 - Negustori și constructori). După ce sunt executate toate acțiunile amânate, tura următorului jucător poate începe.
 7. Icon Double Arrow Black.png Regulile ZMG au omis această ultimă propoziție.
 8. Icon Double Arrow Black.png Regulile ZMG au omis această clarificare.