Festivalul

From Wikicarpedia
(Redirected from Festivalul)
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page The Festival and the translation is 100% complete.


Informații generale și comentarii

Simbolul extensiei

Lansată original în anul 2016 de CundCo pentru a marca a 15-a aniversare a primei publicări a Carcassonne. O versiune C3 a fost lansată în 2022, care are orașe cu clădiri tăiate.

Cartonașele extensiei din ediția C2
Cartonașele extensiei din ediția C3

Această extensie a fost dezvoltată pentru jocul de bază Carcassonne. Toate regulile jocului de bază încă se aplică în adiție cu regulile extensiei de mai jos. O poți combina cu alte extensii - dar pe riscul propriu – asta înseamnă că nu vor exista reguli oficiale pentru aceste combinații.[1][2][3][4][5]

Conținut

 • 10 cartonașe de teren noi cu un loc de festival și un simbol „15” al extensiei printre niște explozii colorate
Loc de festival
 • 2 cartonașe cu regulile în germană și engleză care nu sunt utilizate ca cartonașe de teren

Reguli

Pregătire

Amestecă cele 10 cartonașe de teren cu festival cu cartonașele de teren din jocul de bază (și alte extensii, dacă este cazul).

Desfășurarea jocului

1. Atașarea unui cartonaș de teren

Când tragi un cartonaș cu o un loc de festival, îl plasezi în conformitate cu regulile normale.

2. Placing a meeple

Apoi ai posibilitatea de a:

 • plasa unul dintre pionii[6] tăi proprii pe cartonaș ca în mod obișnuit; sau
 • returna unul dintre pioni tăi proprii[1][7][2] care este deja pe un cartonaș de pe (din) suprafața de joc[3] în rezerva ta personală.[4][5]

Jucătorul poate, de asemenea, să aleagă să nu facă nimic de mai sus. Reține că nu ai voie să plasezi un meeple pe festival însuși.

Meepleșii capturați (din extensia Turnul) nu pot fi returnați în rezerva jucătorului corespunzător în acest fel.

3. Declanșarea unei evaluări

Când finalizezi unul sau mai multe teritorii (de ex. o mănăstire, un drum etc.) prin plasarea unui cartonaș cu festival, le evaluezi în conformitate cu regulile normale.

Evaluarea finală

Nu există nicio evaluare adițională la sfârșitul jocului cu cartonașele cu festival.

Referință pentru cartonașe

Ediția C2

Cartonașe totale: 10
Festival15-01.png x1
Festival15-02.png x1
Festival15-03.png x1
Festival15-04.png x1
Festival15-05.png x1
Festival15-06.png x1
Festival15-07.png x1
Festival15-08.png x1
Festival15-09.png x1
Festival15-10.png x1

Cartonașe de reguli: 2

Festival15-11 Front.pngFestival15-11 Back.png x1
 Regulile în germană (față și verso)
Festival15-12 Front.pngFestival15-12 Back.png x1
 Regulile în engleză (față și verso)

Ediția C3

Cartonașe totale: 10
Festival C3 Tile 01.png x1
Festival C3 Tile 02.png x1
Festival C3 Tile 03.png x1
Festival C3 Tile 04.png x1
Festival C3 Tile 05.png x1
Festival C3 Tile 06.png x1
Festival C3 Tile 07.png x1
Festival C3 Tile 08.png x1
Festival C3 Tile 09.png x1
Festival C3 Tile 10.png x1

Cartonașe de reguli: 2

Festival C3 Tile 11 Front.pngFestival C3 Tile 11 Back.png x1
 Regulile în germană (față și verso)
Festival C3 Tile 12 Front.pngFestival C3 Tile 12 Back.png x1
 Regulile în engleză (față și verso)

Note de subsol

Pentru licențierea și semnificația pictogramelor vă rugăm să vizitați pagina pentru pictograme.

 1. 1.0 1.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Toți pionii tăi proprii sunt incluși aici, incluzând meepleșii normali, meepleul mare, căruța, primarul, constructorul, porcul, moșia, oierul, fantoma, meepleul abate și directorul de circ. (5/2015; actualizat 12/2018)
 2. 2.0 2.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Un jucător nu poate returna în rezerva sa personală un meeple de-al altui jucător. De asemenea, un jucător nu poate returna un pion neutru (precum zâna sau dragonul).
 3. 3.0 3.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Deoarece Orașul Carcassonne din Contele, regele și vasalii este de asemenea parte a suprafeței de joc, acest lucru permite eliminarea de meepleși de acolo (chiar dacă contele se află pe același spațiu). Acest lucru se aplică, de asemenea, Orașului Leipzig din Piețele din Leipzig, caselor-băi din Chirurgii-frizeri și spațiilor cu coroană din Roata Destinului. (actualizat 12/2018)
 4. 4.0 4.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă festivalul este utilizat pentru a elimina un meeple, zâna nu poate fi mutată, din moment ce a numai ce a avut loc o acțiune în pasul 2. Plasarea unui meeple. (5/2014)
 5. 5.0 5.1 Clarificare oficială din partea publicatorului Dacă festivalul este utilizat pentru a elimina un meeple, fantoma încă poate fi plastă în aceea truă. (11/2013)
 6. Diferențe notorii în reguli între ediții sau publicatori Regulile oferite de CundCo au folosit cuvânul „meepleși” dar regulile intenționate de HiG s-au referit la „pioni”. Aici s-au folosit regulile HiG și s-a modificat formularea în mod corespunzător.
 7. Interpretare din partea comunității Nicio evaluare nu va fi aplicabil niciunui meeple sau pion special, incluzând abatele sau oierul. Reține că:
  • Ar fi ciudat să folosești această extensie să folosești festivalul pentru a elimina meepleul abate, din moment ce acesta are propriul mecanism de retragere care implică evaluarea.
  • Dacă este eliminat un oier, nu are loc nicio acțiune „Mânarea oilor în staul” și nici o evaluare a turmei de oi. Nu există nicio clarificare despre ce se întâmplă cu turma oierului, dar este rezonabil să o lăsați așa cum este pe suprafața de joc. Dacă este împărțită cu unul sau mai mulți oieri, aceștia nu ar fi afectați; în caz contrar, turma de oi poate fi revendicată de alt oier și ar fi un caz analog cu oile găsite pe unele cartonașe din unele extensii precum Râul III sau Jumi-juma.