Mayflower

From Wikicarpedia
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page New World and the translation is 81% complete.
Outdated translations are marked like this.
Other languages:

Main Page > Mayflower

Box NewWorld RGG.png

Inleiding

Oorspronkelijk uitgebracht door Hans im Glück in 2008 Als Mayflower; toen het werd gepubliceerd door Rio Grande Games, in het Engels, werd de naam veranderd in New World.

Mayflower is een op zichzelf staand spel gebaseerd op de Carcassonne serie, maar is niet te combineren met Carcassonne of een van de andere Carcassonne spin-off spellen. Het spel gebruikt veel van de standaard Carcassonne spelconcepten, maar verplaatst het van middeleeuws Frankrijk, naar de vroege nederzetting van de Noord-Amerikaanse oostkust.

De spelers ontwikkelen de Nieuwe Wereld vanuit een voorstelling van de oostkust tussen Jamestown in het zuiden, dat zich uitstrekt tot Plymouth in het noorden. De kust achter zich latend, steeds verder westwaarts verkennend, zetten de spelers hun kolonisten in op de paden, in de steden, op de boerderijen, en op de vlaktes. De vaardigheden van de spelers om het gebied te ontwikkelen en hun rovers, winkeliers, pelsjagers en boeren in te zetten, zullen bepalen wie de overwinning behaalt.

Spelregels

Er zijn geen officiële uitbreidingen uitgebracht voor dit spel.

50/100 scoring tiles

Fan Uitbreidingen

  • Een ontwerp-reglementblad voor 'Forten en Maarschalken is beschikbaar op CarcassonneCentral maar de link naar de tegelontwerpen werkt niet, hoewel ze wel op CarcassonneForum te vinden zijn.
  • 50/100 Score Tegels zijn beschikbaar om te downloaden op CarcassonneCentral

Verwijzingen

Voetnoten

Wordt nog aangekondigd

Voetnoten

Ga voor licentie en uitleg over de pictogrammen naar de pictogrammen pagina.