Games Quarterly 11 (1ste editie)

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page Games Quarterly 11 (1st edition) and the translation is 100% complete.
Other languages:

Algemene informatie en commentaar

GQ #11
Stanstableau

De "Games Quarterly" #11 uitbreiding was oorspronkelijk uitgebracht in Games Quarterly in 2006 [1]

Zoals geadverteerd, de GQ11 uitbreiding bevat "nooit eerder vertoonde tegel combinaties van steden, wegen en weilanden," met de uitzondering van de tegel met de rivier en twee stads segmenten, welke ook is uitgeven in De Rivier. De meeste van deze "nieuwe tegel lay-outs" zijn onbeduidend genoeg, zoals het weglaten van een schildje, een handelswaar of het creëren van een spiegelbeeld. Echter, twee van de twaalf tegels verdienen meer commentaar.

De bron tegel is uiteraard bedoeld als vervanging voor de bron tegel die bij De Rivier en De Rivier II komt. Een van de veelgehoorde kritiek op die uitbreidingen is dat ze leiden naar grotere velden, dit komt doordat het veld helemaal rondom de bron heen gaat, officieel gezien. [2] De hier opgenomen bron tegel heeft echter een weg die uit de buurt van de bron loopt en hierdoor het veld verdeelt. [3]

Het maakt niet uit hoeveel bron tegels je hebt, je zou nog steeds maar een bron tegel gebruiken om een aparte rivier te maken. [4]

Opgemerkt moet worden dat, officieel, dat op de FFFF tegel geen varkenskudde staat (zie De Rivier II voor meer details). Dit is bevestigd door Jay Tummelson van Rio Grande Games, de bedenker van deze uitbreiding. [5] [6] [7] [8] [9] Het is misschien mogelijk om de tegel te gebruiken alsof het een varkenskudde tegel is, maar dit zou eerder een huisregel zijn dan een officiële regel.

Speelmateriaal

  • 12 nieuwe land tegels inclusief 1 bron tegel.

Tegel distributie

'Totale aantal tegels: 12

GC11 C1 Tile 01.jpgx1
GC11 C1 Tile 02.jpgx1
GC11 C1 Tile 03.jpgx1
GC11 C1 Tile 04.jpgx1
GC11 C1 Tile 05.jpgx1
GC11 C1 Tile 06.jpgx1
GC11 C1 Tile 07.jpgx1
GC11 C1 Tile 08.jpgx1
GC11 C1 Tile 09.jpgx1
GC11 C1 Tile 10.jpgx1
GC11 C1 Tile 11.jpgx1
GC11 C1 Tile 12.jpgx1

Voetnoten

Ga voor licentie en uitleg over de pictogrammen naar de pictogrammen pagina.

  1. Icon World Black.png De originele GQ11 uitbreiding bevat geen nieuwe regels.
  2. Icon Open Book.png Zie opmerkingen in De Rivier and De Rivier II.
  3. Icon World Black.png De weg eindigd op wat lijkt op een herberg; Hoewel, er is geen meertje, dus voldoet het niet aan de vereisten van Kathedralen en Herbergen voor het scoren van punten.
  4. Icon Open Book.png Vraag: Wanneer er twee Rivier-sets (De Rivier en De Rivier II) worden gecombineerd, moeten we dan twee rivieren maken (met behulp van twee bronnen) of één bron weghalen en één meertje om er één rivier van te maken? Antwoord: Één bron en één meer worden er tussen uit gehaald.
  5. Icon Open Book.png Vraag: Heeft u een officiële uitspraak? Ik heb van Hans im Glück begrepen dat dit jouw tegels zijn en niet die van hen, dus ik denk dat jij de laatste scheidsrechter bent! Antwoord: Ja, ik ben - en dit is maar een weiland - en er zijn geen speciale punten voor de varkens en koeien erin - sorry.
  6. Icon House Black.png De FFFF tegel met een varkenskudde kan geteld worden als een varkenskudde tegel (d.w.z. het verstrekken van een bonuspunt per stad) voor het scoren van weilanden. Het kan geteld worden zelfs wanneer er niet met het varken speelstuk gespeeld wordt (Kooplieden en Bouwmeesters).
  7. Icon World Black.png Er zijn geen officiële regels voor het gebruiken van de twee varkenskudde tegels, net zoals er geen regels zijn voor het gebruiken van meer dan één De Rivier II, en de vergelijkbare GQ11 tegel is niet officieel een varkenskudde tegel. Echter, wanneer een weiland meerdere varkenskudde tegels bevat, lijkt het logisch dat deze niet bij elkaar worden opgeteld; in andere woorden, de bonus wordt maar één keer uitgereikt, in overeenstemming met andere landschapsbonussen zoals Kathedralen en Herbergen.
  8. Icon Open Book.png Vraag: Scoort de varkenskudde tegel nog wel een extra punt als er een herenboederij op het weiland staat (herenboederij = 4 punten, herenboederij + varkenskudde = 5 punten per stad)? Antwoord: De varkenskudde tegel telt alleen in combinatie met een boer, niet met de herenboederij.
  9. Icon House Black.png De varkenskudde tegel levert een extra punt op per stad voor een meeple, ook wanneer er een herenboederij op het weiland staat.